Saturday, September 26, 2015

Japani kesä 2015: Shibuya & Harajuku

...eli Japani-jutut jatkuu nyt piiitkästä aikaa. :)

Kirjoittelin viimeisimmässä aikajärjestyksessä olleessa Japani-merkinnässä Shin-Yokohaman kirpparista sun muusta, ja kuvien perusteella seuraavana järjestyksessä on Shibuya & Harajuku -visiitti 29.6. Ja tää ei ollut mikään ihan peruskäynti, vaan käytiin tapaamassa erästä Kengon tuttua, johon tämä oli tutustunut Itävallassa käydessään ja samalla toimittiin jonkinasteisina turistioppaina kyseisen tutun ohjaamalle Japaninmatkaryhmälle. Tämä Kengon tuttu toimii siis jonkinlaisena kieli/matkaryhmien ohjaajana, en nyt oikein tarkkaan tiedä millaisten, mutta nämä tällä kertaa Japaniin tulleet kymmenisen lukiolaista (näytti & vaikutti tosin nuoremmilta, mutta en tiedä miten koulujärjestelmä menee tuolla Amerikassa päin) oli kaiketi opiskelleet japania ihan vähän aikaa ja sitten lähteneet Japaniin, jossa olivat kierrelleet ympäri Japania. Kävivät muun muassa kaikenmaailman kouluissa vierailuilla, ja tulivat ihan lopuksi pariksi yöksi Tokioon. Tai oikeastaan Naritalle, josta sitten reilut puolet porukasta tuli käväisemään Tokiossa.

Anyways, Kenguska vähän stressaili etukäteen, että minne tuon joukon oikein veisi ja mitä paikkoja niille esittelisi, mutta sitten tämä sen tuttu kertoi että ne lukiolaiset haluaa kuulemma nähdä Shibuyan kuuluisan risteyksen (Kengon reaktio: "mitä nähtävää siinä on?" :D). Tämä helpotti päätöstä huomattavasti, mutta toisaalta vesitti kaikki Kengon hienot suunnitelmat Tsukijiin ynnä muuhun liittyen. Jälkeenpäin ehkä ihan hyvä, koska ei noista kovin moni olisi voinut kalaa syödäkään. Niillä oli miljoonittain allergioita sun muita muutenkin, niin syömispaikan päättäminen oli... No, aika mahdotonta. Ehdotin family restaurantia, mutta kaikki muut tajusi vasta jälkeenpäin miten hyvä vaihtoehto se olisi ollut. Pöh.

Mutjoo, miitattiin siis Shibuyassa. Tätä ennen juoksenneltiin Kengon kanssa Oomorin Atoressa etsien Kengon tutulle jotain viemisiä, ja myöhästyttiin lopulta tapaamisajasta kymmenisen minuuttia. :D Tavattiin Hachikolla, ihasteltiin supermahtavaa risteystä ja otettiin parit kuvat. Sitten lukiolaisheput päästettiin omille teilleen vartiksi, jonka aikaa me + Kengon tuttu + yksi japanilainen tyttö (Kengon tutun tuttu) juteltiin ja seisoskeltiin, ja ennen kaikkea pohdittiin ruokapaikkaa. Ei keksitty mitään mikä olisi käynyt kaikille (famiresu olisi oikeasti ollut varmaan ainut jossa olisi ollut niille kaikille ruokaa), joten päätettiin ottaa eväät mukaan ja syödä Yoyogi-puistossa. Suurin osa otti ruokaa Tenyasta, osa kävi ostamassa jotain randomia konbinista. Sitten käveltiin Harajukuun ja puistoon (puolimatkassa unohdettiin yksi tyttö konbiniin ja palattiin takaisin etsimään sitä).


Toi puisto on aina niin nätti. ♥


Tässä näkyy meidän matkaseuruetta. Kengo, minä, Kengon tuttu + se japanilainen tyttö käveltiin ilmeisesti aika hitaasti, kun nuo lukiolaiset ehti aina ties kuinka kauas edelle. :'D

Käytiin tuolla edessä näkyvällä pyhäkkö-alueellakin, mutta lukiolaisjengiä ei oikein kiinnostanut enää (ne vissiin oli nähneet samantyylisiä paikkoja jo ihan tarpeeksi), ja lopulta vain käveltiin sen läpi.
Metsästä päästyämme käytiin syömään. :)


Tendon. ♥


Ehtihän tuo vähän jäähtyä, mutta se oli silti hirveän hyvää. *Q* Istuskeltiin tuolla ruohikolla hetken aikaa (mulla oli tosin valkoiset farkut joten istuminen ei oikein onnistunut), lukiolaiset jutteli ja tulkkailin Kengolle niiden juttuja. Se on paljon parempi puhumaan englantia kuin minä, mutta onneksi edes kuullunymmärtämistaito menee toisin päin.

Syömisen jälkeen lähdettiin pois puistosta, ja aika pikavauhtia koska lukiolaisjengi oli jo ehtinyt kyllästyä puihin ja ruohoon. :___D


Anteeksi random ihmiset, en saanut tuosta rekasta muutakaan kuvaa. :D NEWS ♥


Takeshita Doori oli harmillisen tyhjä, se olisi ollut paljon enemmän nähtävyys ruuhkaisempana. D: Lukiolaiset päästettiin taas vapaasti kiertelemään ja ostelemaan (ne löysi mm. sukkia, paitoja ja lolitamekkoja) ja minä + Kengo + Kengon tuttu(/"varaäiti") mentiin kahvilaan istumaan.


Tuolla sai tupakoida kaikkialla muualla paitsi sellaisessa pienessä lasisessa huoneessa, jossa oli vain kaksi pöytää, joten saatiin kyseinen lasikoppi aluksi kokonaan itsellemme. Oli ihan kiva istua siellä omassa rauhassa - siihen asti kunnes huoneeseen tuli kolme japanilaista tyttöä. En tajua miten kolme ihmistä pystyy pitämään sellaista meteliä. :___D Mutta kyllä me silti pystyttiin jatkamaan juttelua + ne auttoi meitä ottamaan yhteiskuvankin. :)

Puhuin muuten aikalailla pelkkää japania tuona päivänä, samoin Kengo, jonka oli alunperin tarkoitus harjoitella englantia, vaikka joukossa olleet lukiolaiset eivät osanneet juuri muuta japaniksi kuin esitellä itsensä + ymmärsivät suunnilleen saman verran. Tuo Kengon tuttu oli kuitenkin aikoinaan asunut Japanissa pidemmänkin aikaa ja oma japanini on huomattavasti parempaa kuin englantini, joten japani oli se luonnollisin yhteinen kieli.

Kahviloinnin jälkeen miitattiin ostoksia tehneet lukiolaiset aseman edessä, hyvästeltiin ne ja lähdettiin Kengon kanssa kahdestaan crepeille. :D


Juustokakkua, banaania, kermaa, kinuskikastiketta... ♥ Syötiin tosin taas yksi crepe puoliksi, koska päivällinen lähestyi uhkaavasti.


Ja hyvä etten syönyt kokonaista crepeä, koska päivällinen oli aivan ihana. ;_; Unagia, (pehmeää) kylmää tofua, ihanaa kimchipossupaistosta...


Tässä näkyy tuo kimchipossu-juttu vielä paremmin. Kengon iskä on hirveän hyvä tekemään tuollaisia pannuruokia. :')


Tätä laitettiin tofun päälle ja syötiin. Se on sellaista punaista tahnamaista mössöä, sisältää muun muassa chiliä, öljyä ja valkosipulia ja on tarkoituksella järkyttävän tulisen näköistä ja tuntuista - mutta ei oikeasti läheskään niin tulista. Tuota voi laittaa myös vaikka riisin päälle furikaken tapaan. :)

Anteeksi muuten sekavahkosta merkinnästä, tuntui että on ihan hirveästi selitettävää niin meni vähän sekavaksi. :D

No comments: