Thursday, April 27, 2017

Uusi lukukausi, uudet kurssit ja uudet kujeet


Heipä hei! :) Olen taas saanut kuulla blogilaiskuudestani, joten ganbaroidaan nyt sitten vähäsen ja kirjoitellaan niitä kuulumisia. Ei minulle tosin kummempia kuulu, mutta aina voin kirjoittaa esimerkiksi äärimmäisen ihanan makuisesta kahvijellystä, jonka äsken popsin. En edes muistanut, että kahvihyytelö on niin hyvää...

Mutta siis, Wasedassa alkoi uusi lukukausi ja uudet kurssit ja uudet tuttavuudet ja uudet lounaspaikat, kun maistoin ensimmäistä kertaa yliopiston bentokojuissa myytäviä lounasbokseja. Valitsin nyt tälle lukukaudelle vähän rennompia kursseja, tai ainakin parhaani yritin. Esitelmiä on melko vähän, mutta läksyjä huomattavasti enemmän kuin olin kuvitellut ja lisäksi muutaman kurssin taso on huomattavasti korkeampi kuin mitä rekisteröityessäni kuvittelin. Ilmeisesti Wasedassa ei ole rentoja japanin kursseja, mutta no, tuleepahan ainakin opittua sitä japania.

Runosuoni sykkii äärimmäisen hitaalla tahdilla tänään, joten kerron viimeaikaisesta elostani kuvien kera epämääräisessä järjestyksessä.


Ennen koulun alkamista kierreltiin ympäriinsä katselemassa kirsikankukkia. Yllä oleva kuva eräältä kävelylenkiltä kohti Shinagawaa ja takaisin. Oli nättiä! :)


Tämä kuva taas on ihan kotikonnuilta.


Ja tässä taas näette blogin kirjoittajan selkäpuolen.

Saatiin myös kunnia tavata Ryo eräänä puistoilupäivänä.  


Meguro-jokea käytiin katsomassa Eevan & Kimmon kanssa, kun ne oli mukavia ja tuli viihdyttämään minua tänne toiselle puolelle maapalloa.


Käytiin myös Shinjukun puistossa, jonne oli päättänyt muutama muukin suunnata juuri samana päivänä.


Tässä kameramies ja puu, joka on nätisti puettu pahviin. Ei aavistustakaan miksi.Tässä toinen kameramies, jota tulee nähtyä vähän useammin. 


Kyseisen kameramiehen ainoa huono puoli on se, että se keskittyy välillä vähän liikaa kameraansa. Tai vaihtoehtoisesti kännykkään. Tai tietokoneeseen. Sama vika on tosin oikean puoleisessa hepussa, joten eipä tässä kai oikein voi valittaa.

Tämän merkinnän kuvat on muuten sitten äärimmäisen epäkronologisessa järjestyksessä. Menee varmaan enemmänkin väärään suuntaan.... :D


Tässä suosikkikameramieheni keskittyy soba-nuudeleihin. Tuo on yksi meidän vakioravintoloista nykyään, käydään siellä popsimassa sobaa ja syödään alennuslipukkeilla ilmaista soba-jäätelöä (eli oikeastaan tattarijäätelöä) jälkiruoaksi. Tuolta saa soban lisäksi myös udon-nuudeleita, soba-tofu-salaattia, tempuraa ja donbureja, joten ei käy tylsäksi. :')


Yksi maailman ihanimmista jälkiruoista: kuzumochia kinako-jauheen ja eräänlaisen siirapin kanssa. Niin simppeliä muta hirveän hyvää. ♥


Random maisemakuva hieman kauempaa, ne muista enää mistä mutta jostain kuusesta kumminkin. :D Täältä jäi eläväisimpänä mieleen poliisiasemalla käyminen, kun käytiin viemässä maasta löytämämme 5000 jenin seteli sinne. Oli hyvin aikaa vievä visiitti, kun poliisisetä luki oppaasta mitä sen pitää missäkin järjestyksessä tehdä ja oli muutenkin vähän pihalla kaikesta, mutta oli ihan jännää katsella niitä etsintäkuulutusilmoituksia sun muita mitä siellä seinällä oli. :D


Ai niin, kävin myös ensimmäistä kertaa vuosiin kampaajalla! Oli hauska kokemus ja hiukset tuntui muutaman päivän aivan ihanilta, mutta nyt on jo alkanut tuntua siltä, että taidan sittenkin saada itsekin hiukseni leikattua ihan tarpeeksi hyvin. Tai siis, rehellisesti, huomaako kukaan teistä mitään eroa yllä olevan kuvan ja merkinnän muiden kuvien kanssa? :D Muut on otettu ennen kampaajalla käyntiä ja yllä oleva kampaajakäynnistä seuraavana päivänä. Mutta hauska kokemus oli kumminkin!

Anteeksi äärimmäisen huonosta ja epämääräisestä merkinnästä, parantelen tätä ehkä myöhemmin tai kirjoittelen lisää kuulumisia, mutta tiedättepähän nyt että olen edelleen hengissä. P-Korean ohjuskaan ei ole vielä tänne asti eksynyt, vaikka uutisissa esiteltiinkin pari päivää sitten jo evakuointiohjeita. Kengo harkitsi kaasunaamareiden hankkimistakin, mutta ne on vielä toistaiseksi tilaamatta, osin siksi, että englannin- tai suomenkielisiä uutissivustoja lukemalla totesin, että japanilaisten uutissivustojen maalailema ohjusuhka ei taida olla maailman mittakaavassa kovin realistinen. :D

2 comments:

Anonymous said...

Onneksi olkoon Mirva Nimipäivänsankaritar tänään vappuaattona 30.4.17! Halaus!
E+P

Eeva said...

Tietenkin tultiin katsomaan sinua maapallon toiselle puolelle! Oli hieno matka, ensi kerraksikin jäi paaaljon katsottavaa. Enemmin päiviä vaan ja vähemmän ohjelmaa/ päivä, niin ei iske turistiväsymys ja jalat lepää välillä. Ehkä et saakaan niitä meidän suica - kortteja...vaan käytetään ne itse ;) kiitos, kun jaksoit "vanhuksia"!