Tuesday, August 5, 2014

Japan day 18

Tänään meidän "pääkohde" oli Osakajon puisto. Ollaan käyty siellä niin monta kertaa, että se tuntuu jo aika kotoisalta. :D


Tulee aina keikat mieleen kun menee tonne. ♥


Ja jes, ei oltu ainoat länsimaalaiset (eikä varsinkaan ainoat ulkomaalaiset) tuolla. Täällä ei niin kauheesti näy länsimaalaisia yleensä, mutta tajuttiin että ne on kaikki a) shinsaibashi/dotonbori/nanba-akselilla, b) tuolla puistossa tai c) shin-imamiyassa ja dobutsuenmaessa kodittomien keskellä. Toi c pätee myös meihin, paitsi että me vaan ei vietetä täällä aikaa missään muualla kun hotellihuoneessa. :DKuvailen kännykällä ihan liikaa. Mulla on kaiyuukanistakin varmaan sata kuvaa kännykällä, enkä tiiä mitä mä niille oikein teen kun puolet on enemmän tai vähemmän huonosti onnistuneita eikä muutenkaan oikein kiinnosta tuijotella fisuja valokuvista... :D


Onhan toi linna nätti, mutta ei me käyty siellä tälläkään kertaa.


Otettiin jossain vaiheessa automaatista Häagen-Dazsin maccha-jätskit. Vaihdettin penkkiä 3 kertaa, kun ensimmäinen oli liian aurinkoinen ja toisessa yläpuolella oli lintuja. XDTuolta ostettiin ensin takoyakia ja sitten kakigooria ja istuttiin niiden kanssa kauan tuolla sivussa ihanan varjoisessa pöydässä.


Niiiin hyvää. *Q*Melonikakigooria. Shiko ootti pöydässä kun kävin ostamassa noi, ja jonottelin aikani siinä kymmenien korealaisten ja kiinalaisten kanssa, kun varsinkin jälkimmäisiä ilmestyi aina ties mistä sivusta siihen jonottamaan... Sen kojun työntekijämies näytti niin stressaantuneelta että kävi sääliksi. D: Sain onneksi meidän tilauksen hoidettua tosi nopeesti japaniksi & maksoin tasarahalla, ja en tiiä johtuko yhteisestä kielestä vai mistä mutta se kojun mies oli mulle paljon ystävällisempi kun mitä olin seuraillu siinä jonottaessa.
Unohdan välillä että nää käyttää sateenvarjoja muutenkin kun sateella... Jos vaikka kahvilassa istuessa ikkunan ohi sattuu menemään joku sateenvarjon kanssa niin saatan hetken aikaa olla silleen "ai siellä sataa", mutta oikeesti todennäkösempää on että paistaa aurinko kirkkaalta taivaalta. :D Toisaalta monet käyttää päivänvarjoja myös pilvisellä säällä muttajoo.


Tästä tuli jotenkin Suomi mieleen. Tyyliin joku rantatiheikkö jossain Lappeenrannassa tai jotain. :'DHankittiin vaihtelua elämään ja lähdettiin vaihteeksi puistosta pois Morinomiyan asemalta. Harkittiin hotellilla käväisyä, mutta koska hypitään täällä vaan randomisti juniin ja meidän junan päätepysäkki oli Tennoji, päätettiin vaihtaa siellä JR-Namban junaan ja mennä Nambaan.Toi vihreä levä(?) oli niin silmiä hivelevän kaunista että oli pakko ottaa kuva.


Käytiin Amemurassa päin sivukaduilla Mandarakessa kattomassa jos joku olisi jo laittanut playzonen pamfletin myyntiin, mutta ei löydetty (+ pamfletit maksaa muutenkin yleensä yli 2000 jeniä käytettyinäkin niin en tiiä oltaisko ostettu vaikka oltais löydettykin), joten ostettiin pari penlighttia - koska eihän kaupasta voi lähteä mitään ostamatta. :D Käväistiin myös Johnny's-kaupasta jossa oli jotenkin tosi vähän hyviä kuvia myynnissä niin lähdettiin sieltä vaan 800 jeniä köyhempinä (800 jeniä viidestä kuvasta on kyllä aika paljon).Käytiin myös Shinsaibashi-sujilla/Ebisubashi-sujilla/whatever kiertelemässä.


...syötiin Gustossa. :___D Shiko otti jonkun japanilaisemman annoksen ja mä taas tällasen salaatti + naudanliha -donburin. Gusto on niin ihana paikka sillon, jos tekee vaan mieli istua ja lusmuta. Alan tosin vähän jo kyllästyä niiden valikoimaan juomien sekä ruokien kohdalla, että ehkä kohta pitää vaihtaa vakiofamiresua.

Toivottavasti huomenna ei sada koska ollaan suunniteltu menevämme Naraan. Sadetta on kyllä luvattu mutta... You never know.

No comments: