Sunday, May 31, 2015

Kawasaki + ruokaaaaaa

Tiedän, että toi ruokaosuus kiinnostaa suunnilleen ehkä 0,1 prosenttia tämän blogin lukijoista, mutta se nyt vain sattuu olemaan hyvin olennainen osa tätä matkaa - ja lisäksi blogikelpoisempi kuin matkan tärkeysjärjestyksen ykkönen, jonka nimi alkaa K:lla ja O:hon. Kirjoittelen nyt kaikesta pienestä, mitä tehtiin edellisen merkinnän ja Yokohamanvaelluksen (vaellus siksi että käveltiin sinä päivänä vahingossa 15 kilsaa) välillä.


Tiistaina 18.päivä lounastettiin yakinikun merkeissä. Tuolla oli tabehoudai (= syö niin paljon kuin haluat) kaiken muun paitsi lihan suhteen. Välillä tuntuu, että tabehoudait menee mun kohdalla vähän hukkaan, kun en pysty mitenkään järkyttäviä määriä syömään, mutta toisaalta toi oli tosi halpa paikka, niin ei haittaa vaikkei tulisikaan syötyä viittä kupillista riisiä. Tultiin sitä paitsi paikalle sen verran myöhään, ettei Kengukaan ehtinyt syödä mitenkään järkyttävästi. :D


Salaattipöydästä löytyi muun muassa kaikenlaista salaatin tyylistä (aina perussalaatista munavoihin ja kimchiin) + jälkiruokina annindoufua ja peruskaramellivanukasta. En muista oliko siellä nyt mitään keittoja (en ainakaan syönyt jos oli), mutta yleensä löytyy vissiin sellaisiakin.


...taas onnistun näyttämään pelottavalta kuvassa, mutta näättepähän että oon edelleen hengissä. Tai siis että ainakin oli vielä pari viikkoa takaperin. ...ja olen muuten edelleen, vaikka siitä en juuri nyt kuvatodisteita postaakaan.


Syömisen jälkeen suunnattiin kohti Kawasakia. Kierreltiin lähinnä aseman yhteydessä olevassa kauppakekus Lazonassa, kuten oikeastaan aina silloin kun tuolla käydään.


Yllä olevan kuvan otin ihan shikon ja äpyn takia. :)


Käytiin myös ihan nopeasti ulkona palloilemassa, muun muassa muumitavaroita bongailemassa. Ja ei, en tiedä mitä yllä olevassa kuvassa tapahtuu - kuvatessa katsoin vaan tuota punaista hökötystä ja kauppakeskuksen nimeä. :___D


Ai niin ja käytiin tietty myös meidän vakiokaupassa, jonne Kengo mut vastusteluista huolimatta raahaa aina Kawasakissa käydessä. 


 ...eli eläinkauppaan. Tai oikeastaan tuo on sellainen iso kauppa, missä myydään kaikkea puutarhatarvikkeista kalanruokaan, ja se kissa/koiraosuus on kyllä ihan kiva, mutta... Toi kalapuoli on vaan jotenkin karmiva. Tai no, voiko sitä kalapuoleksi kutsua kun siellä on myös jyrsijöitä ja pöllöjä. Ja tällä kertaa myös ankkoja. Vapaita ankkoja. D:
 

Siellä ne on. D: Mentiin tuonne yksi toinen päivä uudestaan ja yksi amerikkalainen nainen silitteli noita ja sanoi niitä söpöiksi...... Nooo onhan ne toki söpöjä, mutta arvatkaa vaan onko pelottavaa kävellä tuolla balleriinat jalassa kun tollasia otuksia hiihtelee ympäriinsä vapaana. Juteltiin muuten vähän aikaa tuon naisen kanssa, ja Kengo pääsi harjoittamaan englantiaan, vaikka kyseinen henkilö oli asunut Japanissa jo parikymmentä vuotta ja puhui kyllä sujuvaa japaniakin. :D


Päivän illallinen, jonka sisälllöstä en kyllä osaa oikein sanoa mitään. Hyvää oli kaikki kumminkin. :)


Jälkiruokana ehkä parasta vanukasta koskaan. ♥

Ja loppuun vielä pari juttua, joiden ajoituksesta en osaa enää tarkalleen sanoa mitään. 


Peruslounas silloin kun halutaan säästää rahaa tai ei jakseta lähteä minnekään vielä lounasaikaan: curry suoraan pussista. Pussi heitetään kiehuvaan veteen kattilaan ja annetaan kuumentua jonkun viitisen minuuttia ja sitten vaan kaadetaan lautaselle. Tässä vaiheessa Kengo aina polttaa sormensa, kun se ei millään viitsi käyttää mitään patalappua tai vastaavaa pussin avaamiseen vaan puristaa polttavan kuuman pussin sisällön paljain käsin lautaselle. 


Kenguskan annos, jossa on hiukkasen enemmän riisiä kuin mun omassa. :D


Ja lisää ruokaa: käytiin yhtenä päivänä Oomorin aseman toisella puolella olevassa Ito Youkadossa syömässä jäätelöä. Opin muuten vasta viime matkalla, että japanilaiset ei kutsu Baskin Robbinsia Baskin Robbinsiksi vaan nimellä 31 ice cream (サーティワンアイスクリーム). Makuina sitruunamascarpone-juustokakku, kookospassionananas ja popping shower -niminen karkkimainen jäätelö. Random kuva Ginzasta ja Ginzan kiinalaisbusseista (ja kiinalaisturisteista).


Yllä ainut Starbucks-käynti tähän mennessä. Maccha-frappuccino. ♥


Mister Donut ♥

Ai niin, täällä oli muuten taas maanjäristys. Ensin käyn Japanissa 6 kertaa ja vietän pariinkin kertaan jopa kuukauden ko. maassa enkä koe yhtään maanjäristystä (ainakaan niin isoa että huomaisi), mutta sitten yhtäkkiä koen useamman suunnilleen viikon sisään... Ja pelottavaa tässä on se, että alan jo nyt tottua näihin.

No comments: