Sunday, April 21, 2013

Japan day 17

Satoi. Kuvasaldo 54, eli pohjatasoa. Ei tehty mitään. Ja siitä huolimatta mulle jää ehkä tästä päivästä huonoimmat muistot koko matkan ajalta. :)))


Sadetta jes jes jes.


Ja tässä mun kaunis sadepäivä-look. Oli niin kylmää ja märkää etten jaksanut yhtään miettiä mitä laittaisin päälle, niin otin vaan lämpimimmät vaatteet mitä löytyi. :D


Aamupalaa syötiin jälleen kerran Mister Donutissa. :___D Tää on tosin Shikon annos, mulla oli tuon oikeanpuolimmaisen sijasta sellanen nakkipiiras. Niin ja juomana toki teetä, koska täällä hostellihuoneessa ei ole vedenkeitintä, vaan vain kerran päivässä vaihdettava termoskannu, jonka vesi ei yleensä ole tarpeeksi kuumaa mustalle teelle (tykkään kyllä vihreästäkin teestä, mutta yleensä juon mustaa aamulla).
Mister Donutissa jumittamisen jälkeen shoppailtiin jonkin aikaa ROX-kauppakeskuksessa, joka sijaitsee ihanasti tosi lähellä meidän hostellia (kuten muuten misdonutkin ♥). Ensin ostettiin alakerran supermarketista - jossa aletaan olla vakioasiakkaita - vähän kotiinviemisiä, kuten currykuutioita ja vastaavia, ja sitten kierrettiin tavalliseen tapaan järjestelmällisesti ja perusteellisesti muut kerrokset läpi. Tai no, vaate- ja kenkäkaupat ignooraten, mutta kumminkin. :D Neloskerroksen kirjakaupassa vietettiin mukavaisesti aikaa mm. erästä suomen kielen opetuskirjaa selaillen. XD


Pitkän kaupassa jumittamisen jälkeen tulee aina jotenkin sellanen olo, että jotain pitäisi ostaa, niin ostettiin sitten tollanen Osaka-lehti (ihan siksi koska oikeesti kaipaan sinne niin paljon) ja Shigen uusin kirja, Scramble. Selailin jo vähän tota Shigen kirjaa, ja hah, siinä on alussa (siis ennen ekaa lukuakin) suomenkielinen lainaus "Mies vailla menneisyyttä"-elokuvasta. :___D Hienoa Shige, olet tutustunut johonkin suomalaiseen mihin minä en !Tallusteltiin vähän Asakusan katettuja katuja. Ei sateella oikein muutakaan tekemistä ole kuin shoppailu, niin käytiin sitten shoppaamassa täälläkin, mm. hiusnaamioita sun muuta ah-niin-mielenkiintoista.


Käytiin tänään myös ihan kunnollisella lounaalla~! \o/ Otettiin molemmat magurodon+soba-setit ja oioi, oli niin hyvää. ;-; Meinasin ensin ottaa ramenia, mutta sitten ajattelin että tollasta tuoretta tonnikalaa tuskin tulee Suomessa syötyä ja tossa oli tollanen ihana kalakakkukin ja yays.

Lounastelun jälkeen kierreltiin vielä vähän ja suunnattiin sitten hostellille pesemään pyykkiä. Siinä kesti sellaiset pari tuntia, jonka jälkeen oltiinkin jo valmiina syömään päivällistä. Harkittiin Freshness burgeria ja Mos Burgeria, ja päädyttiin lopulta jälkimmäiseen.


...ja kyllä muuten kaduttaa Mos Burgerin valinta näin jälkeenpäin. Mentiin tonne sisään ja mietittiin siinä mitä otettaisiin (ja tässä kesti ilmeisesti niin kauan että ne totesi ettei osata japania), ja sitten kun oltiin jo melkein tilaamassa, niin yksi niistä työntekijöistä siellä alkoi selittämään niille muille jotain sellasta että "noi on venäläisiä, ne ei osaa ees englantia" ja naureskeli jotain siinä. Teki mieli oikeesti sanoa sille päin naamaa jotain äärimmäisen epäystävällistä ja lähteä samantien sinne Freshness burgeriin, muuuutta jostain syystä menin sitten kumminkin vaan tyynesti siihen tilaamaan meidän ruoat japaniksi (tän kohteliaan hepun ilme ehkä ihan aavistuksen värähti ko kielivalinnan takia mutta ei se kyllä näyttäny katuvan mitään ja piti meitä varmaan edelleen venäläisinä) ja syötyämme häivyttiin niin vauhdilla kun vaan mahdollista. 
Tack så mycket hyvästä asiakaspalvelusta, enpä ole ainakaan menossa tuohon Mos Burgeriin toista kertaa. :)

Muutenkin tuntuu että täällä Tokiossa, Asakusassa varsinkin, saa jotenkin--- en tiiä, huonompaa palvelua kuin mitä olen Japanissa tottunut saamaan. Käytiin tässä illalla vielä konbinissakin ja se myyjä selitti meille ihan kaiken englanniksi. Rahamääränkin. Olin vaan silleen "are you serious?"-ilmeellä siinä, koska koskaan ennen en ole joutunut missään konbinissa pyytämään myyjää puhumaan japaniksi. En tosin pyytänyt nytkään, vaan annettiin sen puhua sen epäselvää englantia töykeällä äänensävyllä, kun sen kerran teki mieli. 

Luulin ennen että Tokiossa suhtauduttaisiin ulkomaalaisiin jotenkin normaalimmin kuin tyyliin Osakassa (tai Hamamatsussa varsinkin), mutta ihmeellisesti täällä meille puhutaan enemmän englantia kuin missään muualla & kohdellaan myös välillä töykeämmin kuin mihin olen yleensä Japanissa tottunut. D: Oh yes, I love Tokyo.

Nojaa, toisaalta täällä ei sentään vielä kukaan ole alkanut esittelemään jeni-kolikoita siihen tyyliin niin kuin se yksi Narassa... "Joo anteeksi kun en laskenut rahoja valmiiksi, vaan kulutin siihen 5 sekuntia liian kauan, ja kyllä, tajuan että siinä kolikossa lukee 100 ja osaan myös lukea tuosta seinästä mitä tämä lysti maksaa :)"

Anyway, tästä lähtien katson etukäteen netistä mitä ostan kahviloista ja pikaruokaloista, sillä paikan päällä valitseminen osoittaa selvästi huonoa kielitaitoa. XD

..tällanen ärsyttävien asioiden blogiin vuodattaminen on ihanan terapeuttista ♥


Ärsytti niin paljon (+ oli vielä nälkä, kun ei jaksettu tilata mosburgerissa settejä vaan pelkät hampurilaiset koska haluttiin nopeesti pois), että oli pakko käydä vielä Doutorissa juustokakuilla ja matcha lateilla. Täälläkin myyjä yritti puhua englanniksi ja tunki englannin kielistä menuakin siihen, mutta se onneksi tajusi vaihtaa kieltä kun sanoin että ymmärretään japania ja oli muutenkin sellanen perus kohtelias ja mukava (ja hymyilevä!!) myyjä. n__n


Tekee melkein mieli varata Osakasta hotelli jo jostain 23.päivästä alkaen ja lähteä täältä heti kun ollaan käyty  katsastamassa Kamakura & Enoshima ja Odaiba & Rainbow Bridge sekä Shinjukun valot, mutta toisaalta taas en tiiä miten nää täällä hostellissa suhtautuisi jos me lähdettäisiin etuajassa... Sitä paitsi rahaa menisi luultavasti hukkaan, koska ei tästä loppuajasta täällä varmaan rahaa takaisin saisi.

Muttajoo, ärsyttää vähän kun pidetään koko ajan sellasena tyhmänä turistina, joka ei ymmärrä japania. Ärsyttää melkein että oon edes opiskellut koko kieltä, kun tuolta Mos Burgeristakin olisi jäänyt varmasti paljon mukavammat muistot jos en olisi ymmärtänyt mitä se yksi selitti. u___u

4 comments:

Anonymous said...

Jestas toi burgeripaikan myyjä D: mä en olis jäänyt sinne kyl !!

Mut nää japsipostaukset on kivoja, mukavaa että viitsit vaivautua :)

Chupu said...

niin no, mä en oikein tajua miksi ihmeessä itse jäin sinne sen jälkeen... oli kai vaan jotenkin pakko päästä todistamaan että osaan sitä japania tai jotain :D

ja ei tää mitään vaivautumista ole, muistanpahan sitten itekin jälkeenpäin mitä kaikkea on tullut tehtyä :)

Eeva said...

Niin ja vaikka myyjä ei kasvojaan menettänytkään sinun edessäsi, kyllä se vaan häpesi itsekseen -ihan varmasti. Mutta, sitä on matkailu.. aina ei voi puhua asiakaspalvelusta -ja voi puhua tosi tökerösti kun olettaa, että matkailijat ei osaa kieltä. Ja sitä samaa tekee matkailijat, olettavat, että kukaan ei osaa heidän kieltään.. Mut onneksi nuo on harvinaisempia tapauksia. Mukavampaa loppulomaa!

Chupu said...

Eeva:
juu niinhän se vähän on että välillä asiakaspalvelu on tökeröä kun on matkoilla, mutta täällä ei ole koskaan ennen käynyt mitään tollasta niin siksi järkytyin D:
muttajoo, tänäänkin on ollut sen verran mukavampi päivä jo että eiköhän tää loppumatka ihan kiva ole ^^