Sunday, July 27, 2014

Japan day 8 & 9

Meni eilen taas vähän myöhäiseksi niin kirjottelen taas kahdesta päivästä samalla. Odotan vaan sitä kun 3 päivää tulee samassa postauksessa, koska kuvien valitseminen menee sellasessa varmaan jo aika mahdottomaksi... That said, mulla ei onneksi oo mitenkään järkyttävän paljon kuvia tästä päivästä eikä eilisestä. :D


26.7.

Aamulla päivän kulku oli vielä suhteellisen epäselvä, eikä Shikon kanssa oikein tiedetty minne mentäisiin, mutta jotenkin randomisti päädyttiin Uenoon. Osittain siksi, että Uenon asemalla on ilmainen wifi. :') Maksoin viikoksi itelleni yhden sellasen wifin joka toimii aika monessa paikassa, mutta sitäkin joutuu vähän etsiskelemään välillä.

Moi panda. o/
Starbucksissa taas, oli ihana keksifrappuccino. ♥ Käytiin tuolla itse asiassa tänäänkin (tosin shibuyassa), ja otin pitkästä aikaa maccha frappuccinon. 

Starbuckseilun jälkeen kierreltiin vähän missä sattuu ja ostettiin Uenon asemalta yhdestä leipomomyymälästä sellaset pekonijuustoleivät (joka oli 4.suosituin tuote ko. paikassa ...kyllä, se on hyvin tärkeä fakta XD). Sitten lähdettiin Ikebukuroon, en muista miksi, mutta ei muistaakseni käyty juuri muualla kuin Uniqlossa, josta ostin pari kivaa perushametta. Päätin ajat sitten, etten enää osta vaatteita tällä matkalla, mutta yh kun aina kun ton yhden kanssa menee jonnekin niin vaatekriisi kasvaa sellasiin mittoihin että on pakko... Eipä tässä muuten mitään, mutta oon varmaan jo aikalailla tuhlannut oman osuuteni meidän budjetista + joudun lähettämään osan mun tavaroista kotiin ehkä jo ennen Osakaan lähtöä jos en saa tungettua niitä matkalaukkuun. :'''D

Illalla oli sitten Sumidagawan vuotuinen hanabitaikai eli lyhyesti ja suomeksi sanottuna ilotulitus. Oltiin alunperin menossa sinne Shikon kanssa, mutta lopulta päädyinkin katselemaan hanabia Kengon kanssa. Tavattiin hyvin ruuhkaisen Kaminarimonin edessä viiden maissa, ja siellä oli niin paljon ihmisiä että ihme että edes löydettiin toisemme. Tai no, toisaalta tällasen vaaleahkohiuksisen länsimaalaisen spottaa varmaan suht helposti päätä lyhyempien japanilaisten seasta. :'D Käveltiin ensin vähän Kaminarimondoorin sivukujia ja itse katua, sitten päätettiin lähteä etsimään kahvilaa. ...joka tosin todettiin hetken päästä mahdottomaksi, ja lopulta päädyttiin tunniksi karaokeboksiin.

 
En ymmärrä mitä tälle kuvalle kävi, mutta tää oli ainut kuva joka havainnollistaa edes jossain määrin hyvin tota ihmisten ja poliisien paljoutta. Tässä kohtaa tungos ei tosin ollut edes vielä kovin paha, vaikka matka etenikin etanan vauhtia.


Tässäkin on ihan mielettömän väljää, mutta havainnollistaa kenties sitä, että tiet oli suljettu autoilta.


Ja tässä vaiheessa ei sitten oikein juuri päässytkään enää eteenpäin. :D Sillit suolassa koko tien leveydeltä ja tunnelma vielä nihkeämpi kuin ruuhkajunassa. Tai no, tässä kuvassa on itse asiassa ehkä vielä vähän väljempää.Sky Tree. *-*


Tää oli paras kohta mihin päästiin, ja silti osa ilotulituksista jäi rakennusten taakse piiloon. :D Jos haluaisi oikeesti hyvään paikkaan ja istumaan katselemaan, niin tonne pitäisi kaiketi mennä viimeistään aamulla varaamaan paikkaa, mutta meillä tää meni vähän extemporeksi niin ei sellasia ehtinyt ajatellakaan. Silti oli kivaa ja ilotulitus oli ihan mielettömän nätti. ♥

Niin ja tosiaan, mun kuvat nyt on tätä superlaatua, mutta Kengokin otti kuvia ja se sai tosi paljon parempia kuvia kuin minä. Ja oli vielä ihana kun lähetti muutaman ja anto luvan pistää blogiin. Kiitos!! :)


 ♥


Ehdottomasti kaunein ilotulitus jonka olen elämäni aikana nähnyt. :) Ei tosin jääty katsomaan loppuhuipennusta, koska haluttiin Shin-Okuboon syömään. Lähdettiin reippaasti ennen loppua, mutta läheiset metroasemat oli jo siinä vaiheessa niin täynnä, että jo sisään asemalle olisi pitänyt jossain määrin jonottaa / madella ihmisjoukossa eli voi vaan kuvitella millasta junassa olisi ollut... Niinpä pahimmasta tungoksesta päästyämme Kengo kyseli neuvoja parilta poliisisedältä, ja ne oli sitä mieltä että kannattaisi kävellä Uenon asemalle. Ja niinhän me tehtiin. Käveltiin Shikon kanssa Asakusa-Ueno-väliä ties kuinka monta kertaa viime vuonna, joten osasin reitin = musta oli vihdoinkin jotain hyötyä, jes.

Uenoon päästyämme ilotulitus oli jo loppunut, mutta junassa oli silti vielä suht väljää eli vältettiin pahin ruuhka. \o/ Shin-Okuboon päästyämme mentiin syömään yakinikua.Kengo tilaili ihanan paljon kaikkea ja kaikki oli ihan mielettömän hyvää. *Q* Nyt voin alkaa listaamaan yakinikun mun lempiruokiin, kun tiiän että se on oikeesti niin hyvää kun oon kuvitellut. :')

Mutjoo, oli kaikin puolin aivan ihana päivä. ♥


27.7.


Meidän ubersiisti vessa. En tykkää kauheesti olla hihatomissa vaatteissa, mutta tuli sitten lähdettyä ilman hihoja kumminkin. Hihoista puheen ollen, Japanissa on perinteisesti ollut niin että ei juuri käytetä hihattomia vaatteita mutta tää ei nykyään enää päde ainakaan nuorempien ihmisten kohdalla. Vähemmän näkee hihattomissa vaatteissa kulkevia kuin vaikkapa Suomessa tosin.Ei oikein tiedetty minne mentäisiin, koska oltiin suunniteltu menevämme karaokeen ja sitten syömään, ja päädyttiin sitten Shibuyaan.

 

Oon käynyt nyt kaksi kertaa Big Echossa Kengon kanssa, joten mentiin nyt vaihteen vuoksi Karaokekaniin. Nojoo, oikeasti johtu siitä että Big Echo olis avautunut vasta tunnin päästä kun toi aukesi jo klo11.


En oo ikinä ennen mennyt karaokeen silleen että olisin itse joutunut tekemään mitään (paitsi tietty valitsemaan biisit tolla laitteella mutta siinä nyt ei oo mitään vaikeeta), mutta ihmeen hyvin oon näköjään oppinut kaiken tarpeellisen niinä kertoina kun oon ollut Kengon kanssa tuolla. Perusminä = hidastelemassa kappaletta valitsemassa. XD Tosin oikeesti valitsin tällä kertaa biisit tosi nopeesti ja pysäytin vaan kesken kaikki mitä en halunnutkaan laulaa. Remioromenin Konayuki menee edelleen parhaiten, mutta Ikimonogakarin Aruite ikoukin meni yllättävän ookoosti korkeuden huomioon ottaen. Ja NEWSia on aina kiva laulaa. Otettiin Shikon kanssa duettonakin jotain kappaleita (kuten jumpin come on a my house) ja oli kivaaaa. :)

Karaokeilun jälkeen kierreltiin jonkin aikaa Loftissa ja sitten mentiin syömään. Tehtiin meille hyvin poikkeuksellinen ratkaisu, ja astuttiin suuremmin harkitsematta sisään randomiin liukuhihnasushipaikkaan. Pääsin vihdoinkin maistamaan unagia, ja se oli ihan mielettömän hyvää. *Q*

Syömisen jälkeen sää alkoi näyttää vähän huonohkolta, joten lähdettiin kohti sisätiloja eli Sunshine Citya ja Namja Townia. Siinä vaiheessa kun asteltiin Shibuyan asemalle sisään oli vielä poutasää, mutta junaan noustuamme jo salamoi & satoi kaatamalla. Nää nopeesti nousevat iltapäiväukkoset on niin jänniä. :DIkebukurossa ei tehty juuri muuta kuin katseltiin muumitavaroita random kaupoissa ja käytiin Namja Townissa syömässä.  Gyozaa ja jäätelöä. :D Mun jäätelöt näyttää kaikki aika aneemisilta, mutta kaksi vasemman puoleista eli suolajäätelö ja mascarponejätski oli ehdottomasti parhaita. Paistettu munakoiso -jäätelö taas oli vähän pettymys. Olis varmaan vaan pitänyt ottaa jotain naudankielijäätelöä tai muuta vastaavaa, niin olis ollut jännempää. :D

Huomenna sitten (ehkä) Takaosanille. o/

1 comment:

Eeva said...

Tosi kiva lukea tätä matkablogia! Päivittäin käydään katsomassa, onko uutta postausta. T. Raitapaidat ja henkilökunta, Lpr.