Sunday, January 17, 2016

Ruokaaruokaaruokaa

Ihan näin rutiiniluontoisesti ruokakuvien kera ilmoittelen, että hengissä ollaan. :) Viimepäivinä ollaan oltu usempana päivänä aamusta (= kello 12-14)  iltaan ulkona, niin en ole oikein ehtinyt kirjoitella. Lisäksi tällä hetkellä näyttää ikävästi siltä, että nähdään Kengon kanssa seuraavan kerran vasta silloin, kun pääsen itse seuraavan kerran Japaniin - ja tämä tapahtuu aikaisintaan toukokuussa. Ja vaihdon takia olisi oikeastaan parempi olla kesä Suomessa, ja kenties opiskella toinen sivuaine pois ja tienata rahaa, joten ehkä mulla on taas ihan hyvä syy keskittyä johonkin muuhunkin kuin blogiin... Tällä hetkellä mun vakioseuralainen ei tosin ole paikalla, mutta sen siskon ja äitin kanssakin on hauska jutella. Sitä paitsi täällä Kengon huoneessa on jäätävän kylmä... D:

Muttajoo, huomasin äsken että oon jossain vaiheessa pienennellyt blogikokoon läjän ruokakuvia, joten saatte nyt sitten hyvin ruokakeskeisen merkinnän. :___D Mielenkiintoisempaa postattavaakin olisi kyllä, kuten naben syönti Kengon kaverin kanssa, runsaasti kävelyä sisältävä Shinagawa-Shibuya-päivä ja Furusato matsuri Tokyo Domella, mutta kertoilen näistä sitten myöhemmin.

Aloitetaan lounaista! 


Chaahan eli paistettua riisiä á la otousan. ...no, itse asiassa se oli valmispakaste, mutta Kengon mielestä niin hyvää, että mun pitää maistaa sitä. Ja hyväähän se oli. :) Oikealla näkyvässä kipossa oli jotain misopikkelöityä vihannesta, en nyt muista mitä, mutta ihan hyvää oli sekin.


Raamenia by Kengu. Simppeliä, mutta hyvää. :) Ja merilevää popsittiin muuten huomattavasti enemmän kuin nuo pari kuvassa näkyvää palasta...  


Lisää kiireisen mutta silti niin ihanan poikaystäväni tekemiä lounaita. :') Yksinkertaista, mutta hyvää. Meinasin ensin postata kuvan omasta annoksestani, mutta tekijä kielsi - tää on kuulemma visuaalisesti nätimpi.


Ollaan käyty välillä ulkonakin syömässä: kuvassa mentaiko-sienispagettiannokseni @ Tapas tapas. Syön yleensä aina tuolla sellaisen annoksen, joka sisältää muun muassa katkarapuja, kalmaria ja ostereita + valkosipulia, ja joka on myös paikan suosituin annos, mutta tilasin nyt vaihtelun vuoksi erilaisen annoksen. Ja hyvää oli. ♥


...ilmeestä päätellen ei tosin oikein maistunut, mutta ehkä voin perustella tuota sillä, että en ollut vielä päässyt edes maistamaan koko annosta tuossa vaiheessa + mulla oli nälkä.

Ennen päivälliskuviin siirtymistä otetaan pieni tauko ruokakuvista, ja saatte ihailla lievästi epäonnistuneita Ginza-otoksia.En oikein muista mitä me tuolla tuona päivänä tehtiin, mutta kuvien ottohetkellä oltiin juuri tultu ulos eräästä muun muassa leluja myyvästä kaupasta, koska Kengon piti vastata puheluun. Olisin mielelläni jäänyt kauppaan sisälle odottamaan ja katsomaan yhtä supersöpöä liikkuvaa koiraa (kengo tosin kertoi mulle eilen että se oli apina, mutta mun muistikuvien perusteella se oli kyllä koira), mutta olipahan aikaa räpsiä kuvia.

Ja sitten niihin päivällisiin!


Luksusta eli lihaa. Paljon paremman makuista kuin mitä kuva antaa ymmärtää. ♥ Lisäksi syötiin kaupan valmista perunasalaattia ja makaronisalaattia + sipulia (joka on muuten hirveän hyvää noin paistettuna). Ei mikään japanilaisin mahdollinen ateria siis, mutta eipä me muutenkaan mitään järkyttävän japanilaista ruokaa syödä joka päivä. Ai niin, ja taustalla näkyy perheen pään (ja päivän lihanpaistajan) oma yksityinen terveellinen illallinen: omenaviipaleita. :___D ...nojoo, kyllä se taisi muutakin syödä.Edellisestä lihapainotteisuudesta poiketen syötiin sitten yhtenä päivänä vain kasviksia: mabo nasua (hyvin ympäripyöreästi selitettynä paistettuja munakoisoja kastikkeessa) sekä seuraavan kuvan itupaistosta.


Sisältää itujen lisäksi mm. kikuragea (wikipedian mukaan "puun rungolla kasvava lahottajasieni") ja kananmunaa.


...ja pizzaa jälleen. Kengon siskolla oli synttärit, ja Japanissa synttäripäivänä kuulemma syödään yleensä joko pizzaa, pihvejä tai sushia, joten synttärisankarin toive pizzasta toteutui. Tällä kertaa makuina vasemmalta oikealle iberianpossua, kasviksia, jotain tosi hyvää lihaa ja perus-tropical (sisälsi tosin myös maissia). Kyseiset pizzat tilattiin muuten (tälläkin kertaa) täältä, joten jos jotakuta kiinnostaa, niin sieltä voi katsella valikoimaa (myös englanniksi). Eivät tosin toimita Suomeen, joten lentolipun joutuu ostamaan, jos haluaa syödä. :')


Jälkiruoaksi oltiin käyty Kengon kanssa ostamassa tällainen hedelmätorttu juustokakkukerroksella. Allekirjoittanut maksoi, koska halusin kiittää Kengon siskoa mun Johnnys-tietopohjan kasvattamisesta - se tietää oikeasti hirveästi niistäkin Johnnys-ryhmistä, joista se ei edes tykkää. :DVielä toinen jälkiruoka, jota söin eräänä iltapäivänä: mitarashi dangoista inspiroitunut jäätelö.


Tuossa oli siis päällimäisenä sellainen mitarashi dangoissakin käytetty makea soijakastike, sitten kerros mochia ja alla saksanpähkinöitä sisältävää jäätelöä. Oli niiiin hyvää. ♥ Tuo on niin suosittua, ettei sitä juuri näe kaupoissa, mutta onneksi eräs tässä talossa työskentelee supermarketissa, niin se sai tuotua tuota pari purkkia. :')

Ensi keskiviikkona sitten kotiin. Todennäköisesti en postaa enää ennen sitä, mutta kirjoittelen jotain sitten kun olen taas palannut ja kotiutunut kylmään Suomeen. Säätietojen perusteella näyttää siltä, että ehdin todennäköisesti sinne ennen kuin tulee ihan kauhean lämmin, vaikka paluupäivälle ei ihan -30 astetta olekaan luvattu... Harmi. D:

No comments: