Saturday, January 2, 2016

Jälleen Japanissa

Anteeksi otsikosta, joka on rimmaavuudestaan huolimatta äärimmäisen tylsä. Kirjoitan tätä samalla kun katson telkkarin tallenteista Getsuyou kara Yofukashi -nimistä ohjelmaa (jossa Matsuko ja Murakami keskittyy paraikaa merilevän syömiseen), joten keskittyminen (niin blogiin kuin siihen merileväänkään) ei ehkä ole mitään parasta mahdollista laatua. :D Olen varmaan ennenkin sanonut tämän, mutta Japanin telkkari on oikeasti ihana. ♥ Niin paljon mielenkiintoisia ohjelmia, joista oppii paitsi japania myös kaikkea muuta mahdollista. Tai no, riippuu vähän ohjelmasta: esimerkiksi uutena vuotena katsottiin sellaista ohjelmaa, jossa viisi koomikkoa hilluu 24 tuntia kameroiden edessä ja yrittää parhaansa mukaan olla nauramatta, vaikka niitä kaikin mahdollisin tavoin siihen yllytetäänkin - en oikein usko, että opin tuosta mitään. :___D

Mutta jos nyt kerron vähän taas kuinka matka on alkanut, kun tiedän että ainakin sukulaiset sun muut sellaista informaatiota odottavat. Varmaan vaihdon aikana (jos siis nyt sinne lähden, t: pessimisti) vähän muutan tätä kirjoitussysteemiä, enkä kirjoita vain kaikista tekemisistäni järjestyksessä päivä 1, päivä 2 yms tyyliin, mutta antaa nyt tämän matkan ajan vielä mennä näin. :)

Ensimmäisenä haluan hehkuttaa tämänkertaista lentoa, koska pääsin, tittidii, lentämään business-luokassa. *_* Olin valmistautunut peruseconomy-luokkaa varten kunnon selviytysmispakkauksella, mutta portilla sainkin tietää, että mut on siirretty businessluokkaan. ♥ Kuulemma kone oli niin täynnä, että useampia siirrettiin business-luokan puolelle - ja ei kyllä ollut valittamista. :) En oikein saanut kovin hyviä kuvia koneen sisältä, eikä esimerkiksi ruoat mitenkään järkyttävästi eronneet economy-luokan tarjonnasta (ne tosin tarjottiin oikeista astioista + useammassa erässä + vaihtoehtoja oli jonkin verrran enemmän), mutta se jalkatila. *___* Voisin melkein maksaa tuosta ihan siksi, että kerrankin oli ihan hyvä olo vielä lennon loppupuolellakin enkä joutunut pelkäämään veritulppaa kuten yleensä. :___D Oli myös kiva, kun penkin sai täysin makuuasentoon - en tosin siitä huolimatta juuri saanut nukuttua, mutta edellytykset siihen oli kuitenkin paremmat kuin yleensä. Ja ihanaa oli myös se, että pääsi jaloittelemaan tökkimättä ketään randomia hereille (eikä myöskään tullut kenenkään herättämäksi). :) Aa niin ja koneesta ensimmäisenä ulos pääseminen oli ihan mukavaa myös, ei tarvinut jonottaa passintarkastuksessa niin kauan kuin joskus. Toisaalta matkalaukkua odottaessa kesti sen verran kauan, että ei siitä hirveästi hyötyä ollut...


Mjoo, kuvat on tätä luokkaa. Istuin keskirivillä, joten en hirveästi päässyt katselemaan ulos, mutta eipähän tarvinut murehtia sitä, että maisemat menee hukkaan jos keskittyy liikaa nukkumiseen (/nukkumisyrityksiin).


Yllä jonkinlainen alkupala, en nyt muista miksi tällaista kutsuttiin, mutta tuo taisi olla jotain mätimoussea kumminkin. Join äärimmäisen hyvin yhteensopivasti tomaattimehua. :__D


Alkupalaksi otin kermaista rapukeittoa, mutta toisten annoksia katsellessa tuli huomattua, että se toinen vaihtoehto olisi ehkä ollut kuvauksellisempi...


...tosin tähän pääruokaan verrattuna mikä tahansa muu on kyllä kuvauksellista. :___D Tai siis, tuo oli kyllä hyvää, mutta ei antanut kauhean hyvää kuvaa business-luokasta ainakaan Kengon perheelle, kun täsmälleen samannäköistä ruokaa tarjotaan muuallakin koneessa. Mutkun teki mieli kanaa. D:

 
Aamupalavaihtoehtoina oli amerikkalainen ja japanilainen, ja japanilainen tuli syötyä. ...epäyhteensopivasti kahvin kanssa.

Jos tätä blogia muuten lukee joku muu, joka on joskus raapustanut tullilappuun jonkun muun osoitteen, kuin hotellin osoitteen, niin kyselläänkö teiltäkin yhtä epäilevästi kaikenlaista aina tullitarkastuksessa? Tälläkin kertaa tuli taas useampi kysymys siitä kenen osoite ko. osoite on. Viimeksi kysyivät jopa missä tavattiin Kengon kanssa. Ei sillä, mielellänihän mä selitän Kengosta kaikille, jotka vaan kuuntelee, mutta kyllä se nyt vähän oudolta tuntuu alkaa tarinoimaan jollekin random tullivirkailijamiehelle meidän suhteen tarinaa... :___D Ja joo, taisin selittää tästä samasta asiasta viimeksikin, mutta tää on aina jotenkin häiritsevää.

Muttajoo, ei olla vielä hirveästi tehty mitään, mutta 30.päivä käytiin Ebisussa katsomassa jouluvaloja. :)Ihmisiä oli sen verran, että suurin osa kuvista tärähti. Varsinkin tämä kuusi oli erittäin vaikea kuvattava, kun ihmisiä vilisi joka puolella, ja tämän hetkinen kamerani ei ole mikään loistovaihtoehto pimeäkuvaukseen...


Jouluvaloja ihaillessamme myös myös syötiin leipomuksia, jotka käytiin ostamassa Johan-nimisestä leipomosta. Kuvia ei nyt ole, mutta vaahterasiirappi-macadamia-pullaleivät oli erityisen ihania. ♥ Oomoriin palattuamme ostettiin myös Atoren alakerrasta sellaisia pieniä taiyaki-tyylisiä herkkuja, joissa oli täytteenä mm. vanukasta ja satsumaimoa (vastaa jossain määrin bataattia).

Satsumaimosta puheen ollen...


Kuvassa satsumaimon lajike annouimo (tai täysin eri potaatti, en tiedä, mutta ainakin se muistuttaa satsumaimoa). Tuo on niin makeaa, että menisi hyvin jälkiruoastakin. :)

Ja kun nyt kerran ruoasta puhutaan, niin pistetään nyt sitten pari ruokaotostakin. Ruoan takiahan mä aina tänne tulen.


Eräs päivällinen, pääosassa valkosipulisoijaan dipattava naudanliha ja ikura (♥).


Meidän ainut ravintolakäynti tähän mennessä, ja sekin liukuhihnasushipaikassa. :D Kuvassa muun muassa ikuraa, kalmaria ja maguro- eli tonnikalamössöä (näin kauniisti suomeksi käännettynä).


Tarako-majoneesi-rulla. Söin kaiketi ensimmäistä kertaa koskaan, ja hyvää oli. :)


Tilaan joka kerta tuolla lopuksi chawanmushia, niin piti tietysti pitää perinnettä yllä tälläkin kertaa.


...ja lisää kalaa. Huomaa kyllä, että Kengo ja sekä sen isä tykkää sushista ja sashimista. :D Ei sillä että olisi valittamista tosin.Sushin voi myös paistaa. ...näemmä. :__D Varsinkin hotate eli kampasimpukka oli hyvää paistettunakin.

Uutena vuotenakaan ei oikein muuta tehty kuin syötiin. Kengon äiti lähti aattoaamuna näiden mummolle, ja on siellä kolmanteen päivään asti, joten vastuu aattoillan päivällisestä meni Kengon isälle ja Kengolle, ja vietettiinkin useampi tunti ruokakauppoja kiertäen - kuten ihmismäärästä päätellen aika moni muukin näytti tekevän. :D Valitsemisessa oli haasteensa, varsinkin kun en oikein tiennyt mikä sopisi uuteen vuoteen, mutta saatiin loppujen lopuksi kerättyä kokoon ihan kiitettävän runsas päivällisateria. Varsinkin kun otousankin oli hoitanut oman osuutensa mallikaasti, ja ostanut pöytään muun muassa yakisobaa sekä jonkinlaista lihaa ja tuonut näiden mummon tekemää kinpira gobouta - joka oli muuten hirveän hyvää, varsinkin kun tykkään kinpira gobousta muutenkin. ♥


Tässä koko päivälliskattaus. Ihan riittävästi ruokaa kolmelle (otousan oli jo syönyt muualla) ihmiselle. :___D


Rapua. ♥


Tässä näkyy vielä lähempää se kinpira gobou, josta ylempänä selitin. Se on siis tuo alareunan vasemmanpuoleinen foliossa esille asetettu ruoka - joka ei muuten foliosta huolimatta ole kuumaa tai edes lämmintä. :D Itse asiassa ainut lämmin ruoka tänään taisi olla yakisoba.


Syötiin vuodenvaihteessa toshikoshi-sobaa, eli nuudeleita vuoden vaihteen kunniaksi. Niistä ei nyt ole kuvaa, mutta yllä vuoden 2016 ensimmäinen aamiainen, ozouni-keitto, joka on soban tapaan hyvin perinteinen japanilainen uudenvuoden ruoka. Yllä oleva versio sisälsi ainakin kanaa, kananmunaa, mochia ja mitsubanlehtiä. Omani sattui sisältämään mochia peräti kaksi isoa lämpärettä, ja Kengon ja Kengon isän varoittelujen seurauksena pureskelin niitä niin varovaisesti ja hartaasti, että jossain vaiheessa Kengo ihmetteli, että enkö ole vieläkään syönyt... Anteeksi vaan, kun en halua tukehtua mochiin.

Niin ja jos ette vielä saaneet ruokakuvista tarpeeksenne, niin tässä tulee vielä eilisen päivällinen (pizza) ja tämänpäiväinen lounas (takoyaki).


Tilattiin kaksi L-kokoista pizzaa half & half -malliin, niin että toinen puolisko on erilainen kuin toinen. Ihan siksi, että päästään syömään mahdollisimman monenlaista. :'D Ylläolevan pizzan vasen puolisko sisältää naudanlihaa makeahkolla kastikkeella, valkosipulia ja pinaattia, oikea puolisko taas muun muassa kanaa, maissia, majoneesia ja pinaattia.


Toinen pizza oli puoliksi kasvispizza (sisältäen esimerkiksi munakoisoa ♥), puoliksi seafood-pizza, jossa tomaattikastike oli korvattu valkoisella bouillabaise-kastikkeella.


Ja tässä vielä tämän päiväinen lounas: Gindacon mentaiko-juusto-takoyaki. ♥ Sattui olemaan lämmin päivä, joten syötiin puistossa pulujen kanssa.

Meidän oli itse asiassa tarkoitus lähteä tänään Asakusaan vuoden ensimmäiselle pyhättökäynnille (japanilainen perinne), mutta Instagramin perusteella siellä näyttää tänäänkin olevan vielä sellainen ruuhka, että jätettiin se huomiselle. Lisäksi vakioseuralaiseni piti lähteä tänään iltapäivästä sukuloimaan, joten ajateltiin, että mennään Asakusaan mieluummin sellaisena päivänä, että ehditään samalla muutenkin kiertelemään lähistöllä. Eli saatte joskus tulevaisuudessa ehkä mielenkiintoisiakin postauksia, jotka ei sisällä pelkkää ruokaa. :D

4 comments:

Anonymous said...

Moikka! :)
Tullimiehet eivät ole koskaan kyselleet multa mitään ihmeitä, kun olen vieraillut kihlattuni luonna. Minkä olet aina valinnut lappuun maahantulon syyksi? Matkustamisen vai vieraillun?

Chupu said...

^anonyymi:
Kiitos kommentista! :)
Hmm, jos sulta ei kerran ole kyselty ihmeitä, niin ehkäpä mulla on sitten vaan ollut harvinaisen huono tuuri. Tai sitten näytän epäilyttävältä. :'D Olen tainnut yleensä heittää syyksi matkustamisen, mahtaisikohan sillä olla vaikutusta...?

Anonymous said...

Tiedä häntä. Minusta et näytä epäilyttävältä, päinvastoin. Saatan tietty olla jäävi kommentoimaan. Nuo pizzat näyttävät kuitenkin herkullisilta eli ehkä mie kuitenkin pärjäisin vähän aikaa Japanissakin sitten joskus ehkä kenties...

terv. eräs lähisukulaisesi, joka tykkää kovasti pizzasta

Chupu said...

Kiitos kommentista ja hyvä jos en näytä epäilyttävältä :D Japanista saa tosiaan kaikenlaista pizzansyöjänkin makuun sopivaa, ei täällä pelkkää raakaa kalaa syödä, vaikka ollaankin Kengon kanssa aika mieltyneitä mereneläviin :')