Friday, February 17, 2017

Koulupäivien lounaskooste

Lääkäripostausta saatte vielä hetken odotella, mutta tässä kuvapostaus koulupäivien parhaasta hetkestä, eli lounaasta. Siitä ihanasta 50-minuuttisesta, jolloin syöksyn ulos luokkahuoneesta, portaat alas ja lähimpään Seven Eleveniin pohtimaan "mitä sitä tänään söisi". Aion tosin tästedes shoppailla varmaan lähinnä Santoku-supermarketeissa, koska Seven Elevenin valikoimat alkavat kyllästyttää + Santokussa on halvempaa ja kunnon valikoima. Sevenin lisäksi tästä postauksesta löytyy lounaita, jotka ovat peräisin yliopiston omasta kaupasta, My Basket -supermarketista (joka on liian pieni eli valikoimakin on pieni) tai joskus harvakseltaan jopa jostain muusta konbinista.


Naudanliha-bento, aloe-jogurtti ja vihannesmehu. Yliopiston kaupasta kerätty.


Kallis avokadosalaatti lievästi tulisella kastikkeella, vaniljavanukkaalla täytetty pullaleipä ja kuitupitoinen konnyaku-hyytelö.


Kolminkertainen kolmioleipä täytettynä teriyakikanalla, majoneesilla ja kananmunalla. Juomana sitruksinen yuzu-mehu.


Sekihan-onigiri (tämä kannattaa ehdottomasti ostaa Seven Elevenistä!), pinaattikananmunapekonipaistos, jogurtti ja lämmin hunajasitruunajuoma. Olin muistaakseni tällöin kipeänä, niin yritin syödä mahdollisimman vitamiinirikkaasti ja tämä oli tulos. :___D


Yllä oleva lounas on itse asiassa ostettu My Basket -supermarketista ja syöty ruotsalaisen kurssikaverini asunnolla, jonne kävelee Wasedalta parissa minuutissa. Syötiin lisäksi inarisushia ja makirullia jauhetulla magurolla (= halpaa sushia).


Tuli kylmä ja nabeinnostukseni alkoi. Yllä korealaistyylinen tulinen kimchinabe sisältäen muun muassa kimchiä, possua ja tofua.


Taas eräs yritys saada jostain kasviksiakin, kun päivällisellä niitä ei yleensä hirveästi tule syötyä. Tämäkin lounas on peräisin My Basketista, sisältäen haudutettuja etikkaisen makeita vihanneksia (+ kananmunan + jotain), pinaattia seesaminsiemenillä, white mocca -tyylisen kahvivanukkaan (oli muuten virheostos) ja taka-alalla suosikki-ochani, eli tummahko, vahva vihreä tee.


Jälkiruoka. Söin lounaaksi sushia tunnilla (kyseessä siis se tunti, jolla tehtiin itse sushipalleroita), joten ostin lounastauolle vain karamellivanukkaan.


Jonkinlainen keitto ja chaahan-onigiri, jota Kengo suositteli. Riisi on niin irtonaista, että oli hyvin vaikea syödä siististi, mutta hyvää oli. Taustalla näkyy taas vihreää teetä. Kannan yleensä juomiset kotoa, kun näiden perhe aina tilaa kerralla reippaasti juomisia supermarketista. Tulee halvemmaksi. :'D


Korealaistyylinen chige-niminen nabe-tyyppinen ruoka ja pussissa paistopisteeltä ostettu hamukatsu. Googlettakaa ハムカツ niin tiedätte mikä se on, kuvaa kun en näköjään saanut otettua. :D


Taas teriyakimunaleipä. Tämä on tosin FamilyMartin versio, jossa on myös salaattia ja sipulia. Tykkään sipulista nykyään, mutta tuohon leipään se sopi sen verran surkeasti, että olen vältellyt kyseisen konbiniketjun voileipiä siitä asti. Vasemmalla väsyneen päivän maitokahvi ja oikealla annouimo-vanukas, eli vanukas, joka maistuu äärimmäisen makealta perunalajikkelta (ja jota muuten suosittelen varauksetta kaikille Japanissa käyville ♥).


Salaatti ihanalla kastikkeella sisältäen muun muassa reippaasti daikonia, addiktioleipäni ja kreikkalaista jogurttia hunajalla.


 Miso chanko -nabe kanajauhelijapalloilla, sekihan-riisipallo ja jälkiruokana japanilaistyylinen jälkiruoka cream senbei, sisältäen azukitahnaa, warabimochia, shiratamaa ja kermaa.


Yliopiston omasta konbinista ostettu lounas. Vastapaistettu melonileipä suklaahipuilla (parasta ♥), lihaa ja majoneesia sisältävä onigiri sekä kreikkalainen jogurtti.


Ume-konbu-riisipallo ja pekonileipä. Molemmat lievästi epäonnistuneita ostoksia, leipä oli lämmittämättömänä kuivan jyystettävä, onigiri taas muuten vain ei ollut ihan omaan makuuni, vaikka umesta tykkäänkin.


Kallis mentaiko-onigiri, vanukas mansikkakastikkeella ja yakitorilajitelma (paistettua kanaa siis), joka oli ihan mielettömän hyvää. ♥


Aamupala. Eräänä torstaiaamuna tuli nälkä koulumatkalla, niin kävin sitten ostamassa vaniljatäytteellä täytettyjä suklaakuutioita (äärimmäisen onnistunut ostos) ja macchavalkosuklaakeksinaksuja (epäonnistunut ostos). Eräänä toisena torstai-aamuna nälkä innosti ostamaan Godivan tryffeleitä, mutta siitä rahakaivosta ei onneksi ole kuvaa todisteena... :'D


Viimeisiä lounaita ennen lukukauden loppua. Halusin jotain hyvää makeaa, mutta tiesin, että kadun jälkeenpäin, jos ostan pelkkää makeaa, joten ostin myös random misopohjaisen keiton. Lisäksi kermavaahdolla täytetty melonileipä ja vanukas, johon olin tuossa vaiheessa täydellisen koukussa (nytkin alkoi tehdä mieli...).


Ensimmäinen Santoku-supermarketista ostamani lounas. Jos näyttää vähältä, niin katsokaa ensin saman päivän jälkiruokaa...


Daigaku-imoja (bataattia makeassa kastikkeessa) ja maccha-soijamaitovanukas. Vanukas ei ollut ihan minun makuuni, mutta daigaku imo ei onneksi petä koskaan, vaikka onkin tahmaisuudessaan vaikea syödä asiallisesti. Söin vielä tuona päivänä lounge-huoneessa yhden puolalaisen kurssikaverin & suomalaisen hepun kanssa - nämä onneksi ehtivät häippäistä luennolle ennen kuin siirryin jälkiruokaan. :D


Loppuhuipennuksena ainut koululounas (alkuaikojen kouluruokalavisiittiä lukuunottamatta), jonka popsin ravintolassa. Kengolla oli asiaa yliopiston lähelle ja minulla taas oli sopivasti luento peruttu, joten suunnattiin Takadanobaban Negishiin syömään. Niin hyvää. ♥

No comments: