Friday, July 10, 2015

Kännykkäbloggausta

Bloggaan nyt vähän kännykällä, kun tekee mieli käyttää suomea. Pitää vähän harjoitella ennen kuin tulen täältä kotiin, ettei mun suomi ole sitten sellaista japaninsekaista tankerosuomea... No ei, ei se äidinkieli nyt parissa kuukaudessa unohdu, mutta kirjoitan nyt kumminkin ihan ilman sen kummempia syitä. :D Tämä tulee olemaan muuten ajankohtaisin merkintä tähän mennessä, koska kuvat on tänään otettuja. \o/ En pääse kännykällä käsiksi kameran kuviin, joten kirjoitan meidän tätä päivää aiemmista mielenkiintoisista ja vähemmän mielenkiintoisista tekemisistä joskus paremmalla ajalla (ja paremmalla laitteella kuin älypuhelin...).


Käytiin tänään Komagomen aseman lähellä sijaitsevassa Rikugien-puistossa (/puutarhassa, se se nimi taisi oikeasti olla). Nättiä oli, kilppareista ja jättiläisfisuista näette otoksia myöhemmin. :)


Ollaan otettu järkyttävän vähän yhteiskuvia, niin piti nyt vähän ryhdistäytyä. Kengo näyttää kuulemma lähes kaikissa mun ottamissa kuvissa okamalta eikä se halua niiden kuvien päätyvän blogiin (sukulaiset sun muut pääsevät kyllä näkemään nämä okaman kanssa otetut otoksetkin myöhemmin :D), joten se lähetti mulle "parempia".

Tänään oli muuten järkyttävän kuuma. Eilen oli noin 20 astetta ja satoi, tänään aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, lämpömittari oli varjossakin lähes 30 asteessa ja tuulikin lähes olematon. ...eli sitä Japanin kesää parhaimmillaan. Onneksi Uniqlon airism-sarjan topit sun muut pelastaa. ♥


Kameramies katsoi kameraan juuri oikealla hetkellä. :') Se kuvasi jotain minimaalista vesipuroputousta. Näin sivumennen sanoen kyseisen puron kuvaus tapahtui "älä mene tämän pidemmälle"-kyltillä varustetun köyden toisella puolella.


Yksi harvoista asukuvista tältä matkalta. Ja kylppäri näkyy myös!! ...ei tosin kovin hyvin. Se on oikeasti reippaasti isompi kuin tuo osuus mikä kuvassa näkyy, paljon suurikokoisempi kuin millaisiksi olen japanilaiset kylpyhuoneet kuvitellut. Varmaan suunnilleen samaa kokoluokkaa kuin lapsuudenkotitaloni (siis sen kaikista ihanimman, kaikki tutut luultavasti tietää mistä puhun) kylppäri.

...joo, kylppärin koko on maailman tärkein asia. Voi lähettää sähköpostia jos kiinnostaa tietää lisää, lähetän sitten paluupostissa sen tuhatsivuisen eepoksen, jonka aiheesta raapustin hetki sitten.


Yllä vielä kuva mun joka-aamuisesta ja joskus myös -iltaisesta juomasta. Kyseessä on aojiru (青汁), joka sisältää mm. erinäisiä vihanneksia. Juoma on siis jauheen muodossa ja sekoitetaan veteen (tai vaikka maitoon, itse laitan suurimmaksi osaksi vettä ja ihan vähän maitoa), ja on valehtelematta melkein yhtä hyvää kuin maccha-latte. ♥ ...kukaan ei tosin varmaan ole mun kanssa asiasta samaa mieltä. Juon tuota muuten välillä myös niin, että heitän sekaan myös kollageenia (heräteostos jonka yritän saada käytettyä ennen kotiinpaluuta koska on olemassa tärkeämpiäkin matkalaukun täytteitä) ja kahvia, ja silti on ihmeen hyvää. :D

Pakko muuten myöntää, että vaikken haluaisikaan joutua olemaan erossa tuosta vieressä istuvasta kuplamuovia rapistelevasta hepusta, niin kyllä tässä oikeasti jo vähän kaipaa Suomea (varsinkin sitä Helsingin ulkopuolista Suomea). Lähinnä ihmisiä, mutta myös sitä, että pystyy sanomaan kaiken haluamansa - vaikka japanini kehittyykin kaiken aikaa, niin tänäänkin tuli vaikeuksia muun muassa sanojen lumevaikutus ja purkiremontti kanssa (...mjoo). Ja sitä, että voi olla rennosti kotona, laittaa ruokaa stressaamatta tuleeko siitä hyvää (yleensä stressaamatta tulee), löhöillä ympäri taloa miten lystää (kyllähän mua täälläkin kehotetaan niin tekemään mutta...)... Ja sitä myös kaipaan, ettei ulos astuessa saa jatkuvasti katseita osakseen (eikä ihmisiä ylipäätään ole niin paljon).

...mutta tiivistettynä: Kengo menee kaiken muun luetellun ja luettelemattoman edelle, mutta joitain tärkeitä ihmisiä on kuitenkin pakko päästä välillä näkemään. Ja kissoja - ne ehtii muuten kohta vielä seniori-ikään ennen kuin ehdin edes nähdä ne. :D

P.S jos tässä merkinnässä on kirjoitusvirheitä, niin korjaan ne vasta sitten kun tulen Suomeen - kännykällä ei jaksa.
P.P.S unohdettiin tänään ostaa hyttysmyrkkyä, ja varsinkin tuo verenkierroltaan vilkkaampi (sellaiset vetää kuulemma hyttysiä yleensäkin puoleensa) henkilö sai noita pistäjäotuksia kimppuunsa. Tänä vuonna Japanissa ei ole tietääkseni vielä uutisoitu dengue-kuumetapauksista ainakaan laajalti, toivottavasti meistä kumpikaan ei ole se ensimmäinen tapaus.
P.P.P.S söin tänään Häagen-Dazsin sitruunapiirakkajäätelöä ja nyt tekee ihan järjettömästi mieli kunnon perinteistä sitruunamarenkipiirakkaa (kännykkä muuten ehdotti sanaa sitruunamehu, jota en kyllä sellaisenaan juuri nyt tarvitse).

1 comment:

Anonymous said...

Tervetuloa koti-Suomeen ja moikkaamaan vaikka taas vanhentunutta isäukkoasi.