Wednesday, June 4, 2014

Pääsykokeita ja pääsykokeita ja eipä sitten muuta

Joo, kyllähän se matkan jälkeinen päivitystauko taas tuli, mutta tällä kertaa syynä on se, etten yksinkertaisesti ole tehnyt mitään muuta kuin käynyt pääsykokeissa (+ tietty lukenut niihin). Viime viikon keskiviikkona kävin feilailemassa Aasian tutkimuksen koetta Helsingissä, toissapäivänä taas kulutin järkyttävästi rahaa Tampereelle menoon vain astellakseni yliopistolle suoltamaan 8 sivua tajunnanvirtaa konsepteille ja tänään olisi tarkoitus käväistä Lahdessa kirjoittelemassa jotain Itä-Suomen yliopiston historian pääsykokeeseen. Niin ja perjantaina menen ehkä varavaravaravaihtoehtoni Haaga-Helian liiketalouden pääsykokeeseen, ihan siksi että haluan jonnekin kouluun ja edellisten vuosien pisterajoilla tuolta ei tarvisi saada kuin ihan minimipisteet kokeesta. Liiketalous ei kyllä pahemmin kiinnosta mutta no, enpä mä kyllä erityisemmin tota historiaakaan haluaisi yliopistossa opiskella. D: Piti vaan ottaa varavaihtoehdoiksi jotain mihin ei tarvitse kauheasti lukea.

...mun viime aikoina ottamat kuvatkin on kaikki tällasia "tässä näkymä junan ikkunasta" -tyylisiä. XD Tää on muuten viime keskiviikolta. Toi sää enteili kyllä niiin loistavaa menestystä.

Niin ja vaikka sanoin feilanneeni ykkösvaihtoehtoni Aasian tutkimuksen, niin kyllä se ihan ookoosti tuntui kumminkin menevän. Kokeen jälkeen oli aika hyvä fiilis itse asiassa: oikeastaan kaikki tuntui menneen suht hyvin lukuunottamatta tyhjäksi jättämääni enkun tehtävää. Monivalinnat oli helppoja, äikän kielioppitehtäviin riitti tekstiä, hissan määrittelyt meni pääpuolin hyvin... Onnistuin tajuamaan sen afrikankieli-tehtävänkin viimeisten parin tunnin aikana. :) Mutta parin päivän miettimisen jälkeen tulin kuitenkin siihen tulokseen, että en tule pääsemään sisään. Keksinnöt-tehtävä meni niin päin honkia että onnistuin hankkimaan liikaa miinuspisteitä. D: En tosin ole vieläkään tarkistanut kirjasta muuta kuin kirjapainon (ja silti odotan mielenkiinnolla mitä siihen olisi pitänyt vastata) enkä kyllä tule tarkistamaankaan, alkaa vaan turhaan masentaa. Mutjoo, sanotaan vaikka että järkytyn vähän jos toi koe ei mene läpi, mutta sekin on sinänsä yksi ja sama jos en pääse sisään.

Toi Tampereen hissa taas... No, luin junamatkalla mun vanhaa abihissan kirjaa ja muuten menin Verkottuneen ihmiskunnan tiedoilla, mutta se koe oli niin soveltava että oisin melkein voinut jättää lukemisen sikseen (suomen hissan + 1900-luvun kertauksesta oli kyllä pikkuisen hyötyä). Ja tää nyt ei vaikuttanut mun koemenestykseen mitenkään, mutta koe jonka kysymyslähteenä on wikipedia, ei kyllä kauheasti vakuuta. Plus tokassa kysymyksessä yhdestä kohtaa oli unohtunut eaa vuosiluvun perästä, eli oli kyllä tosi huolella tehty koe (koko kokeessa oli vaan 2 kysymystä niin luulis nyt että olisi ehtineet tarkistaa niistä kirjoitusvirheet pois). ...ehkä mun olisi pitänyt vaan keskittyä siihen kirjoittamiseen eikä tällasiin epäolennaisuuksiin. :__D

Ai niin ja supervaravaihtoehtona mulla on myös pääsykokeeton japanologia. Vaihtoon pääsy sieltä on vähän nihkeetä, niin ei oikein innostaisi (vaihdon takiahan sinne korkeakouluun mennään joo). D: Eikä mulla ole mitään suosituksiakaan, eli todistuksilla ja vapaamuotoisella perustelutekstillä mennään, eli en välttämättä edes pääse sisään.

 ...lisää junamaisemia.

Muttajoo, lukemisen lisäksi en ole siis tosiaan tehnyt oikeastaan yhtään mitään. Ennen Aasian tutkimusta en ehtinyt kunnolla edes nauttia niistä helteistä (jotka loppui paria päivää ennen mun lukemisurakan päättymistä), vaan lähinnä istuin vaihtelevasti koneen ääressä naputtelemassa tai vihkojen ja kirjan kanssa jotain suttailemassa - suttailemassa siksi, että en missään vaiheessa kirjoittanut lukemiskelpoisia muistiinpanoja, vaan kirjoittelin yksinomaan siksi, että kirjoittaessa asiat painuu paremmin mieleen.

Kello alkaa olla sen verran että taidan tästä lähteä valmistautumaan junalle lähtöön. o/

No comments: