Wednesday, January 7, 2015

Joululoma 1/3

Heips. :) Mulla on näköjään joku joululoman alussa kirjoitettu kuvien täyteinen luonnos tuolla, mutta jätän sen nyt omaan arvoonsa ja kirjoittelen lähinnä joulusta. Joulukuun ensimmäisenä sunnuntaina olleesta JLPT:sta voisin tosin sanoa sen verran, että se meni ihan hyvin, mutta en ole ihan niin varma läpipääsystä kuin viime vuonna. Kaiken maailman poikkeustapauksia (esimerkiksi kanjien suhteen) olisi voinut opiskella huomattavasti paremmin ja jättää Busaikun katsomisen vähemmälle, koska kuullun ymmärtämisessä ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia toisin kuin kieliopin ja kanjien puolella... Mutta no, jos ei mene läpi niin yritän ensi kesänä Japanissa uudestaan.

Anyways, viimeiset pari viikkoa on kulunut mukavasti lomaa viettäessä, joskin esimerkiksi joulu tuli vietettyä hieman eri tavalla kuin normaalisti. Joululoman alku meni Kotkassa "kotikotona", jossa pääsin myös syömään jouluruokia - muutamaa päivää etukäteen tosin.


Perinteinen joulupöytä kotikotona. Päivä vaan taisi olla 21.12...

Hieman epämääräinen kuva, mutta havainnollistaa kenties kuusen kokoa? Taitaa olla joku 2,5 metriä.

22.päivä suuntasin takaisin opiskelijakammiooni, ja aatonaattona suuntasin lentokentälle. Kengo nimittäin tuli 23.päivä Suomeen ja viipyi täällä eiliseen eli loppiaiseen asti. :) Joulu ei ollut kovin jouluinen, mutta ei haittaa, koska seura oli ihaninta mitä vaan voi toivoa. ♥


Jouluvaloja Helsingissä onneksi riitti. :) Ei tosin tietenkään niin paljon kuin Japanissa, josta Kengo yllättyi (vaikka olen aika monta kertaa maininnut asiasta), koska joulu on kumminkin useimmille suomalaisille merkittävämpi juhla kuin japanilaisille.


Mun jouluinen ruoka aatonaattona. :D Käytiin jostain syystä tälläkin kertaa tosi monta kertaa italialaistyyppisissä ravintoloissa syömässä, vaikka mun oli tarkoitus esitellä Kengolle suomalaista ruokakulttuuria vähän paremmin... No, onneksi se pääsi muun muassa Hesburgeriin Oulussa käydessään, sehän on suomalaista ruokaa parhaimmillaan--- nojoo, kyllä mä sentään tein sille jotain suomalaistyyppisiä ruokiakin + käytiin parissa astetta suomalaisemmassakin ravintolassa.


Olin pähkäillyt Kengon joululahjaa ikuisuudet, enkä ole edelleenkään tyytyväinen siihen mitä sille lopulta annoin... Mutta saipahan vihdoinkin edes jotain minultakin. Hävetti tosin vähän antaa sitä Kengolta saamani lahjan jälkeen. Vähän samaan tapaan kuin viimekesänä se suloinen pikkupehmo sai mut jo mielettömän onnelliseksi, niin nyt puolivitsillä saamani joulusukka, joka sisälsi muun muassa mausteita ja high tech -paidan & -sormikkaat, olisi riittänyt täydellisesti.


...mutta kuten viimeksikin, Kengo oli taas kerran ihan liian ihana. ;_;♥ Mulla ei nyt ole kunnon kuvia näistä, mutta sain siltä lisäksi sellaset lunta ja kylmyyttä sietävät The North Face -merkkiset Japanista ostetut kengät (ja kengo osti samanlaiset itselleen että voidaan parilookkeilla XD) sekä digikameran. Helpotti vähän, kun kuulin, että se oli saanut tuon kameran ilmaiseksi, mutta silti... En ansaitse tällasta. ;_;

Laitetaan nää Kengon Wienin tuliaisetkin nyt tähän lahjojen yhteyteen. En ole tainnut vielä mainita asiasta, mutta se tosiaan vietti ennen Suomeen tuloaan viikon Itävallassa nähtävyyksiä katselemassa.

Joulun jälkeen Kengo pääsikin sitten kokemaan Suomen parhaat puolet, kun kauppojen ja ravintoloiden aukioloajat oli mitä oli. Käytiin kertaalleen esimerkiksi Kynsilaukassa syömässä, mutta pääasiassa ratkaistiin ongelma tekemällä ruokaa mun asunnolla, jonka ansiosta pääsin ottamaan Kengo+kamera -kuvien lisäksi myös Kengo+veitsi -kuvia - se nimittäin teki mulle ruokaa. :)
Jotain voisoijapossua, shabushabua (sovellettuna kun en omista mitään pöytään tuotavaa hellalevyä) ja odenia - ja tässä on siis vain osa ruoista, jotka tuo teki. Kehtasi väittää ettei ole varsinaisesti ikinä ennen laittanut ruokaa (uppomunia lukuunottamatta :D), mutta kaikki oli niin hyvää että en kyllä usko. *-* Keskimmäisen kuvan shabushabua varten käytiin pienellä Tokyokan-visiitillä, jonka aikana Kengo sivisti mua japanilaista merkeistä, ja kertoi supermarket-työntekijän näkökulmasta mikä myy hyvin ja mikä ei. :D


Tätä juustokakkua syötiin muistaakseni shabushabun jälkiruoaksi. Kengo ei hirveästi makeasta piittaa, mutta kuulemma tuo oli hyvää. :) Sitä se tosin jaksoi ihmetellä, että miten ihmeessä olen tehnyt tuon ilman ohjetta, mutta ehkä se nyt ymmärsi miten usein olen juustokakkua tehnyt... Ja olisinhan mä ohjetta muuten käyttänyt, mutta en löytänyt yhtään hyvää ohjetta (pohjakekseihin taas en jaksanut edes etsiä, niin kuvittelin vaan digestivejä mielessäni ja heittelin aineksia kulhoon).

Kun nyt mainitsin ne Kengo+kamera -kuvat, niin tässä pari havaintoesimerkkiä päivältä, jolloin käytiin mm. Hakaniemen kauppahallissa. Unohdin viedä Kengon sinne syyskuussa, niin piti korjata asia.Joulun ja uudenvuoden välipäivien aikaan kenguska päätti tehdä ex-tempore-retken Ouluun, joten minä lähdin puolestani kotikotiin Kotkaan. En tosin ehtinyt viettää siellä kovin kauaa aikaa, kun saavuin myöhään illalla 28.päivä, vietin seuraavan päivän Kouvolassa (jossa näin piiiitkästä aikaa Siniä ^-^), ja lähdin jo 30.päivä takaisin Helsinkiin.

Haikeaa lentokenttä-Starbuckseilua ennen Kengon Oulun lentoa. Se haikeus ei tosin ollut mitään verrattuna eiliseen.

Keksejä, jotka Kengo toi tuliaisiksi Japanista ja käski mun viedä äitille & Shikolle. Hyvääää *Q*

Uudenvuodenaattona suuntasinkin jälleen lentokentälle. Lento oli jonkun 4-5 tuntia myöhässä, ja siinä oli jotain ihan täysin käsittämättömiä ongelmia, joiden takia Kengo joutui muun muassa matkustamaan bussilla Oulusta Kajaaniin ja maksamaan lennostaan yli 10000 jeniä lisää. Syytäkään ei kuulemma selitetty kunnolla (tai ainakaan kengo ei tajunnut, eikä kaiketi myöskään sen "tulkit" eli jotkut kivat suomalaiset joiden kanssa se oli muutenkin viettänyt aikaa Oulussa), ja korvauksia esimerkiksi odottelun aikana syömistä varten oli annettu tassan 8 euroa - ihan kuin tuo muka sillä saisi vatsansa täyteen. Tuota lentoepisodia lukuunottamatta tuo kuitenkin nautti Oulu-visiitistään, ja palatessaan oli oppinut muun muassa tilaamaan juustohampurilaisen suomeksi. :___D Hyvä kun joku muukin opettaa sille suomea kun mun opetustaidot ei ole sieltä parhaasta päästä.

Ja koska tämä postaus paisuu ainakin kuvien puolesta kilometrin mittaiseksi, jos ängen uudenvuodenkin vielä samaan merkintään, niin kirjoittelen niistä myöhemmin lisää. Mainitaan nyt sen verran, että uudenvuoden jälkeen käytiin muun muassa mökkeilemässä Lemillä sekä pikaisesti Lappeenrannassa ja Kotkassa, eli ko. merkintä sisältää ehkä sen mielenkiintoisemman puoliskon Kengon matkasta. :')

No comments: