Friday, December 11, 2015

Japani: puistoilua

Kuvadumppaus liittyen kolmeen puistoreissuun kesän Japanin matkalla. Lupasin joskus kuvia kilppareista ja jättifisuista, mutta valitettavasti giganttifisut jäivät huonon kuvanlaadun vuoksi pois merkinnästä, äärimmäisen suuret pahoittelut tästä.

Aloitetaan pienimmästä ja todennäköisesti suuremmalle yleisölle tuntemattomimmasta puistosta. En muista edes kyseisen puiston nimeä, mutta kun se nyt sattuu sijaitsemaan Oomorissa, niin pitihän siellä käväistä.

Pikkulisäys merkinnnän julkaisun jälkeen: huomasin äsken, että merkinnän kuvien asettelu on ihan pielessä, mutta kello alkaa olla sen verran että korjaan ne myöhemmin! Yrittäkää kestää tai lukekaa vasta sitten kun olen korjannut asian.


Puiston päänähtävyys näkyy edessä päin: höyryävä ympyrä maassa.


...mjoo, myönnetään että ehkä parempiakin kuvia olisi voinut ottaa, mutta olen myös aika varma, että tuo olisi huomattavasti vaikuttavamman näköinen paremmalla säällä. Tuolloin nimittäin satoi. Google on kiva ja näyttää paremmin.


Onneksi jotkut on kuvauksellisia säällä kuin säällä.


Edellinen lause pätee myös tämän kuvan kaukaisuuteen katselevaan mieshenkilöön.

Sateen vuoksi tuosta puistosta ei ole kovin paljon onnistuneita kuvia, joten siirrytään sen pidemmittä puheitta erääseen toiseen päivään, jolloin käytiin Rikugien- sekä Kyu-Furukawa -nimisissä puutarhapuistoissa hyttysten pisteltävinä (eli leikkimässä hengillämme koska dengue-kuume, jota ei muuten kumpikaan saanut - edes tuo miehekkäämpi osapuoli, vaikka se lähtikin puistoreissulta kotiin about parisataa hyttysenpistoa rikkaampana).

Muttajoo, ensin suunnattiin Rikugieniin. 


"Istu tohon niin otan kuvan" ...mjoo. En ole kuvauksellinen, mutta naaman pelottavuudesta syytän auringon sijaintia. Tai penkin sijaintia. Tai ehkä jopa kameramiestä.

Ei muuten ollut mitkään parhat puistovaatteet meillä kummallakaan: lyhyet housut ja lyhythihaiset paidat molemmilla, vaikka muun muassa puiston vessojen seinät oli tapetoitu lapuilla, joissa neuvottiin suojautumaan hyttysiltä peittävillä vaatteilla. Ja hyttysmyrkyllä, joka unohdettiin käydä ostamassa. Hups.


Kilpparit = japanilaisten puistojen tärkein nähtävyys. Noiden sielunelämää pohdiskellessa ja valokuvia ottaessa saisi helposti menemään parikin tuntia, mutta meillä siihen meni vain yksi tunt---öhm, vartti.
Puisto itsessäänkin oli nätti (ei siis pelkät kilpparit), varsinkin näin mäen laelta kuvattuna, mutta koska siitä löytyy netin syövereistä tarpeeksi kuvia muutenkin, yritin valita tähän merkintään tällaisia hieman harvinaisempiakin otuksia sisältäviä kuvia. Kameramies seisoo muuten kuvassa penkillä, josta oltiin juuri pelkällä paikalle saapumisellamme onnistuttu hätistämään eräs onnellisesti kuherteleva pari. Anteeksi. D:Samoiltiin puiston metsäisemmässäkin osassa ihan mukavasti. Ei tosin ajallisesti kovin pitkään, koska siellä oli enemmän hyttysiä + pelottavasti rapisevia pusikoita liian lähellä kävelypolkua, joten kirjaimellisesti juostiin että päästäisiin sieltä nopeammin pois. :____D
Vesiputous. Aivan mieletön nähtävyys. ...mitä nyt oli ensin vaikeuksia tajuta, että tuo on se vesiputous.


Kontrastia elämän kokoeroihin. ...joo, en oikein tiedä enää itsekään mitä yritän sanoa.


...joten siirrytään seuraavaan puistoon! Yllä olevassa kuvassa näette Komagomen aseman, joka ohitettiin matkalla Kyu-Furukawan puutarhaan. Jos joku innostuu tämän merkinnän myötä näissä puistoissa vierailemisesta (epäilen), niin mainittakoon että Komagomen asemalta on sopivan lyhyt kävelymatka molempiin puistoihin. Ja noiden puistojen pääsylipuista saa muuten myös pienen alennuksen, jos muistaa ottaa jonkun leiman siitä puistosta, johon ensimmäisenä menee. Me ei kyseisestä asiasta tiedetty - ja kyllä ärsytti, oltaisiin säästetty yhteensä 100 jeniä. ;_; (muistakaa että pidän sarkasmista)Tämä eurooppalaistyylinen rakennus taitaa olla tuon puiston kuuluisimpia nähtävyyksiä, joten mekin kuvattiin sitä ansiokkaasti varmaan ainakin vartin verran. Seuralaiseni myös pakotti minut poseeraamaan portailla tuon edessä kuvaa varten, mutta säästän teidät siltä järkytykseltä (olisin muuten mielelläni säästänyt itsenikin).Pakollisia turistikuvia.


...ja muita kuvauskohteita, kuten tuhottoman kallista sitruunavettä. Kallius johtuu tosin vain omasta tyhmyydestä - mitäs ei muistettu käydä kaupassa matkalla, vaan huomattiin vasta puiston juoma-automaatilla, että voisihan sitä jotain juomistakin olla.


Tehtävä: bongaa kissa.


Tehtävä 2: bongaa kilppari. Ja sen jälkeen voit pohtia, miksi tuo vesi näyttää tuolta - ja en muuten sitten tiedä vastausta jälkimmäiseen.Tehtävä 3: bongaa korppi. ...ei tää välttämättä ole liian helppo, koska en ole itse asiassa varma onko tuo musta lintu korppi. :___D

Ja se puistoista! Mutta ihan siltä varalta että unohdatte mitä blogia olette lukemassa, niin pistetään nyt loppuun vielä pari ruokakuvaa.


Tajusin tällä matkalla miten ihania kylmät nuudelit on. ♥Toinen esimerkikki kylmistä nuudeleista - eri päivältä kuin äskeinen tosin. :D


...ja loppuun vielä maailman ihanin tuulihattu: Cozy Cornerin ジャンボシュークリーム. ♥
.
♥♥♥

No comments: