Friday, January 9, 2015

Joululoma 2/3

Hei taas. :) Jaankin tämän joululomajutun sittenkin kolmeen osaan, kun kuvia on ihan liikaa... Tulee mieleen Japanin matkojen merkinnät tällasesta osiin jaetusta postailusta. :D Mutta ehkä näitä voikin verrata niihin kun joululomani tärkein osatekijä palasi juuri vähän aikaa sitten Japaniin.

Ihan vaan ettei tää ala näyttää Kengon blogilta, kun postaan vaan sen kuvia... Oon edelleen hengissä itekin. :___D

Uudenvuodenaatto alkoi tosiaan omalta osaltani niin, että heräsin suhteellisen aikaisin ehtiäkseni käydä aamulla kaupassa ennen lentokentälle lähtöä. Kaupassa käymisen jälkeen tajusin kuitenkin katsoa Finnairin sivuilta Kengon lennon tilanteen, ja myöhässähän se oli jo silloin. Hetken päästä Kengo kertoikin, että on bussissa matkalla Kajaaniin, ja osasi sanoa varmasti ainoastaan sen verran, että tulee saapumaan Helsinkiin saman päivän aikana.

Lopulta kone taisi saapua joskus neljän maissa, mutta lentoyhtiökin taisi vaihtua siinä välissä... Jokseenkin ärtyneen ja väsyneen japanilaisen kumminkin löysin Helsinki-Vantaan saapuvien aulasta. Käväistiin ensin viemässä sen tavarat hotellille ja mentiin sitten syömään. Kengo oli tietty supernälkäinen, joten mentiin vaan lähimpään paikkaan, joka eteen tuli - ja paikka sattui olemaan Subway. ...joka oli sinänsä aivan loistava valinta, koska Kengo piristyi ihan mielettömästi kun toinen paikan työntekijöistä puhui japania. :')

Syötyämme käväistiin ruokakaupasta, ja mentiin sen jälkeen mun asunnolle paistamaan meidän eväät, eli kanankoivet, kun Kengo halusi japanilaista festivaalitunnelmaa. :D

 En yleensä ikinä syö marinoitua kanaa, mutta nyt oli pakko, kun piti saada valmista nopeasti + valmiiksi marinoitu on halvempaa.


Sitten lähdettiinkin monien muiden ihmisten tapaan kohti Senaatintoria. Meinattiin jäädä katsomaan sitä ilotulitusta edeltävää tapahtumaa, mutta todettiin se tylsäksi (meille), ja lähdettiin rannalle katsomaan ilotulituksia. Ja syömään. Tästä on pari ikimuistoista valokuvaa, mutta ehkä on ihan hyvä asia, että Kengo ei ole vielä lähettänyt niitä... XD

Vähän ennen puoltayötä palattiin tietenkin Senaatintorille ilotulitusta katsomaan, mutta pakko myöntää, että ei se kovin suurta vaikutusta tehnyt. En nyt väitä että olisin siltä suuria odottanutkaan, mutta olin jotenkin ajatellut että se edes Tykkimäen päättäjäisten ilotulituksen voittaisi, mutta ei. Tunnelman (ja todennäköisesti mieleenpainuneen suomalaiset numerot -oppitunnin) vuoksi olen kuitenkin iloinen, että käytiin. :) Kengo yritti sulautua muihin juhlijoihin ja osti oluttölkin, mutta se oli niin pahaa, että sille riitti pari hörppyä + kymmenisen selfietä tölkin kanssa, ja sen jälkeen tölkki jäi sille tielleen. :D

Uudenvuodenpäivänä ei tehty mitään erikoisempaa, ja mun kamerassa vuoden 2015 ensimmäiset kuvat onkin jo toiselta päivältä, jolloin lähdettiin iskän mökille (tai no, kenen mökki se nyt onkaan, simppeleintä näin kumminkin). Oli aluksi vähän epäselvää päädytäänkö tuonne mökille alkuunkaan, mutta onneksi lopulta päädyttiin, koska siellä oli tosi kivaa niin mun kuin Kengonkin mielestä. :) Ongelmia oli ainoastaan leivinuunin ja saunan lämmittämisessä, kun ei ole hirveästi tullut sellaisia sytytettyä...
Kengo oli ihan ihmeissään, kun tuo mökki oli niin iso ja hieno, ja se taisi kehua sitä Skypessä niin äidilleen kuin mummolleenkin... Pääsin mökkireissun aikana muuten toista kertaa tämän matkan aikana juttelemaan Kengon äitin kanssa Skypessä. Tunnen aina itseni niin epäkohteliaaksi, kun en vain yksinkertaisesti osaa puhua kohteliasta japania sujuvasti, mutta onneksi okaasan ymmärtää ja on vaan onnellinen, että ylipäätään puhun japania (ja kengon siskolle taas riittää että katon kisumai busaikua). Muuten japanin kanssa ei ollut ongelmia, vaan pystyttiin hyvin keskustelemaan muun muassa Suomen talojen kaksinkertaisista ikkunalaseista. :__D


...joo, syötiin hyvin terveellisesti. Eikä tämä edes ole sieltä pahimmasta päästä. :D Kengo muuten tykkäsi perunalepuskoista, ja pohti jopa pystyisikö niitä jotenkin kuljettamaan Japaniin. Yllättävää sinänsä, kun se ei yleisesti ottaen mikään leipäfani ole.Ostettiin jättimäinen paketti kanaa, mutta yli puolet siitä meni ensimmäisellä syöntikerralla. Yllä oleva on mun annos, joten siitä voi sitten miettiä kuka loput söi... Ah ollapa itsekin sellainen, että voi syödä vaikka mitä lihomatta. D:


Seuraavana päivänä iskä tuli käymään, ja vei meidät lähellä sijaitsevaan entiseen museoon käymään (yllä olevan kuvan rakennus ei siis tosiaan ole se mökki XD).


Kuten kylteistä näkyy, tuo on joskus ollut toiminnassakin.


Vähän huono kuva sinänsä, kun suurin osa tavaroista on tavallaan mun takana tuossa kuvaa ottaessa, mutta ehkä tästä saa jonkinlaisen kuvan paikasta? Paljon pöytiä täynnä vanhaa tavaraa, vanhoja työkaluja ja keittiövälineitä, soittimia, kaikenlaisia käsityönä tehtyjä puuesineitä/huonekaluja... etc. Varsinkin Kengolle hyvin mielenkiintoinen paikka.


Iskä huijasi Kengon menemään ensin tuonne huoneeseen, ja hyvä kun se ei hypännyt ilmaan kun se huomasi tuon nuken. :___D ..ja pakko kai se on myöntää että itekin pelästyin.Otin Kengosta yhteiskuvan tuon kanssa, mutta en nyt kysymättä viitsi laittaa sitä tänne, joten nauttikaa pelkästä karhusta nyt.Jään päällä oli useita senttejä läpimärkää loskaa, mutta tietenkin tuo meni sinne hyppimään... :D Mutta no, iskä sanoi, että jää kestää varmasti ainakin tuolle kuvassa näkyvälle pienelle saarelle/luodolle asti, joten ei kai se mitenkään vaarallista ollut.

Vietettiin tuolla kaksi yötä ja sen jälkeen käväistiin vielä lyhyesti Lappeenrannassa, josta meidän juna Helsinkiin lähti. Kummisetä oli ihana ja tuli hakemaan meitä, ja käytiin siinä samalla lyhyesti katsomassa niiden pikkukisua. Päästiin myös pienelle Lappeenranta-kiertoajelulle ennen kuin mentiin kiertelemään linnoitusta ja Lappeenrannan keskustaa.

 Söpöihanalutunen ♥ ...joka tykkää purra nilkkoja.

 Näkymiä linnoituksesta. Kuten kuvastakin ehkä näkee, oli ihan jäätävän kylmä. D: 

Käytiin Majurskassa pakoilemassa kylmyyttä.

Linnoituksen lisäksi ei hirveästi kierreltykään, kun oli niin jäätävän kylmä. Esittelin tietty esimerkiksi saimaannorppa-patsaan siitä ohi mennessä, mutta ei jaksettu kauheasti poiketa asemalle johtavalta reitiltä. :D Käytiin parissa kauppakeskuksessa etsimässä ruokapaikkaa, mutta ei löydetty muita kuin kahviloita, ja lopulta päädyttiin syömään aseman läheiseen McDonaldsiin. Jossa Kengo oppi hyödyllisiä uusia sanoja, kuten omenapiirakan. ...vaikkei edes syöty sellaisia. :D

Ensi merkinnässä sitten loppu Kengon vierailusta! o/

No comments: