Monday, May 30, 2016

Apinointia ja paviaaneilua (in Tokyo)

Heippahei jälleen! Ollaan nyt matkan loppupuolesta aktivoistuttu paikasta toiseen juoksemisen suhteen, joten postausaiheitakin on hieman kertynyt. Kirjoitan nyt 21. päivästä, mutta kerron ensin lyhyesti mitä ollaan tehty sen jälkeisinä päivinä:

22.5.: Hillutiin Ginzan lähistöllä muun muassa tavaratalojen ruokaosastoja kierrellen ja ilmaisia maistiaisia popsien. Lisäksi koluttiin Yuurakuchon aseman lähellä sijaitsevia Japanin eri alueille omistettuja ruokakauppoja (toistaiseksi mitään ostamatta).
23.5.: Käytiin konbinissa ostamassa lounasta ja voitettiin samalla purkillinen jäätelöä, wohoo. Allekirjoittanut vietti päivän kuumehouruisena ja totesi olevansa liian japanilaistunut miettiessään voiko mennä olohuoneeseen syömään muiden kanssa, ettei vain tartuta flunssaansa keneenkään (kysyttäessä vastaus tähän oli muuten "tietenkin voit! ...tai siis, eihän sulla mitään yskää tai tällasta ole? hyvä, sitten se ei tartu").
24.5.: Kukaan ei uskonut ettei mulla ole enää kuumetta ja voin loistavasti, joten päivä meni leppoisasti neljän seinän sisällä. :D
25.5.: Käytiin syömässä sushia kolmen 40-70-vuotiaan japanilaisen miehen kanssa ja samalla vilkaistiin mun mahdollista tulevaa vaihtoyliopistoa (varmistus-sähköposti ei ole vieläkään tullut). Selitän tarkemmin myöhemmin, mutta ihan jottei isukki tai joku muu huolestu: nuo 3 miestä olivat siis Kengon setä ja pari sen työkaveria, käytiin erinäisistä syistä sen toimistolla ja saatiin sitten bonuksena ilmaista sushia. :')
26.5.: Tokyo Dome Cityssä palloilua, maailman parasta udonia (Marugameseimenin mentaiko-onsentamago-udon), kameralla leikkimistä ja pesäpallomailan heiluttelua batting centerissä.
27.5.: ...ilmeisesti sadepäivä. Toivottavasti ainakin, koska ei olla näköjään tehty yhtään mitään ainakaan kameran perusteella. :____D
28.5.: Lounastettiin Tenyassa (halpaa mutta hyvää tendonia), käväistiin Yokohamassa pyrähtelemässä ja halailemassa pikachua ja illallista popsittiin family restaurant Saizeriyassa. Pienen budjetin päivä siis.
29.5.: Vähän edellistä suuremman budjetin päivä: käytiin Kengon kaverin kanssa Nikkossa. Kyseessä sama heppu, joka aiemmin ilahdutti läsnäolollaan viime kesän Kamakura-reissulla. Ei ehkä saatu Nikkosta irti niin paljon kuin olisi pitänyt, mutta kiitos seurassani olleen kaksikon, oli varsin viihdyttävä reissu. :___D

Ei ole vieläkään siis ihan arjeksi muuttunut tämä Japanielo, vaikka (lähi)maisemat ja teknisten vimpainten nappulat alkaakin käydä tutuiksi (viimeaikoina opituista toiminnoista mainittakoon kuuman veden näppääminen päälle, tiskikoneen ohjelman vaihto sekä telkkarin tallennettujen ohjelmien poistaminen).

Anyways, siirrytään nyt vihdoinkin siihen reilun viikon takaiseen lauantaihin eli 21. päivään.


Hypättiin aamulla Keihin-Tohoku-linjan junaan päämääränä jokin tuntematon asema, jonka läheltä toivottavasti löytyisi jotain mielenkiintoista nähtävää. Jos tietää yhtään miten hyviä me ollaan päättämään asioita tai olemaan spontaaneja (okei, joskus onnistuu, mutta ei yleensä), niin pystyy ehkä arvaamaankin miten tämä tarina päättyi: ei lopulta keksitty mitään paikkaa, joka tuntuisi tarpeeksi mielenkiintoiselta, ja seistyämme junassa suunnilleen 40 minuutin verran noustiin random asemalla ulos ja hypättiin saman tien saman linjan toiseen suuntaan menevään junaan - toisin sanottuna palattiin siis takaisin edes poistumatta asemalta. Jes. En suosittele kokeilemaan samaa. Lippuporteista poistumatta takaisin palaaminen on sitä paitsi jossain määrin laitonta - en toki sano, että me näin oltaisiin tehty, mutta näin mainintana vain... :___D

Ei palattu Oomoriin asti, vaan jäätiin lopulta pois Hamamatsuchon asemalla.Tokyo Tower + Starbucks = täydellinen yhdistelmä.

Ei sillä, että oltaisiin kummassakaan käyty tosin.


Käveltiin ja kuvailtiin.Löydettiin turistivirtaa seuraamalla pienehkö nähtävyyden tapainen paikka. Leikittiin ensin kameralla  ja viihdytettiin toisiamme pylväspiilosta leikkimällä (...), mutta sitten löydettiin muuta viihdettä:


Nimittäin eräs lähisukulaisemme apina ja eräs vielä lähempi lähisukulaisemme lajiltaan ihminen.


Ei yleensä juuri jäädä katselemaan mitään esityksiä tai vastaavia - korkeintaan katsellaan niitä muutama minuutti ja häivytään. Tämänkertainen show oli kuitenkin sen verran mielenkiintoinen, että jäätiin paikalle ihan loppuun asti.


Syynä ei ollut pelkästään apinan vapaahetkien tylsistynyt kännykän-näppäilyasento, vaan koko esitys kokonaisuudessaan. Tuon miehen välispiikit ynnä muut oli tosi hauskoja jo itsessään, ja esitys olisi varmasti ollut paljon tylsempi ilman niitä.


Lisäksi nämä kaksi oli jotenkin tosi sympaattinen parivaljakko. En valitettavasti saanut onnistuneita kuvia näiden hellyyttävistä halihetkistä, mutta ne oli joka tapauksessa jotenkin tosi söpöjä yhdessä (vaikkei tuo mies yksinään jääkin söpöydessä aika kauas apinakaveristaan).
Jump jump jump jump jump.


Niin söpö. ;_;


Hyppyvalmisteluja...


...mutta apinaa ei voisi vähempää kiinnostaa. :___DTuo hymy! :''')

...mutta se paviaanista, en halua aiheuttaa enempää aggressioita eläinaktivisteissa tai sen puoleen eläintenvihaajissakaan, joten siirrytään muihin nähtävyyksiin:


Kuten näihin. ...rakennuksiin siis, ei noihin kanssaturisteihin.Me oltiin siellä myös! Tai sitten nuo varjot kävi lenkillä keskenään, tiedä siitä sitten.Illallisena yakisobaa, korokkeja sekä ravunlihaa epäilyttävästi muistuttavaa ei-ravunlihaa.


Ja jälkiruokana Cozy Cornerin jättituulihattuja. ♥ Käytiin Kengon kanssa ostamassa. Vasemalla rajoitetun ajan myynnissä oleva kermavaahtoa sisältävä tuulihattu ja oikealla vaniljavanukasta sisältävä versio. Itse söin oikean puolimmaisen, mutta kermainenkin oli yllättävän hyvää. :')

No comments: