Saturday, March 15, 2014

Matkasuunnitelmia #2

Käytin samaa otsikkoa myös ennen viime kevään kuukauden Japanin matkaa, joten siksi kakkonen! :'D

Pidettiin eilen Sarin ja Sinin kanssa pienimuotoinen matkasuunnittelukonferenssi, joten nyt uskallan vihdoin kirjoittaa tällaisenkin merkinnän. Ei ainakaan toistaiseksi tehty mitään supertarkkoja "mitä tehdään minäkin päivänä"-tyylisiä suunnitelmia, ja jos se musta on kiinni niin ei kyllä tehdäkään, koska liian tarkat suunnitelmat on rasittavia. Oon enemmän sellasta "hei mennään sitten tonne ja tonne ja tonnekin joku päivä eiks niin?"-tyyppiä. :D

Mutjoo, tällä matkalla mulla ei ihan kauheasti ole sellaisia must-juttuja, mitkä pitäisi tehdä, aattelin vaan mennä virran (kuten vaikka arakawan) mukana ja tehdä mitä nyt milloinkin joku sattuu ehdottamaan. Enoshimaan haluaan, syystä kisut, surffaajat ja väkivaltaiset linnut, samoin Odaibaan. Sovittiin myös menevämme Takaosanilla, vaikka pelkäsin etukäteen että oisin ainut joka sinne haluaa. :') Niin ja sitten mennään Disneylandiin/Disney Sea:hin... Aluksi olin niiden suhteen vähän skeptinen, mutta kiitos YY Jumpingin & Yan Yan JUMPin, plus äskettäin luettujen erinäisten Disney Sea -blogipostausten, oon itse asiassa ihmeellisen innoissani varsinkin Disney Seasta. Itse asiassa eilen illalla olin vielä vähän toista mieltä, mutta ei kai siinä mitään pahaa ole jos mielipiteet muuttuu supernopeasti... XD

Enoshimasta löytyy ihanan rennon tunnelman lisäksi myös kissoja, jotka auttaa lievittämään pahinta Artsu-ikävää (ja toisaalta pahentaa sitä).


Takaosanille on ihanihan pakko ostaa bentoboksit, muuten koko retki on pielessä!! ...kyllä, oon (puoli)vakavissani.

Ei päästy olemaan kovin nuukia hotellin suhteen, koska kohtuuhintaisia vaihtoehtoja oli toosi vähän. Varattiin kaikki jo marraskuussa, mutta todennäköisesti kevätsesonki + kolmen hengen huoneiden vähyys ylipäätään johti siihen, että meillä oli lopulta vain kaksi oikeasti varteenotettavaa hotellia, joista valita. Valittiin sitten lopulta halvempi, eli Sakura Hotel Ikebukuro. Huone on double yhdellä lisäsängyllä, kun toisessa hotellissa olisi ollut kolme yksittäistä sänkyä. Että joo, pieni ahdas huone jälleen kerran, mutta that's Japan for you. :)


Viimeksi Shikon kanssa Tokiossa yövyttiin Asakusassa. Shitamachi ♥

Ikebukuro on sinänsä parempi paikka yöpyä kun meidän viime kertainen Asakusa, että edestakainen sahaaminen esim. Harajukun (crepet ♥) ja Shibuyan välillä onnistuu nopeammin & halvemmalla. Asakusassa pääsi toisaalta näkemään sitä ainutlaatuisempaa perinteisempää Japania... Ja toisaalta siellä asiakaspalvelun taso länsimaalaisia kohtaan tuntuu myös olevan alhaisimmillaan, joten joo, ehkä Ikebukuro on parempi. Plus mua karmii vieläkin se random stalkkerimies, joka lähti seuraamaan meitä Roxin supermarketista (tosin eiköhän tollasia voi tavata yhtälailla missä tahansa).
Anyway, kaiken lisäksi Ikebukurossa on Milky way. *Q*


I ♥ ice cream. Ja Ikebukuron Sunshine City -kauppakeskuksen Namja Townista löytyy lisää samaa lajia.

 Ihan vain jos jollekulle on jäänyt vielä epäselväksi: maccha frappuccino = parasta. ♥

Olen tähän mennessä aina käynyt paljon kahviloissa Japaninmatkoilla, hoppas ettei tule poikkeusta tälläkään kerta, koska hei pakkohan sitä on hyödyntää, kun pääsee vaihteeksi vaikkapa Starbucksiin (helsinki on liian kaukana, japani näemmä ei). Starbucksista on sitä paitsi about helmikuun puolivälistä saanut sellaisia ihania sakura-teemaisia juomia (kuten tämä frappuccino ♥), joita olis niin ihana päästä maistamaan. En tosin löytänyt mistään tietoa siitä kuinka kauan kausijuomia yleensä saa... Mutta sittenhän sen näkee.


Nyt tämä murmeli lähtee opiskelemaan, ettei joudu raahaamaan molempia pääsykoekirjoja matkalle mukaan. o/ Alan olla vähän tuskissani äidinkieli-osuuden kanssa, kun en mitenkään saa niitä asioita painettua sanantarkasti päähän. Kaikki ne bilabiaaliset klusiilit ja sibilantit ja tremulantit... Hjälp mig. D:

No comments: