Thursday, July 9, 2015

Japaniarkea (= ruokaa ja maisemia)

Ehdin jo valmistautua henkisesti kirjoittamaan lyhyen kuvattoman blogimerkinnän siitä, miten miniläppärini sanoi viimeiset sanansa ja samoin blogi siihen asti kunnes palaan kotiin (ensi torstaina), mutta äsken kun avasin koneen, niin näytön puolikas ei rätissytkään - eli pystyn kirjoittamaan ainakin yhden (ruokapainoitteisen) merkinnän vielä ennen kotiutumista. :) ...joo tiedän, että nää merkinnät sisältää syötävää ihan tarpeeksi, mutta yrittäkää nyt edes esittää ilahtuneita.


Koska Oomorin Starbucksissa ei ole koskaan tilaa, piti välillä kokeilla Godivan frappuccino-tyylisiä juomia (godivalla ei tosin ole istumapaikkoja ollenkaan eli en tiedä mikä logiikka tässäkin oli). Juotiin Kengon kanssa puoliksi tuollainen rajoitetun ajan myynnissä oleva banaanisuklaavalkosuklaa-maku. Vähän kalliimpi ja pienempi kun Starbucksin frappuccinot, mutta hyvää. *Q* ...jos tosin lähdetään Starbucksiin vertaamaan, niin kyseinen ketju vie kyllä voiton (vaikka Godivan suklaa onkin ihanaa ♥).

Kengo hankki muuten tuon ostaessamme Godivan kanta-asiakaskortin, ja ihan sen takia tuli kauhea hinku ostaa joku tryffelipakkaus kotiin (suomessa kun en ole godivan tryffeleitä nähnyt vaikka godivaa muuten vähän löytyykin). Pelottaa vaan että suklaat sulaa matkalla, täällä nimittäin lämpenee (= kuumenee) taas kohtapuoliin. D: Eilen säätiedoissa muuten sanottiin, että tämänhetkinen kylmyys on melkein ennennäkemätöntä heinäkuulle eli ilmeisesti Suomi ei ole ainut paikka, jossa on (/on ollut) epätavallisen kylmää. :D Ja täällä tosiaan kylmyys tarkoittaa noin pariakymmentä astetta, sellaista että t-paidassakin kyllä tarkenee, mutta tuntuu aavistuksen vilpoiselta (joka saattaa johtua siitä, että vähän aikaa sitten oli tosiaan 30 astetta ja siihen ehti tottua).


Käytiin yhtenä päivänä kävelemässä vaihteeksi Oomorin aseman toisella puolella. En tiennyt yhtään minne oltiin menossa, vaikka Kengo väitti koko ajan, että mun pitäisi maisemien perusteella tunnistaa paikka... No, kyllähän mä lopulta tajusin minne oltiin menossa, nimittäin samaiseen game centeriin, jossa käytiin silloin kun tapasin Kengon ihan ensimmäistä kertaa. Silloin vaan sattui olemaan pimeää ja maisemat näyttää päivällä vähän erilaisilta, niin tajusin vasta vähän ennen perille saapumista missä ollaan. :D


Maisemia tienylityssillalta (suojatiekin kyllä olisi löytynyt mutta maisemien takia on kiva harrastaa porraskävelyä).

Lenkkeilyn jälkeen käytiin Seiyussa (supermarket) ostamassa ainekset seuraavan päivän ruokaa varten. Tää on se kerta minkä aikaisemminkin blogissa mainitsin (hampurilaiset + pannacotta), jos joku vielä muistaa.


Hampurilaissämpylät paistumassa. Niistä tuli vähän kuivia (paistoin vahingossa vartin), mutta muuten onnistui ihmeellisen hyvin.


Ilman seesaminsiemeniä ne näyttää vähän pullilta... :D


Ja tässä valmiit avokadohampurilaiset! Tein lisäkkeeksi lohkoperunoita kun ranskalaiset olisi olleet liian vaivalloisia ja Kengo teki vielä munakokkelia + kasasi hampurilaiset. Ja laittoi ihan liian vähän kastiketta, eikä uskonut kun sanoin ettei se riitä. Ja syödessä se sitten kuitenkin ihmetteli, että miten kastike ei maistu juuri ollenkaan. :___D No, onneksi sitä on helppo lisätä. Anyways, kaikki tykkäsi, oli kuulemma paljon parempia kuin Mäkkärissä (jossa nää ei tosin nyt edes käy koska raaka-aineet tulee Kiinasta jne jne).


Valkosuklaapannacottakin onnistui jotenkuten, wohoo. En muista olenko aikaisemmin maininnut, mutta Kengon äiti tykkää Snoopysta ja siksi näillä on aika paljon snoopy-astioita. :')


Syötiin yhtenä päivänä jäätelöä. Kengo söi mehujääpalleroita ja mä taas juustokakkujäätelöä. ♥


Kuvien järjestys tuntuu ehkä vähän randomilta, mutta nää on kyllä ihan aikajärjestyksessä (joka ei tosin ole ehkä paras tapa järjestää blogimerkinnän kuvia). Yllä näkyy erään sunnuntain lounas-spageteista toinen, makuna muistaakseni tarako.


Tuona samaisena sunnuntaina käväistiin myös Yokohamassa! Tarkemmin sanottuna Shin-Yokohamassa.


Tuolla stadionilla oli sellainen iso kirppari, niin käväistiin siellä. Pohdittiin tosi pitkään jaksetaanko lähteä ja saavuttiin lopulta paikalle about tuntia ennen kyseisen tapahtuman loppua, ja eipä sillä enää juuri mitään mielenkiintoista ollut. Yleensä Japanissa kirppareilta löytyy hyviäkin pleikkaripelejä halvalla, joskus pelikonsoleitakin, mutta nyt... Ei löydetty mitään ostamisen arvoista. :D


Säätiedoissa ei ollut mitään sateesta, mutta kymmenisen minuuttia kirpparilla tallustettuamme alkoi tuulla kovasti ja kuulutuksissa varoitettiin rankkasateesta ja ukkosesta... Eikä meillä tietenkään ollut sateenvarjoja mukana. :___DEhdittiin kuitenkin lopulta asemalle asti ennen kuin sade alkoi. :)

Ja kone sanoi taas itsensä irti, joten loppumerkintä tulee kännykällä. :D Tosin kännykällä bloggaus on niin rasittavaa, että merkintä loppuu tähän. En enää koskaan osta tablettikonetta. Ainakaan Aceria. o/

No comments: