Friday, December 11, 2015

Kiireitä, suunnitelmia ja muita kuulumisia

En aio tällä kertaa pyytää anteeksi päivitystauon venymisestä. On vain ollut niin kiire, etten yksinkertaisesti ole ehtinyt muokkailemaan kuvia Japani-postauksiin saati sitten kirjoittamaan... Alunperinkin äärimmäisen kunnianhimoinen tavoitteeni noiden Japani-juttujen suhteen oli lähinnä saada ne pois alta ennen seuraavaa matkaa, mutta katsoo nyt onnistuuko tuokaan. Seuraava matka häämöttää nimittäin jo parin viikon päässä. :')

Yllä esimerkki siitä miten kuukausi sujui silloin kun tässä asunnossa oli asunnon kokoon nähden sopivampi määrä ihmisiä. Syötiin. Mulla oli epäilykseni kananmunatempurasta (koska munat pakastetaan & friteerataan raakoina), mutta yllättäen se onnistui ihmeellisen hyvin.

Mutta joo, kuten sanoin, viime aikoina on kiirettä pitänyt useammassakin mielessä. Kenguska pyöri nurkissa kuukauden verran ja palasi Japaniin vasta vajaa kolme viikkoa sitten. Oletettavasti en tuona aikana mitenkään hirveästi opiskellut, joten oli ihan mukavasti kiinni otettavaa sen jälkeen - varsinkin JLPT:n suhteen. En tiedä yhtään menikö se lopulta läpi vai ei, mutta ei se nyt ihan järkyttävän huonosti mennyt, ainakin jos ottaa huomioon miten huonosti luin. ...ja tuo "ei järkyttävän huonosti" ei siis edelleenkään tarkoita, että koe olisi välttämättä mennyt läpi. :D We'll see. En periaatteessa tarvitse N1-tason tulosta vielä mihinkään, joten ei se mikään maailmanloppu olisi vaikka reputtaisinkin.

Toinen esimerkki erään lentolippurahojen täydestä hyödyntämisestä. Karaage-donburi mausteliemessä uitetulla kananmunalla, majoneesilla ja pavuilla. Ainakin syötiin hyvin jos ei muuta tehty. :D

...jotenkin en nyt oikein saa johdateltua tätä merkintää siihen asiaan, mitä haluaisin sanoa, joten siirrytään nyt asiaan ihan ilman pohjustuksia: minut hyväksyttiin alustavasti vaihtoon! Ja vieläpä ykkösvaihtoehtooni Wasedaan. ♥ En vieläkään ymmärrä miten ihmeessä tulin valituksi, varsinkin kun Waseda on vieläpä yksi suosituimpien hakukohteiden joukossa, mutta eipä mun kai sitä tarvitsekaan tajuta. :D Nyt pitäisi vain koota hakupaketti eli toisin sanottuna täyttää mukava nivaska papereita, pyydellä ja tilailla todistuksia ja käydä otattamassa passikuvia (kävin vasta, mutta hakemukseen tarvitsee 5 ja mulla on jäljellä enää vain 4 ;_;).

Hakupaketin palauttamisen deadline on muuten vasta helmikuussa ja Wasedan varmistusta saa odottaa pahimmassa tapauksessa kesäkuulle, eli ei kannata vielä onnitella vaihtopaikasta. Ja ei, en toki ole pessimisti - vain vähemmän optimistinen realisti. Jännä miten joskus luulin olevani optimisti... 

Mökkireissu-luksusta: (pakaste)kalmareita. ♥ ...tai mikälie noiden nimi nyt suomeksi onkaan.

Mutta nyt häivyn rustaamaan teille niitä Japani-postauksia! Hyttyssafari ja jokivaellus oli eräitä kesän matkan kohokohdista, joten olisi täysi vääryys jättää kirjoittamatta niistä.

...niin ja jos tää merkintä tuntuu jotenkin oudolta, niin se johtuu todennäköisesti siitä, että mulla oli (ja on edelleen) taustamusiikkina Digimonin soundtrack. :___D Nostalgiaaa.

No comments: