Saturday, September 10, 2016

Kuulumisia helteisestä Tokiosta

Hei ihmiset! :)

Bloggausinto on ollut hieman matalalla viime aikoina, mutta kaipa sitä nyt on pakko kirjoitella, kun Japaniin asti on päästy ja ensimmäinen vaihto-orientaatiokin käyty. Iski pitkästä aikaa oikein kunnon jet lag, ja ensimmäistä kertaa aikoihin en saanut nukuttua edes unettoman yölennon jälkeisenä iltana. Eilinen orientaatiokin meni aika väsyneesti, ja vähäisen nukkumisen (3 yössä ehkä yhteensä 5h) takia helle oli vielä tavallistakin tuskaisempaa (= hikoilin koko ajan kuin mikäkin pikku sikapossu, vaikka aina ei edes tuntunut kuumalta). Mutta viime yönä sain kuitenkin vihdoin nukutuksi, joten ehkä tämä tästä.

Kuvat ovat tällä kertaa kaikki kännykkäkuvia, siksi hieman tavallisesta poikkeavat mittasuhteet.

Anyways, eilinen orientaatio koostui lähinnä istumisesta ja kuuntelemisesta, ja vaikka suurin osa informaatiosta olikin jo ennalta tuttua, oli tilaisuus silti ihan mielenkiintoinen. Saatiin hirveä läjä erilaisia dokumentteja, esitteitä ja muuta paperisälää, ja kaikki käytiin järjestelmällisesti läpi sekä japaniksi että englanniksi. Ensimmäinen parin tunnin mittainen orientaatiotilaisuus käsitteli vaihtoa yleisellä tasolla, ja paikalla olivat kaikki tämän vuoden vaihtarit. Tilaisuus pidettiin tilassa, johon mahtui reilu 700 ihmistä eikä paikkoja ihan hirveästi tainnut jäädä tyhjäksi (en tosin tajunnut missään vaiheessa katsoa kunnolla paljon meitä oli, mutta useampi sata kumminkin). Toinen tilaisuus taas pidettiin vain JLP-ohjelmaan osallistuville, ja meitä taisi olla jonkinlainen enemmistö vaihtareista, ehkä joku 300.

Wasedan kampusta. Kaikki omat luentoni tulevat olemaan kyseisellä kampuksella, ja todennäköisesti vieläpä suurin osa yhdessä tietyssä rakennuksessa.

Nuo orientaatiot kostuivat tosiaan lähinnä ohjeiden kuuntelemisesta ja erilaisista esittelyistä (mm. parin circlen esittelyt), joten en hirveästi ehtinyt tutustua ihmisiin. Lähinnä vain juttelin suomeksi HY:n japaninkurssikaverin kanssa. :D Vaihdoin muutaman sanan myös japani-englanti-sekoituksella muutaman muun kanssa, mutta toistaiseksi ei siis tullut hirveästi minglailtua vaihtareiden tai muidenkaan kanssa. Olin niin väsynyt ja hikinen, ettei oikein riittänyt intoa + kyllähän sitä ehtii bondailla sitten myöhemmin kursseilla ja tapahtumissa. On jotenkin mukavaa, kun ei tarvitse stressata siitä, saako kavereita vai ei ja kuinka nopeasti ihmisiin tutustuu, kun on etukäteen tuttuja sekä vaihtareissa että Japanissa muutenkin. Veikkaisin, että näin suurempia stressaamatta tuo ihmisiin tutustuminen tulee kenties sujumaankin paljon paremmin. :')

Yksi Wasedan tunnusmerkeistä.

Ai niin, asun nyt muuten ainakin toistaiseksi Kengolla, enkä ole sitttenkään enää ihan varma, hankinko asuntoa vai en. Opintotukikuukausien määrä näyttää nimittäin hieman uhkaavalta ensi lukuvuotta ajatellen (kelalle ei nimittäin kelpaa järjestely, jossa kandissa kestää 4 vuotta ja maisterissa 1 - en tosin tiedä onnistuuko tämä muutenkaan), joten ajattelin ehkä palauttaa tai perua ainakin osan tämän vuoden tuistani. Toisaalta olisi kyllä kiva asua hieman lähempänä Wasedaa, kun nyt koulumatkani kestää kokonaisuudessaan tunnin, mutta en oikein usko, että löydän hyvää ja halpaa asuntoa ainakaan yhtään lähempää.

Koulumatkasta puheen ollen, tuli heti eilen koettua ns. kantapään kautta, että kannattaa lähteä ajoissa. Asemalle päästyämme (kenguli saattoi koska enhän mä yksin osaa tehdä mitään ekana päivänä :D) lippuporttien edessä oli järkyttävä ihmismassa odottamassa, eikä sisään päässyt. Tokioon (siis Tokion asemalle) päin menevä juna oli reippaasti myöhässä, ja laiturilla niin paljon ruhkaa, ettei sisään päästetty enää lisää ihmisiä. Joo. Taas tätä mun tuuria. :___D Tilanne selvisi lopulta melko nopeasti ensimmäisen junan tultua, mutta käytiin kuitenkin Kengon kanssa nopeasti konbinissa ostamassa juomista, ettei jouduttu kaikista täysimpään junaan. Sillipurkkimeiningistä päästiin nauttimaan tosin joka tapauksessa, mutta ei sentään ollut niitä valkohanskaisia heppuja työntämässä ihmisiä junaan. :D

Seuraava orientaatiotilaisuus omalla kohdallani on ensi maanantaina: MEXT-stipendiaattien orientaatio, joka kestää näillä näkymin vain tunnin. Saman päivän aamuna olisi myös valmistelutilaisuus osoitteen rekisteröintiä varten, mutta kyseinen tilaisuus on suunnattu vain asuntolassa asujille, joten hillun jossain vaiheessa Kengon kanssa rekisteröimään omani (14 pv:n kuluessa Japaniin tulopäivästä jo en halua olla rikollinen). Lisäksi joudun hankkimaan pankkitilin ja sitä varten hankon, jotta saan stipendirahani, mutta tästä toivottavasti infotaan vielä tuossa ensi maanantain tilaisuudessa.

Anteeksi nyt hieman tylsästä merkinnästä tällä kertaa. On niin paljon muistettavaa ja tehtävää, ettei runosuoni oikein syki + olen niin lusmu, etten vielä ole tehnyt mitään mielenkiintoista. Voisin toki kertoa yksityiskohtaisesti Tackey & Tsubasan live-dvd:stä, jota katsottiin Kengon siskon kanssa tänä aamuna, mutta ehkä jätän väliin. Tai sitten voisin kertoa siitä, miten Kengon iskä aina haukkuu kaikki musiikkiohjelmien esiintyjät, mutta vaihtaa mielipidettään heti, jos joku sanoo että mä tykkään kyseisestä esiintyjästä... Joka tapauksessa on ollut kivaa tähän asti, varsinkin nyt tänään, kun sain vihdoinkin nukuttuakin. :)

Minulla on keskeneräisissä merkinnöissä eräs melkein valmis postaus vaihtovalmisteluista, ja yritän jossain vaiheessa kirjoitella sen loppuun. En tosin tiedä kiinnostaako ketään, mutta kirjoitan sen nyt kumminkin - vaikka sitten itseäni varten. :'D

1 comment:

Anonymous said...

Kaikki oman tyttären kuulumiset ovat aina tervetulleita. Toivottavasti väsymyskin
hellittää pian.