Sunday, January 23, 2011

Japan part. 1

Hellouu~ Kotiuduttiin Shikon kanssa viime viikolla Nipponlandiasta ja pakko sanoa, että oli kyllä tosi kiva tulla kotiin, vaikka Osakassa olikin toosi kivaa. :') Eli mun ensimmäinen ulkomaanmatka meni hyvin, vaikka vastuuta olikin välillä vähän liikaa eikä ollut kauheesti itsevarmuutta japanin puhumiseen. Ihmeellisesti kuitenkin päästiin aika helposti paikasta toiseen eikä eksytty kunnolla kertaakaan. Tokion retkikin onnistui, vaikka jouduttiinkin muuttamaan alkuperäisiä suunnitelmia shinkansenien myöhästelyjen takia.

Joo, lähtisin kyllä ihan millon tahansa uudestaan. ♥ ...tosin en kyllä Doubutsuenmaeen, se oli oikeesti yksi niistä ainoista asioista joita vihasin Osakassa.

...etukäteen anteeksi kuvien laadusta & mun ah-niin-kauniista ilmeistä & lättääntyneistä hiuksista ja muusta vastaavasta, ei kauheesti jaksanut tuhlata aikaa jatkuvaan ulkonäön miettimiseen, kun oli mahdollisesti vähän parempaakin tekemistä.

Day 1

At the airport ! Lähdettiin iskän kyydillä ajamaan lentokentälle klo 11 maissa ja puol kolmelta oltiin jo täysin valmiit lähtemään, vaikka lento lähti vasta 17:25 (ja muistaakseni vähän myöhässäkin)... Mutta parempi liian aikaisin kuin liian myöhään. XD Joka tapauksessa me vaan jumitettiin siellä kentällä ja kateltiin muita koneeseen tulossa olevia ihmisiä. En nähnyt kuin pari länsimaalaista meidän lisäksi, joten lennolla ehti jo hyvin totutella kulttuuriin, kun ympärillä puhuttiin pelkkää japania. Japanilaisilla on ihailtavan hyvät unenlahjat, ite en saanu nukuttua koko lennolla minuuttiakaan mutta melkein kaikki japanilaiset tuntu nukkuvan koko sen ajan kun valot oli sammutettu. :___D


...ja sitten ollaankin jo Kansai airportilla, toisella puolella maapalloa ! Jostain syystä olin oottanu sellasta kauheeta kulttuurishokkia yms, mutta olinkin vaan silleen "jaa me ei ollakaan enää helsingin kentällä". XD Meillä kesti vähän aikaa löytää ticket office, josta käytiin hakemassa rail passit, mutta kysyin turisti-infosta neuvoa (oli muuten varmaan ainut kerta koko matkalla kun kysyttiin apua joltain) ja löydettiin sinne sen jälkeen tosi helposti.

Toi junamatka oli oikeesti ehkä ihanin ikinä. ;_; ♥ Oli niin kiva vaan katella ulos ikkunasta, kun maisemat vaihtu ympärillä ja välillä oli sellasta maaseudun näköstä (ihan toisenlaista kun suomen maaseutu tosin) ja välillä taas näky korkeita kerrostaloja ja... Ei siinä käyny aika pitkäksi, vaikka matka kesti tunnin. Vielä mielenkiintosemmaksi matka muuttu, kun junaan tuli mm. koulupoikia. Kauhee shokki jotenkin kun ne oli niin samanlaisia kun draamoissa. XD Ja aa, kansai-ben on vielä kivemman kuulosta kun normijapani. ♥

Junamatkan jälkeen saavuttiin Shin-Imamiyan asemalle, josta meidän oli tarkoitus löytää Hotel Chuoon. En tajua miten onnistuttiin siinä, mutta käveltiin ensin varmaan kilsa väärään suuntaan, vaikka se hotelli käytännössä näkyy siihen asemalle... Jos vaan muistaa tulla itäisestä uloskäynnistä ulos, niin ei tarvi kun ylittää tie ja kävellä parikymmentä metriä and there it is. Mutta no, Doubutsuenmae oli imo sekavin (ja rumin) alue koko Osakassa eikä meillä ollut karttaa, joten eksyminen ei ollut kauheen vaikeeta. Ei kuitenkaan kysytty keneltäkään neuvoa ja löydettiin omin päin loppujen lopuksi aika nopeesti sinne ho(s)tellille.

Ja se hotelli... 6 yötä maksoi molemmilta yhteensä 30000jeniä (n.270€) ja huoneessa oli telkkari, jääkaappi (joka tosin muuttui yhessä vaiheessa pakastimeksi :<), oma kylppäri, yleensä lämmintä vettä ja lopulta jopa lämmitys (vaikka löysinkin sen vasta 3 yön jälkeen), joten ei ehkä sinänsä pitäs valittaa... Mutta en vaan yksinkertasesti tykänny siitä paikasta. Sitä paitsi siellä oli vissiin homettakin ja asd. En menis uudestaan, jo ihan siksi että hotelli sijaitsi Doubutsuenmaessa, jossa ei ollut käytännössä mitään muuta kuin pari Lawsonia. Onneksi juna-asema oli tosi lähellä, joten päästiin hyödyntämään rail passeja jo pelkästään Osakassakin. ♥ Lyhyen hotellivisiitin jälkeen lähdettiinkin sitten takaisin asemalle ! Lähettiin ekalla mahdollisella loop linella Osakan asemalle. Loop linella oli ihana kulkea kun se meni Osakaa ympäri eikä rail passien kanssa tarvinu ees miettiä kumpaan suuntaan lähti. ^^

tollaset kadut on jotenkin niin... jänniä. :DD
ihan kun ton ois muka voinu jättää kuvaamatta ♥
pakkokuva, koska saatiin mnavilta yks päivä ilmaisnenäliinoja nambassa.
palmuja !! ...vai mitä noi on
Ekan päivän ostokset ! Syömistä & juomista Lawsonista & jostain random minikaupasta + muutama lehti Tsutayasta. Toi sushi oli yksi niitä harvoja japsiruokia joita syötiin matkan aikana ja... Toivottavasti se ei oo enää siellä jääkaapissa, jonne me se taidettiin jättää. :___D Noi juomat oli kyllä hyviä, samoin kaikki karkit ja herkut joita syötiin. Ja weider jelly, aa se on oikeesti jotain parasta ikinä ! ♥ Pitää keksiä miten sitä sais tilattua Suomeen niin että se pysyis varmasti kylmänä matkan ajan. Kiss Men ripsari taas toteutti ainakin lupauksensa, ei lähteny pois vedellä tai hankauksella eikä kyllä niiden yhdistelmälläkään, vaikka näin väitettiin. XD Sain sen pois vasta kotona, kun Sini neuvo kokeilemaan jotain öljyä, ja sillähän se lähti sitten helposti pois.

Ja nyt koulutehtäviä tekemään~ Tuli sellanen kiva pieni tutkielma lomaläksyksi niin pitää kirjottaa se loppuun. Seuraavassa merkinnässä sitten kirjotan ainakin 2. päivästä jotain (& ehkä kolmannesta samalla), käytiin sillon vaateostoksilla & Osakajon puistossa niin pitäs riittää kirjotettavaakin. :')

No comments: