Tuesday, July 7, 2015

Pannukakkuja ja muuta kivaa

Tänään on Tanabata ja maailman ihanimman kaksijalkaisen syntymäpäivä, joten juhlistan sitä kirjoittamalla blogiin. :) No ei, mutta tässä illalla on nyt sopivasti aikaa niin aattelin että yhden ruokapläjäyksen voisi postata. Juhlistettiin muuten tänään Kengon synttäreitä mm. syömällä superhalvat yakiniku-teishokut lounaaksi (600 jeniä per annos vaikka liha oli laatutavaraa), käymällä elokuvissa, kävelemällä sateessa (sadekausi on toden teolla menossa nyt) ja syömällä päivälliseksi sushia + mun tekemää persikkakermakakkua + Kengon siskon ostamia jälkiruokia.

Tuo "elokuva" oli muuten sellainen vartin mittainen, realistinen 3D-elokuva järkyttävän isosta maanjäristyksestä. Jouduin oikeasti kääntämään katseen pois siinä vaiheessa kun tyyliin lasinsiruja lensi realistisesti katsojaa kohti... Ai niin, ja penkit liikkui välillä maanjäristymäisesti, mutta itse elokuvaan verrattuna se oli melkein hauskaa - itse elokuva aiheutti mulle sellaiset traumat, että yritän nyt uskotella itselleni, että mulla tulee aina olemaan niin hyvä tuuri, etten tule kokemaan sellaista järistystä (+ että elokuva on niin vanha ettei maanjäristys nykyään enää aiheuta sellaista tuhoa)... Oltiin muuten ainoat katsojat ko. leffasalissa ja elokuva oli ilmainen. :___D Jos jotakuta kiinnostaa käydä katsomassa, niin täältä löytyy informaatiota (nimi on 地震その時あなたは).

Mutta nyt asiaan, eli viikon parin takaisiin kuviin.


Kuvan perusteella voisi luulla, että syötiin taas kareeraisua, mutta kuten japania osaavat voivat paketista lukea, kyseessä ei ole curry vaan hayashirice. :D Ei itse asiassa hirveästi olla edes vielä syöty currya, vaikka ennen mun tuloa Kengo söi sitä lounaaksi melkein joka ikinen arkipäivä.


Lounaan jälkiruokajäätelöt. ♥ Ennen mun lemppari Häagen-Dazsista oli tuo maccha, mutta nyt macadamia ja ehkä cream & cookie -makukin on noussut sen yli. Ja rare cheesecake. *Q*


Erään päivän illallinen, oikealla mm. possua ja vasemmalla munakoisoa, joka on soijakastikkeeseen dipattuna yksinkertaisuudessaan ihmeellisen hyvää (vai olikohan se dippausliemi jotain muuta kuin soijaa, en nyt muista, hyvää anyways).


Käytiin yhtenä päivänä Shibuyassa. 


Shibuyaan menon syy: Scotch Bankin tiramisu pancake. Noita on kehuttu ties missä, missään ei ole kuulemma samanlaisia ja on ihan uudenlaisia superilmavia fuwafuwa-pannukakkuja. Ja... Olihan ne ilmavia, mutta Kengon mielestä ne pannukakut tuntui raaoilta ja oli siksi ällöttäviä. :D Mulle tosin kelpasi, mutta ei ne nyt niin erikoisia olleet (taikina oli vaan tavallista ilmavampaa ja raaempaa), että olisi olleet hintansa (mun 1300 jeniä, kengon 1600) ja puolen tunnin odotuksen väärtejä (ne paistaa vain yhden annoksen kerrallaan ja siksi odotusaika on pitkä). Lisäksi sijainti ei ole meille kovin kätevä ja myyntiaikakin turhan rajoitettu - noita pääsee syömään vain klo 14-16:30.

Anyways, mun annos sisälsi siis itse pannukakkujen lisäksi kaakaojauhetta, vähän kermavaahtoa + kannuissa espressoa ja vaahterasiirappia. Kengo taas söi seuraavassa kuvassa jotenkuten näkyvän prosciutto-rucola-kananmuna-version, jossa kuulemma kaikki muu paitsi pannukakut itse maistui hyvin.


Ihailen kyllä Kengon taitoa syödä sellaisiakin juttuja, joista se ei tykkää, ilman että sen mielipidettä edes huomaa... Se meinaan söi tuolla kahvilassa näennäisesti ihan hyvällä ruokahalulla ja sanoi vielä että on hyvää (ei tosin kovin pontevasti), ja sanoi vasta kahvilasta poistuttuamme, että tuohon paikkaan ei mene enää koskaan. :___D Ja en muuten minäkään: mieluummin käyn syömässä pannukakkuja esim. Eggs & Thingisissä (♥). Tai teen itse.

Minäkin olin siellä. \o/ ...enkä muuten näyttänyt noin sekopäiseltä koko aikaa.


Seuraavaksi käveltiin Harajukuun sovittelemaan kenkiä. Lähinnä Niken lenkkareita. :D
...juu pari kuvaa tuli otettua matkalla. :D


Syy miksi Shibuyassa & Harajukussa on välillä kiva käydä: näkee tällaisia musiikkia soittavia rekkoja. :') Pidin ensin NEWSin Chumuchumua epämääräisenä Intia-teemaisena räpellyksenä, mutta mitä enemmän sitä on kuullut, niin sitä enemmän olen alkanut siitä tykkäämään. Sanoin tästä yhtenä päivänä Kengolle silloin kun tuo rekka meni ohi ja Kengo sanoi että se ajatteli täsmälleen samaa. :D

Shibuya-Harajukuilun jälkeen palattiin Oomoriin ja mentiin syömään.


Izakaya. ♥ Izakayassa käynti varsinkaan kahdestaan (= isommalla porukalla voi jakaa laskun ja tulee näin ehkä halvemmaksi per naama, vaikka haluaisikin maistella miljoonaa eri ruokaa) ei ole mitään halpaa lystiä, joten ei usein käydä sellaisissa syömässä, vaikka molemmat niistä tykätäänkin.


Oltiin suht aikaisessa, joten saatiin syödä rauhassa (ja ilman tupakankäryä).


Pakkohan se on jotain juoda kun izakayassa kerta ollaan, joten tässä meidän alkoholia minimaalisesti sisältävät drinkit: calpis-mansikka (eli maitojuomamansikka) ja joku kiivijuttu.


Ruokaa. ♥ Paljon kaikkea mitä en ole syönyt, en vain oikein muista noiden syötävien nimiä... Kaikki oli hyvää kumminkin. :D


Tilattiin vielä lopuksi munakasrulla ja maksayakitoria. *Q*

Kone alkaa taas irtisanoa itseään (näytön alareuna vilkkuu ja kone jumittaa), joten blogimerkintä jääköön tällä kertaa vähäsanaiseksi. o/

1 comment:

Eeva said...

Oikein paljon Onnea synttärisankarille meiltä molemmilta!Taidan olla vähän myöhässä aikaeron takia, mutta, better late than never. :) t.eeva