Monday, August 11, 2014

Japan day 24

Moi taas piiiitkästä aikaa. :D Eilisestä ja toissapäivästä ei ole juuri sanottavaa, joten hyppään suosiolla ne yli ja kerron vaan tästä päivästä - joka oli niin tekemisen täyteinen, että käveltiin huomaamattamme yhteensä about 20km.Aloitettiin aamu Starbucksissa. :') Halusin vaihtelua niin otin juustokakun sijaan tiramisun ja ainaisten frappuccinojen sijaan white mochan.

 

Aamupalan jälkeen lähdettiin kävelemään kohti Nakanoshiman puistoa. Katoin nopeesti google mapsista, että matkaa olisi lyhimmillään (suorinta reittiä Midosujia pitkin) joku 3,5 kilsaa, eli ei mikään kovin pitkä matka, mutta liikennevalojen takia ei kovin nopeesti päästy perille. Luin jostain, että japanilaiset on niin lainkuuliaisia että ne odottaa aina liikennevaloissa vaikka autoja ei näkyisi mailla halmeilla, mutta... Ei toi ainakaan Osakassa päde, enemmänkin päinvastoin. XD

Ihan nätti puisto oli, ei nyt sinällään mitenkään supererikoinen, mutta on jotenkin jännä kun se on tuolla keskellä jokea. :')
Vähän aikaa kierreltyämme lähdettiin takaisin Nanbaan päin, koska haluttiin Dotonboriin okonomiyakille. Mentiin tosin vähän eri reittiä.


...nimittäin salarymanien kansoittamia pienempiä katuja pitkin. Tää kuva ei nyt ole ihan paras mahdollinen esimerkki, mutta tuolla oli oikeesti tosi paljon salarymaneja (& jonkin verran offisuleidejä tietty myös) - eikä sitten juuri muita ihmisiä niiden & meidän lisäksi. Saatiin sellanen "salarymanien ruokatunti"-kulttuurikokemus bento-kojuineen sun muineen. :D


Ja suunnitelmien mukaisesti mentiin syömään okonomiyakia. Oltiin mietitty Chiboa, mutta Creo-ru (jossa käytiin yhtien random tyyppien kanssa viime vuoden keväänä) sattui tulemaan eteen + siellä ei ollut kovin pitkä jono, niin mentiin sitten sinne. Tilasin ebi-okonomiyakin ja oli niiin hyvää. *Q* Paikan tuuletus tosin heitteli noita mun kalahiutaleita vähän minne sattuu. XD

Syömisen jälkeen lähdettiin JR-Nanban asemalle, suuntana Nara. Siellä on menossa sellanen valofestivaali (nimeltään toukae), mutta lähdettiin viimeksi ennen iltaa pois, niin mentiin nyt sitten uudestaan shikailemaan ja katsomaan niitä valoja.


Junamaisemaa.


Käytiin Choco Crossa syömässä jäätelöä. Ensin tosin käveltiin melkein puistoon asti, ajatuksena mennä syömään pehmistä (jota syötiin kyllä myöhemmin, makuna ananas-appelsiini ♥), mutta alkoikin tehdä mieli istua kahvilassa ja käveltiin takaisin. Ilmeisesti tähdättiin tosissamme siihen 20 kilsan päiväsaldoon. :___DSikalauma. Meinattiin ostaa sellasia kivoja kyniä, missä oli piirretty peura ja teksti sika, mutta ei sitten jaksettu. Toi pieni tossa kuvassa oikeella oli muuten ihan mielettömän söpö. ;-;

Ei katseltu tällä kertaa temppeleitä ja vastaavia oikeastaan ollenkaan, vaan keskityttiin peuroihin - kuten kuvista näkyy.


Tällasessa paikassa istuttiin ja odoteltiin pimeää - tai tarkemmin sanottuna kello seitsemää. Saatiin tossa istuessamme sellaset kivat peurainfolaputkin luettaviksi niin ei käynyt aika pitkäksi. XDAurinko laskee ja peurat käy nukkumaan. ...as if. Mulla ei valitettavasti ole yhtään onnistuneita kuvia, mutta hetken päästä tän kuvan ottamisesta toi koko lauma nousi ylös ja hyppelehti pois. :D
Ja valot syttyi. Tai no, valot ja valot, noi on kynttilöitä.

Näitä olis ollut tosi kiva katsella jostain ylempääkin, mutta en tiedä miten hyvin ne olisi näkyneet esim. sinne yhdelle vuorelle jossa käytiin aikaisemmin (enkä tiiä olisko se ollut auki) + mun jalat ei olisi kyllä jaksaneet kiivetä yhtään minnekään, joten alhaalta katselu sai riittää.
Tästä tuli vähän sellanen joulun hautausmaa -tunnelma. :DIhmisiä ja paljon ihanaa kojuruokaa. :) Oltiin suuressa viisaudessamme syöty jo kaksi kertaa jätskiä, niin ei voitu oikein ottaa iloa irti noista herkuista, mutta syötiin sentään karaagea.

Lisää Suomitunnelmaa - jouluvalojen muodossa. XD Lähdettiin tuolta ajoissa pois, että vältettäisiin ruuhka ja oltiinkin hotellilla jo puoli kymmenen maissa - eli varttia ennen kuin toukae loppui.

Huomenna puistoillaan ja syödään pannukakkuja. Näillä näkymin. Väsyttää liikaa että jaksaisi suunnitella. ...tai kirjottaa tätä merkintää yhtään kauemmin, kun muutenkin tää kirjottaminen takkuaa jo tarpeeksi pahasti.

No comments: