Sunday, March 1, 2015

Epävakaata pyöräilyä ja maski naamalla pyörimistä

Heipähei taas. :) Aattelin etten kirjoita joka päivä, mutta tänään sataa ja kenpyon kävi juuri nukkumaan niin voisin kirjoittaa jotain eilisestä. Kuten ehkä joku huomaa, niin en nyt kirjoita kuudetta kertaa "japan day xxx"-nimisiä postauksia, vaan aattelin että tällaiset enemmän tai vähemmän kuvaavat ja epämääräiset otsikot olisi parempia.

Anyways, eilen siis pääsin muun muassa kokeilemaan Japanissa pyöräilyä ensimmäistä kertaa, mutta aloitan nyt kumminkin aamupalasta, kun en ole vielä aikaisemmin kirjoittanut mitä mä täällä syön ja tulen syömään luultavasti koko matkan ajan aamuisin. Kuvaa ei nyt valitettavasti ole, vaikka aamupalakin on yleensä katettu niin nätisti, että epäkuvauksellisuudesta ei ole kyse. :D Simppeli se on kyllä: riisiä, nattoa, medamayakia (= paistettu muna, löllöllä keltuaisella) ja misokeittoa. Mutta hyvää. ♥

Aamupalan jälkeen... lusmuiltiin lounaaseen asti. :D


...joka oli sushia. Niiiin hyvää. *Q* Lounastettiin käytännössä Kengon kanssa kahdestaan, kun Kengon iskä, joka noi sushit meille toi, oli ilmeisesti syönyt jo jossain muualla. Sain tuon etualalla olevan ison laatikon, joka on kuulemma jotain tosi kuuluisaa merkkiä ja todennäköisesti siis liian kallista... En tiiä pitäisikö mun sanoa tätä, mutta en ole käyttänyt vielä jeniäkään rahaa täällä ja tuntuu jotenkin tosi oudolta. :D

Syömisen jälkeen lähdettiin käymään japanilaisella kirpparilla, wohoo. Matka olisi kestänyt kävellen kuulemma ainakin puoli tuntia, joten lähdettiin pyörillä. ...ja ei siinä mitään muuten, mutta sillä pyörällä oli ihan järkyttävän vaikea ajaa. :____D Jalkajarrun puute oli ehkä se kaikista fataalein asia, koska oon niin tottunut käyttämään aina sitä, joten aina kun halusin jarruttaa niin polkaisinkin tyhjää taaksepäin... Käsijarrun käyttely alkoi sujua kunnolla vasta paluumatkalla, kun aloin pitämään kättä jarrulla käytännössä koko ajan. XD Ai niin ja vaihteiden vaihtaminen oli kanssa jotenkin outoa, kun mun pyörästä poiketen vaihdetta vaihtaessa piti polkea samaan aikaan, tai muuten koko pyörä jumittuu ja alkaa rämistä ynnä muuta. Ja se superkäyrä ohjaustanko... Joo oon kyllä aina tiennyt etten osaa ajaa muilla kun omalla pyörälläni, mutta toi oli oikeesti tosi vaikeeta. :D Varsinkin kun vielä lisäksi pitää puikkelehtia kaiken maailman pikkuraoista, kääntyillä nopeasti, väistellä ihmisiä ja pysyä normaalisti varmaan autojakin nopeammin kiitävää kengua.

Tää kuva on oikeestaan puistossa, jonka mainitsen myöhemmin tekstissä, mut no...
Sanoin vitsillä et laitan tänkin kuvan blogiin, mutta toi oli silleen "siitä vaan" niin laitetaan nyt sitten. :D Maskeilun syy selviää seuraavassa kappaleessa (mutta toisin kuin kengu, mä en sitten pitänyt maskia naamalla koko aikaa).

Selvisin jotenkin ihmeellisesti hengissä perille asti (kuten myös kanssaihmiset, en siis ees törmännyt keneenkään), jossa Kengo iski mulle maskin käteen ja käski pistää naamalle, koska kirpparilla on pölyä. Ok. :___D Tultiin paikalle sen verran myöhään että moni myyjistä oli jo lähtenyt eikä asiakkaitakaan ollut enää paljoa, mutta onnistuttiin silti bongaamaan muutama länsimaalainenkin. :D Pääsin myös juttelemaan random kirpparimyyjille. ...joista ainakin kaksi kysyi ensin oonko venäläinen eikä kukaan edes tiennyt missä Suomi on. Hyvä sinänsä että Suomi on Venäjän naapurimaa niin helppo selittää.

Kirpparilla kiertelyn jälkeen meinattiin lähteä takaisin Kengolle, mutta Kengon työpaikkasupermarket sattui olemaan siinä ihan ton kirpparin vieressä, niin käväistiin sielläkin. Toi aatteli ettei sitä tunnisteta maski naamalla eikä uskonut kun sanoin että turha toivo... Ja eipä me kovin kauaa ehditty siellä kaupassa kierrellä ennen kuin ensimmäinen ton työkavereista jo tuli moikkaamaan. XD Ja tää tyyppi otti sitten ilmeisesti asiakseen ilmoittaa kaikille, että kenguska on paikalla, ja hetken päästä niitä työntekijöitä ilmestyilikin joka suunnasta... Kuulemma osa oli sellaisia joita kengo ei edes oikein tuntenut. :__D Oli vähän turistinähtävyysolo mutta hauskaa siitä huolimatta. Yksi kengon työkavereista vielä tarjoutui ostamaan meille jäätelöt ja saatiin sitten pari purkkia häagen-dazsia ilmaiseksi. :''D

Luin joskus jostain ettei kaupoissa saa ottaa kuvia (+ oon nähnyt youtube-videoita joissa on kesken kaiken tultu kieltäämään kuvaaminen), niin en oo koskaan viitsinyt kuvailla esim. supermarketeissa. Mut Kengoahan ei mitkään säännöt koske (...), niin se otti oma-aloitteisesti muutamia kuvia ihan mua varten.:'D


Seuraavaksi käytiin vielä matkan varrella olevassa puistossa, josta noi pari aikaisempaa kuvaakin itse asiassa on. Tästä eteenpäin valtaosa kuvista on muuten Kengon ottamia enkä jaksanut muokata niitä, joten toivottavasti ne ei blurraudu kuten joskus aikaisemmin blogiin postaamani jpg-muotoiset kuvat (muokkaan ne kyllä joskus jos näin käy).


 Meidän ainut yhteiskuva tähän mennessä. :D
 ...laitoin trenssin kun otousan sano että on lämmin. Ihan ok toi oli muuten, mutta hitaasti kävellessä + paikallaan ollessa tuli kylmä varsinkin iltaa kohden, joten vaihdoin illaksi villakangastakkiin.
 


Mulla on joku ihmeen writer's block päällä tänään, joten annan nyt kuvien kertoa kaiken olennaisen (ja lisään ehkä jotain sitten myöhemmin). Kengo muuten väittää aina ettei se oo hyvä kuvaamaan, mutta oon kyllä lievästi eri mieltä... Näistä kuvista melkein kaikki on sen ottamia (mun ottamia on ehkä 2 ekaa, vika ja toi missä kengu on) ja en tajua miten se sai esim noi kukkakuvat otettua kun mulla siitä ei tullut yhtään mitään. :D

Kotiin palattuamme lähdettiin melkein heti uudestaan ulos, käveltiin ja käväistiin karaokessa, ja tultiin sitten syömään demae-tendonia.


Kyseessä siis Tenyan tendon = mielettömän hyvää kuten aina. *Q* Lisäksi vielä yamaimoa ja misokeittoa. Ja jälkkäriksi mansikoita. Ja kakkosjälkkäriksi jäätelöä.


No comments: