Wednesday, July 30, 2014

Japan day 10 & 11

Juu, nyt on tosiaan päivä nro 12, mutta mulla on eilisestä niin järkyttävän paljon kuvia, että on pakko jakaa useampaan merkintään. :D Toissapäivänä ei tehty mitään spesiaalimpaa niin en jaksanut kirjottaa siitä omassa erillisessä merkinnässään vaikka aikaa olisi ehkä ollutkin, ja eilinen taas päinvastoin oli niin ihana että meni myöhäiseksi.


28.7.


Hyyyyvin terveellistä ja ravitsevaa amupalaa Choco Crossa. :D Ja maccha latte on aina yhtä hyvää ♥ ...mitä nyt joissain kahviloissa parempaa kuin toisissa mutta teki mieli sanoa noin. XD


Silmät kiinni = perusminä. XD Kuten kuvasta voi kenties päätellä, Choco Cro -aamupalan jälkeen mentiin crepeille Harajukuun. ...nojoo, tehtiin kyllä jotain siinä välissäkin mutta en nyt muista mitä, eli todennäköisesti vaan kierreltiin päämäärättömästi jossain. Syötiin tällä kertaa Angel's Heartin crepet, mutta oon aina vaan entistä enemmän sitä mieltä että Marion Crepes on paras.


...juu mitäs sitä muuta tekisi kuin söisi ja joisi. :D Solare Caffessa on kiva istuskella.

Harajukuilun jälkeen käytiin vielä Nakanossa shoppaamassa pari lehteä (halusin välttämättä yhdet hsj:n 10000 sanan haastattelun sisältävät myojot), käytiin randomisti Uenossa, ostettiin bentot ja mentiin hotellille. 
Joo, tekemisen täyteinen päivä oli. :____D


29.7.

Eli eilinen. Minä tapasin Kengon ja Shiko kävi tapaamassa vähän muunlaisia otuksia Uenon eläintarhassa. :D

Kengolla oli vähän vaikeuksia keksiä minne mentäisiin (meillä on sellanen reilu systeemi että mä päätän mikä päivä nähdään ja kengo hoitaa kaiken muun), mutta päädyttiin loppujen lopuksi Tsukijiin - joka on muuten niitä paikkoja joihin mulle itselleni ei olisi tullut mieleenkään mennä. Sehän on varmaan kaikilla mahdollisilla must visit in Tokyo -listoilla, mutta mulla ei ole kiinnostus ikinä riittänyt, vaikka toisaalta ne kenties vielä normaalia Japani-tasoa tuoreempaa kalaa & muita mereneläviä tarjoavat ravintolat vähän houkuttelikin.


Tavattiin puoli kahdeltatoista Tsukijin aseman uloskäynnillä, josta eksyttiin ensimmäisenä tällaiseen jotenkin kirkkomaisen näköiseen paikkaan. Veikkaisin temppeliksi. Kuten varmaan huomaatte, olen erittäin esimerkillinen turisti, joka ottaa asioista selvää ja tietää missä käy. :)


Samainen rakennus sisäpuolelta. Onneksi oli taas viiden jenin kolikoita lompakossa. :)


Seuraavaksi lähdettiin kiertelemään Tsukijia ja etsimään ruokapaikkaa. Tuolla oli sellanen jännä kalaisa tunnelma. :'D


Käveltiin jonkin aikaa edes takaisin ja ympyrää kun mietittiin mitä syötäisiin. On ihan koomista, että ollaan molemmat aina silleen "kaikki käy :)", mutta... Se nyt ei hirveästi auta ruokapaikan valitsemisessa. XD Mutta kuten aina, tälläkin kertaa Kengo joutui lopulta päättämään minne mennään, koska sillä on kotikenttäetu, eli se(n pitäisi) tietää kaikki paremmin.


Päädyttiin tällaiseen paikkaan! Ton paikan ravintoloissa pointtina oli lähinnä tuoreet merenelävät ja fisut, ei niinkään hienot sisustus tai muu vastaava, joten toikin oli aika koruton paikka (kauniisti sanottuna XD). Mä en tajunnut mistään mitään, koska en oletettavasti ole hirveesti syönyt simpukoita ja muita vastaavia, joten Kengo hoiti taas päättämisen ja tilailun. ...itse asiassa en vieläkään oikein tiedä mitä tarkalleen ottaen syötiin (mun japaninkielinen ruokasanasto on vähän niin ja näin + en tiiä merenelävistä suomeksikaan juuri mitään), mutta kaikki oli hyvää anyway. :D


Muun muassa tällasia syötiin, ne kypsy pöydässä tuossa laatikossa ja meinasi kuohua sieltä uloskin. :D Muista en valitettavasti saanut hyviä kuvia.


Syömisen jälkeen mentiin syömään jäätelöä. :) Ja tollaset fisunmuotoset jutut tossa oikeella. Itse asiassa syötiin tän jälkeen vielä tamagoyakiakin, tosin otettiin vaan yksi sellanen pötkö ja syötiin se puoliksi. Toisin sanottuna meidän Tsukiji-retki koostui lähinnä syömisestä. :D

Tsukijin pikkukaduilla kiertelyn jälkeen käveltiin Hamarikyun puistoon. Se on sellanen suurehko, ihan kiva ja nätti puisto, jonne sisäänpääsy maksoi muistaakseni 300 jeniä.Yleensä oon ottanut Kengon kanssa vietettyinä päivinä tosi vähän kuvia, mutta nyt kuvailtiin molemmat. Se käy aina katsomassa mun blogia, ja se oli huomannut etten ottanut viimeksi tarpeeksi kuvia, niin nyt se sitten huolehti koko ajan että saan tarpeeksi blogimateriaalia. :D

 Toi kontrasti on ihana. ♥ Pilvenpiirtäjiä ja rauhallista puistonäkymää.
 Käytiin teehuoneella istumassa.

Tuolla oli tosi perinteinen tunnelma, mutta toisaalta jotenkin absurdia kun 90% asiakkaista oli  länsimaalaisia turisteja. :D Otettiin tossa terassilla yhteiskuvakin, josta mietin vähän että viitsinkö postata sitä kun näytän siinä niin epämääräseltä muttaaa...


Meillä oli täysin sattumalta ihmeen yhteensopivat vaatteet: mulla valkoinen hame ja Kengolla valkoiset housut + molemmilla samantyyliset farkkupaidat nappeja myöten. Harkitsin itse asiassa aamulla sinivalko-raitamekkoa (+ tota samaista farkkupaitaa), jos olisin laittanut sen niin oltaisiin sovittu vielä paremmin yhteen. XD


Oltiin taitavia ja onnistuttiin käyttämään näiden syömiseen ja juomiseen reippaasti yli tunti, siinä missä muut asiakkaat oikeastaan vain käväisi istumassa ja lepäämässä (ei siis sitä perusjapanilaista kahvilakulttuuria).


Kuvan keskellä näkyy äskeinen teehuone vähän eri kulmasta. Se oli tolleen kivasti osittain veden päällä.
Hamarikyun jälkeen lähdettiin kohti Shinbashin asemaa. Käytiin matkalla Kengon lempivaatekaupassa Burberrylla. ...ja tähän on pakko lisätä että Japanissa on tosiaan normaalia ostella kalleiden merkkien vaatteita, oli sitten rikas tai ei, eli ei kannata tehdä mitään johtopäätöksiä sen varallisuustasosta. :D

Seuraavaksi suunnattiin puolirandomisti Harajukuun (jossa mä käyn crepejen takia turhankin usein mutta kengo ei ollut käynyt ikuisuuksiin) ja Starbucksiin, jossa tuli taas vietettyä ihan kiitettävästi aikaa. Istuttiin varmaan kolme neljännestä koko päivästä jossain kahvilassa/ravintolassa/tms, mutta kun ton kanssa on niin kiva ihan vaan istua ja jutella + ulkona on kuuma. Tosin viime päivinä kuumuus ei ole ollut ihan niin järkyttävää, vaan reilut 30 astetta ja kosteusprosenttikin taitaa olla aavistuksen pienempi kuin mitä yhdessä vaiheessa oli (silti reippaasti suurempi kuin Suomessa ikinä).

Harajukusta käveltiin Shibuyaan (taas harvinainen tilanne, jossa minä tiesin reitin ja kengo ei, wohoo \o/) ja käytiin Hikarie-kauppakeskuksessa.


Yläkerroksesta oli ihanat maisemat. ♥ Meinattiin mennä tuolla kauppakeskuksessa jonnekin syömään, mutta päätettiin loppujen lopuksi kumminkin mennä izakayaan.Tästä kuvasta nyt puuttuu yakitori-vartaat, mutta eipä ne nyt niin kuvauksellisia olleetkaan (hyviä kyllä!). Vasemman yläkulman salaatti on jotain perus ceasar-salaattia, tosi hyvää sellaista tosin. Mulle on aina Japanissa on yllättävän vaikeaa saada syötyä tarpeeksi kasviksia, mutta Kengon kanssa tääkin puoli tulee yleensä hoidettua. Ja lisäksi tossa on lohisashimia ja vasemmassa alareunassa (+yläreunassa kengon annos) simppelisti sanottuna raakaa hevosenlihaa. Joskus olisin varmaan ollut tosta lihasta silleen "...ok ei kiitos :)", mutta nykyään syön melkein mitä vaan jos sanotaan että se on hyvää. XD Ja toi, kuten kaikki muukin pöydässä, oli muuten muuten tosi hyvää. *Q*


En oo käynyt izakayassa kuin 2 kertaa ja molemmat Kengon kanssa, mutta jostain ihmeen systä tykkään niistä ihan hirveesti. Miksei Suomessa ole tollasia? D: Ajoittainen tupakan savu tosin vähän häiritsee, mutta muuten noissa on jotenkin vaan tosi kiva istua ja jutella ja syödä ja juoda ja niin pois päin.

Kello alkaa jo lähestyä puoltayötä ja oon kuumeessa enkä tajua mistään mitään, joten anteeksi mielikuvituksettomasta ja tylsästä tekstistä. Tänään oli niin kauhea olo koko päivän että se oli jo koomista (varsinkin playzonessa), mutta varsinaisena ongelmana oli se, että mun jo normaalistikin huono suuntavaisto katosi täysin olemattomiin. :D Anyway, kirjottelen tästä playzone-päivästä sitten kun ehdin, mutta en välttämättä huomenna koska aamusta olisi tarkoitus kiivetä Takaosanille ja kuudelta tapaan Kengon, eli menee varmaan aika myöhään.

1 comment:

Iskä said...

Olisihan se ihan kiva nähdä edes yksi kuva Kengostakin... miettii kenties tuleva appiukko.