Tuesday, March 17, 2015

5.3. synttärit

En nyt näköjään saakaan näitä Japani-merkintöjä kirjoitettua ihan niin nopeasti kuin olisi halunnut (syynä mm. tentit ja esseet ja ylipäätään kaikki yliopistoon liittyvä), mutta yritän kumminkin saada nämä pois alta niin nopeasti kuin mahdollista. Eihän tässä muuten kiire olisi, mutta unohdan muuten mitä minäkin päivänä on tullut tehtyä...

Anyways, mulla oli siis 5.3. synttärit, jotka Kengo ihanasti muisti ennen kuin edes itse muistin vanhenevani. :D Ensimmäinen kerta kun olen saanut puoliltaöin synttärionnittelut. ♥ Meidän oli alunperin kuulemma tarkoitus mennä mun synttäripäivänä Hakoneen, mutta olosuhteiden pakosta tää jouduttiinkin viimehetkillä perumaan, joten synttäreistä ei tullut ihan niin erikoisia kuin mitä tuo oli alunperin suunnitellut. Mulle tämäkin tosin oli jo ihan liikaa, mulle kun olisi ihan oikeasti riittänyt ihan pelkästään se että sai viettää synttärit juuri tuon ihmisen kanssa. :')

Joka tapauksessa, kuvapainoitteinen ja pitkä merkintä luvassa, kyllästyminen puolivälissä täysin sallittua.


Kengun iskä tuli jälleen kerran aikaisin kotiin töistä, joten syötiin lounaaksi tavalliseen tapaan mm. sushia. Veikkaisin, että joskus mun suosikki noista olisi ollut vasemman alareunan munakas-sushi tai vaikka maguro (eli tonnikalasashimi), mutta tällä hetkellä kaikista ihanimpia on ehkä hotate (oikea alakulma), ikura (eli mäti) ja ebi (eli katkarapu) - siis jos olisi pakko sanoa suosikki, oikeasti noi kaikki on aikalailla yhtä ihania. :)


Tuon sushilaatikon lisäksi jaettiin myös yllä olevan kuvan omurice, joka sekin siis on suoraan kaupan hyllyltä peräisin. Miksei Suomesta saa hyvää valmisruokaa? D:


...eräälle jäi vielä nälkä, joten se söi ramenia. Säälittävä kipponen oikealla taas johtuu siitä, että eräs toinen ei enää kyennyt syömään, mutta halusi kumminkin maistaa.


Lounaan jälkeen lähdettiin kohti... Akihabaraa. Älkää kysykö, en mäkään tajua. :___D Vaikkei Hakoneen päästykään, niin toi ajatteli vissiin että tuntuisi spesiaalimmalta yöpyä jossain muualla, joten se oli varannut meille sellaisen asuntomaisen yöpymispaikan yhdeksi yöksi. Ja se nyt vaan sattui sijaitsemaan otakuparatiisissa. :D Ylempi kuva ei ehkä kuvaa kyseistä kaupunginosaa kovin hyvin, mutta meidän kokemusta se kuvaa siinä mielessä hyvin, että meidän yöpymispaikasta oli asemalle superlyhyt matka, ja jos meni tuota siltaa pitkin, niin ei tullut juuri Akihabara-sightseeingiä harrastettua.

Asuntoon päästyämme lähdettiin melkein saman tien takaisin ulos ja jatkettiin matkaa muualle.


...nimittäin Asakusaan. Monet kerrat tuollakin on tullut käytyä, mutta silti sinne tulee aina mentyä uudestaan.


Ihmisiä riitti. Hyvin suuri prosentti oli aasialaisia turisteja, hieman pienempi prosentti muita turisteja ja kenties vielä vähemmän japanilaisia.

 ...hieno ilme, mutta eipähän ollut silmät kiinni kuten 99% kuvista. :__D

 Kengon taidonnäytteitä osa tuhat.

 ...ja osa tuhatsatatiesmitä. En ymmärrä miten se saa otettua tällaisia kuvia *_*
 No voi kiitos tästäkin. :___D


Seuraavaksi lähdettiin kohti tuntematonta määränpäätä, kuten oltiin tehty koko päivä. On toisaalta vähän rasittavaa olla junassa, kun ei yhtään tiedä missä on jäämässä pois, varsinkin kun toi tykkää nousta istumasta vasta silloin kun juna on jo pysähtynyt (= saattaa tulla kiire jos on hidas kuten minä), mutta toisaalta oli hauskan yllätyksellistä. :D Asakusan nyt pystyin päättelemään, mutta Akihabaraa (...) ja meidän seuraavaa kohdetta en osannut arvata junalinjan tai suunnan perusteella.


...tai edes aseman nimen perusteella. Tajusin kyllä suurinpiirtein missä kohdin oltiin Tokiota, mutta en osannut yhdistää tuon aseman nimeä mihinkään. Hetken päästä eräs maamerkki kuitenkin selvensi minne ollaan menossa.


Nimittäin Tokyo Tower!


:D
(ei muuten ole ainoa yhteiskuva tuolta päivältä, mutta ehkä ainut julkaisukelpoinen)

 By Kengo. Tai tarviiko tuota edes mainita?

Sama kuin edellisessä. Tuolla oli niin kaunista. ;_;♥

Pohdittiin hetken aikaa mentäisiinkö ihan ylös asti vai vain alemmalle tasanteelle, ja päädyttiin lopulta säästämään rahaa ja menemään "vain" 150 metriin asti. Sky Treen 350 metrin näköalatasanteella käyneenä voisi ehkä kuvitella, että tuo tuntuisi jotenkin matalalta tai "tylsältä", mutta saatoin ehkä tykätä tuosta jopa enemmän kuin Sky Treesta. Tungostakin oli reippaasti vähemmän. :) Budjettimatkalaisille voisin silti suositella kaikista eniten Shinjukun Metropolitan Government Buildingia - siellä kun pääsee ilmaiseksi 202 metrin korkeuteen. Toisaalta esimerkiksi Odaiba ja Rainbow Bridge ei näy niin hyvin kuin Tokyo Towerista eli oikeastaan suosittelen seuraamaan mun esimerkkiä ja käymään kaikissa useampaan kertaan. :DTuo ylläoleva kuva ei nyt yhtään anna oikeutta tuolle pelottavuudelle, kun tuo lasikin on niin likainen, ettei läpi juuri näy, mutta tuon lasin päällä oli oikeasti ihan järkyttävän pelottavaa seistä. Siinä laidalta katsellessa ajattelin että mikäs tässä, mutta sitten eräs päätti kiusata vetämällä mut siihen lasin päälle seisomaan, ja... Never again.

Ylhäällä otettu yhteiskuva. Kuvaan olisi saanut jotain synttärirekvisiittaakin, mutta tajuttiin tää vasta kuvan oton jälkeen eikä jaksettu (lue: minä en jaksanut) ottaa uutta kuvaa, joten saatiin "vain" tuollainen synttärionnitteluteksti.


Uskomattoman hyvää jäätelöä. *Q* マザー牧場n ("mother's farm") kahvilasta.

Jäätelönsyönnin ja pienen matkamuisto-näyteikkunashoppailun (= ei ostettu mitään) jälkeen lähdettiin takaisin Akihabaraan ja syömään.


...paitsi ettei oikein löydetty mitään hyvää ruokapaikkaa ja lopulta oltiin niin järkyttävän nälkäisiä, että marssittiin käytännössä ensimmäiseen tuttuun paikkaan, joka eteen tuli, ja tämä sattui olemaan Ginza Lion. Siinä mielessä vähän samaa tyyliä kuin izakayoissa, että tuonnekin varmaan harvemmin mennään vain syömään (joskaan ei myöskään vain juomaan).


Päätettiin syödä tuolla pienesti ja ostaa sitten konbinista lisää ruokaa. Kengon "pienesti" on tosin vähän eri kuin mun pienesti. Ylläolevassa kuvassa edamameja ja hevosenlihaa (ja toi pallo on muuten valkosipulimurskaa). Niiiin hyvää. *Q*

 Osteri-ajilloa. *Q*


Ja yllä kakkosruoka "asunnolla". Kengo oli ajatellut heittää noi oikealla olevat possusäilykkeet pois, kun ne ei olleetkaan niin hyviä kuin se oli ajatellut, ja raahasi ne tuonne mukaan ihan sillä ajatuksella että voi sitten heittää pois jos ei jaksa syödä tai kantaa kotiin... :___D Sain sen tosin luopumaan sellaisesta tuhlauksesta, ja se vei toisen noista vielä takaisin kotiin. Vasemmassa alakulmassa on maccha-suklaata, ylhäällä kalanaposteltavia (hyviä sellaisia) ja lisäksi vielä kanavartaita, jotka näkyy paremmin seuraavassa kuvassa.

 

Jälkiruoaksi vielä konbinista ostettua kakkua. :) Ja tuo ei sitten ollut ainut synttärikakku jota pääsin syömään matkan aikana, mutta siitä lisää myöhemmin.

Nyt kun pääsin yritysrahoitus-kirjan pänttäämisestä eroon (ainakin toistaiseksi, se tentti ei meinaan välttämättä mennyt läpi), niin seuraavakin merkintä ilmestyy luultavasti lähipäivinä. En tiedä kiinnostaako ketään enää, mutta no, kirjoitan silti, vaikka sitten vaan itselleni. XD

3 comments:

Eeva said...

Kyllä kiinnostaa! :)

Chupu said...

^Ai no hyvä :D sitten en ilmeisesti kirjoittelekaan vain itselleni.

Anonymous said...

Ja isukki peesaa...