Wednesday, November 2, 2016

Hyvin lyhyt kuulumiskatsaus

Aika ei juuri tällä hetkellä riitä kunnon postauksen kirjoittamiseen, mutta tässä tulee nyt tällainen miniminipostaus ihan vain että tiedätte, että olen hengissä.

Viimeaikaisen vaihtarielämäni pääpointit:

1) Syyskuun puolivälissä alkanut flunssaputkeni kesti lopulta puolitoista kuukautta. Joko sairastin koko ajan samaa flunssaa aaltoilevana tai sitten sain kokonaista kolme kertaa eri flunssan - joka tapauksessa kyseessä oli valehtelematta yksi elämäni tuskallisimmista flunssista tähän mennessä. Pakettiin kuuluivat muun muassa parhaimmillaan 39 asteeseen noussut kuume sekä pitkä, jatkuva ja tuskallinen yskä.

Nyt olen suunnilleen parantunut pieniä yskäkohtauksia lukuunottamatta. Eilinen koulupäiväkin meni peräti niin hyvin, että ensimmäisellä tunnilla yskin vain muutaman kerran (loppupäivän tunnit eivät menneet ihan niin hyvin, varsinkin kun ottaa huomioon että mun yskä on tällä hetkellä ihan järkyttävän kuuloista...). Tänään alkaa olla jo sellainen olo, että melkein uskaltaisin jo sanoa, että tällä kertaa paranen oikeasti. Mutta japanilaisen sananlaskun sanoin, 油断は禁物 eli pitää nyt kumminkin muistaa pukeutua lämpimästi (ja kärsiä junamatkoilla koska junissa on ihan liian lämmin), etten sairastu uudestaan.

2) Rakas Galaxyni meni rikki. Latausjohtoportti ilmeisesti kärsi jossain vaiheessa jotenkin, ja eräänä iltana kännykkää lataukseen laittaessani johto ei enää mennytkään sisään. Todettiin pienen tutkimisen jälkeen kännykkä kuolleeksi, mutta koska en heti saanut mistään uutta, käytin sitä vielä jonkin aikaa niin, että latasin akun aina toisessa kännykässä. Viimeviikolla Kengo sitten meni ja osti uuden kännykän (jonka ostamista se oli suunnitellut ja kauan), ja sain käyttöön sen vanhan iPhonen. :') Eli ongelma ratkaistu - ainakin siihen asti kunnes palaan Suomeen, tää ei nimittäin toimi suomalaisella sim-kortilla...

3) Opiskelu. Läksyt. Reportit. Vaikeaselkoiset japaninkieliset sanomalehtiartikkelit, joita natiivi apurinikaan ei helpolla ymmärrä. Sanatesteihin pänttääminen. Epätoivon ja ärsytyksen voimin kirjoitetut esseet (tykkäisin muuten, mutta aiheet on äärimmäisen tyhmiä). Aivot narikkaan -meiningillä kirjoitetut runopohdinnat ja runonluenta-ideat (= luetaan ääneen japania -kurssin läksyt).
Alan olla vahvasti sitä mieltä, että epäonnistuin pahasti kurssivalinnoissa. Tällä hetkellä on onneksi lomaa, peräti 5 päivää putkeen jos viikonloppu lasketaan, syynä Wasedan kulttuurifestivaalin valmistelut + huominen kansallinen vapaapäivä. :)

Siinä taisi olla tärkeimmät pointit. Vaihtarielämä on edelleen kivaa kaikista vastoinkäymisistä huolimatta, mutta vähän harmittaa, kun ei ole päässyt oikein osallistumaan mihinkään. Toisaalta en ole kyllä ehtinyt levätäkään kunnolla, tai ainakaan niin hyvin kuin flunssassa ehkä pitäisi...


Hengissä siis ollaan anyways ja tästä ei oikein voi kuin hauskemmaksi mennä, joten odottelen innolla ensi viikkoa. :') Yllä oleva todiste hengissä olemisestani on otettu alkukuusta, kun kävin erään ruotsalaisen kurssikaverin kanssa elokuvissa. Jos haluaa käydä elokuvateatterissa Japanissa (suosittelen koska karamellipopparit ♥) ja on naispuolinen, niin suosittelen ajoittamaan käynnin keskiviikkoon - tällöin on lady's day ja lipun saa halvalla. :)

Häivyn tästä raapustamaan elämänkertaani eli jibunshia erästä kurssia varten. o/

1 comment:

Eeva said...

Kiitos postauksesta! Toivottavasti flunssa nyt lopulta hellittää otteensa. Onneksi ollaan muuta kautta kuultu siun kuulumisia, muuten oltaisiin jo huolissaan "blogihiljaisuudesta". Jaksamista ja isot halaukset meidän koko porukalta!