Friday, April 26, 2013

Japan day 21: Sky Tree, Ueno Park & Odaiba

Hellouuuuu~ :) Pestään nyt tässä aamusta pyykkiä, niin on hyvin aikaa kirjoittaa meidän eilisestä tehoturismipäivästä. Eilinen oli tosiaan meidän toiseksi viimeinen päivä Tokiossa, ja koska seuraavan päivän säästä ei koskaan tiedä etukäteen, ahdettiin tähän päivään kaikki loput pakolliset kohteet (nyt tämäkin päivä tosin näyttää aurinkoiselta vaikka sadetta luvattiinkin). Aamupuolella käveltiin Sky Treelle, iltapäivällä katsastettiin Uenon puisto ja loppupäivä/ilta meni Odaibassa. Jalat on edelleen kipeät kaikesta kävelemisestä, mutta tekemistä ja nähtävää riitti mukavasti koko päiväksi eikä ehtinyt tulla tylsää. Sitä paitsi oli hyvä sää! ♥


Spot the cat !


Ja siinä toinen kisuli. :3


Aamupalalla käytiin jälleen kerran Mister Donutissa (meidän vakiopaikka mhah). Näyttää perusdonitsilta, mutta on jotain ihan muuta absoluuttisen täydellistä. ♥


Suunnistettiin Sky Treelle maamerkkien avulla, eli käytännössä käveltiin aina siihen suuntaan, jossa Sky Tree sattui näkymään. :D Tiedettiin onneksi etukäteen sentään niin paljon että osattiin ylittää Sumida-joki jo melko aikaisin ja päästiin kulkemaan tuota hienoa punaista siltaa pitkin.Siellä se taivaspuu näkyy~! Ja koska se sattui olemaan suoraan edessä päin, käveltiin tietenkin tuon puiston läpi.


Löydettiin taas kilppareita! ♥ Noiden lisäksi puistoa kansoittivat lähinnä pulut ja vanhat miehet.


Tällaista pikkutietä pitkin tallusteltiin sitten lopulta Sky Treen juurelle.


Portaita, portaita, portaita~ Liukuportaatkin olisi löytynyt, mutta eihän me mitään sellasia käytetä, kun ollaan Hamamatsussa totuttu kävelemään portaita ylös ja alas jatkuvasti.


Mietittiin ensin vähän, että mihin suuntaan sitä oikein lähtisi ja kävisikö vähän kiertelemässä alhaalla olevissa kaupoissa, mutta lippujonojen löytämisen jälkeen ei tehnyt enää kauheasti mieli lähteä muualle - oli nimittäin aika pitkä jono. XD Ei tuossa tosin kovin kauaa lopulta mennyt, kun täällä ollaan aina niin tehokkaita.


Hissiin meneminen oli kuin mikäkin lentokoneen boarding aina staffilaisten vaatetuksesta ja puheista alkaen. Tuolla oli oikein departure-portit ja kaikki. :D Niin ja hissi itsessään tietenkin ahdettiin niin täyteen kuin vain mahdollista, varsinkin alas tullessa. Junaruuhkatunnelmaan pääsee siis Sky Treessäkin, jos vain osaa valita oikean päivän ja ajan (arkipäiväkin käy näemmä mainiosti). :) Maksaa vaan vähän enemmän kuin juna yleensä, eli 2000 jeniä.


Kyllä ne maisemat aikalailla 2000 jenin arvoisia kyllä olikin. :)Yllätyin tosin vähän siitä, miten--- hm, tylsältä Tokio näyttää päiväsaikaan. Ei siis sinänsä tylsältä, ettei olisi jaksanut katsella (jo pelkkä autojen ja koulun urheilukentällä juoksevien täplien katselu oli hauskaa), vaan muuten vain jotenkin tavanomaiselta. Sellaselta täyteenahdetulta suurkaupungilta, joita nyt näkee harva se päivä. :___DHaluttiin tietenkin taas saada viihdettä koko rahalla, joten kierrettiin Sky Tree ympäri ja bongailtiin maamerkkejä joka puolelta. Tuolla näkyy Arakawakin. ♥Niinjoo, sisällä riitti tosiaan ihmisiä. XD Joutui aina odottamaan jonkin aikaa ennen kuin pääsi ikkunalle, varsinkin kun japanilaisten kohteliaisuussäännöt näemmä menevät pois voimasta myös yläilmoissa (= kaikki on kiinni nopeudesta, ei siitä oletko jonottanut tiettyyn kulmaukseen viisi minuuttia vai kaksi sekuntia - ja valitettavasti japanilaiset eläkeläiset on aika nopeita). 


Alaskin päästiin aikanaan. Ruuhkahissillä. XD


Jalkakäytävän koristeluja.


Pulut. ♥


Ei näemmä ikinä muisteta mitä reittiä ei kannattaisi kävellä... Ei sillä etten tykkäisi yli-innokkaista riksamiehistä, mutta näin suomalaisena mua ei kyllä saa houkuteltua kyytiin sillä, että sanotaan jotain venäjäksi. Ja ei millään pahalla, mutta "spasiiba"n huutelu ei ehkä ole paras mahdollinen tapa hankkia asiakkaita. :___D


Oli tarkoitus syödä jotain järkevää, mutta päädyttiin jälleen kerran Starbucksiin. :D Nomuttakun oli niin kuuma että teki mieli frapuccinoa eikä saada noita kohta enää ja ja...

Starbuckseilun jälkeen tallusteltiin Uenon puistoon !


Sielläkin oli temppeleitä/pyhäkköjä. Miksi ihmiset yleensäkään lähtee jonnekin Kamakuraan tai Kiotoon katsomaan näitä, kun keskeltä kaupunkiakin löytyy? XD Nojoo, oon itsekin sitä mieltä että on ihan eri asia nähdä näitä tällaisissa kaupunkipuistoissa kuin jossain vähän "aidompitunnelmaisessa" paikassa.


Puiston parasta antia: rehevöitynyt lammikko ja kaunis kalaveistos.


Maksusta olisi päässyt myös veneilemään puoleksi tunniksi ympäri tuollaista somaa pikku lammikkoa, mutta jostain kumman syystä jätettiin kokeilematta. Siitä huolimatta, että noista joutsen-veneistä tuli mieleen se Ya-Ya-yah -jakso, jossa ne veneili tuonnäköisillä jossain Hakonessa.


Tässäkin puistossa riitti pappoja ja muita vanhoja ihmisiä. Japani on eläkeläisten luvattu maa, tai siltä ainakin välillä tuntuu.


Saavuttiin Uenon asemalle eri suunnasta kuin yleensä, niin tietenkin siitä piti saada kuva. :__D Ei nyt näy kuvassa, mutta tuon rekan takana oli jotain tyyppejä huutelemassa jotain eläinten oikeuksista. Ymmärrän hyvin miksi, täällä näkee välillä koiriakin niin epämääräisiin vaatteisiin puettuina että ei jiisus.


Muttajoo, me lähdettiin siis Shinbashiin ja sieltä Odaibaan. Yurikamome-juna meni mukavan hitaasti, niin näki hyvin maisemia. ^-^


Diiiigimon~! \o/ ...tiedän että tuosta rakennuksesta pitäisi tulla mieleen jotain ihan muuta (se on fuji tv:n rakennus nimittäin), mutta mua koko Odaiba muistuttaa vaan Digimonista - samoin kuin muutamat muut paikat, kuten Hikarigaoka ja matkalla ohitettu Shibaura (jossa näkyi mm sellaisia nähtävyyksiä kuin kauniita isoja varastoja). Meinattiin itse asiassa testata yhtä metroreittiä, jolla ne tyypit Digimonissa oli menossa Hikarigaokasta Odaibaan, mutta se oli liian monimutkainen + metroverkkokin on varmaan muuttunut niistä ajoista. Plus animen todenmukaisuus on aina vähän kyseenalaista... :__D


Pakollinen kuva blogin pitäjästä itsestään, viis siitä vaikka tyhmältä näyttäisikin.


Vapaudenpatsas-kopio. Hah. Ja joku vielä kuvaa sitä.Jos Japanissa suunnittelee menevänsä rannalle, niin kannattaa tarkistaa paikallinen kieltokylttiarsenaali ennen rannan valitsemista. Sama puistopiknikkien suhteen, sitä ei koskaan tiedä missä saa syödä, juoda tai istua. Tai minne saa edes mennä, koska kinshi on niin kiva sana. Varsinkin 立入禁止, eli pääsy kielletty.


NYC ♥


Tuolta olisi saanut hienoja tuliaisia, mutta ne olisi saattaneet vähän hämätä sen suhteen missä maassa ollaan oikein käyty, niin ei viitsitty sitten ostaa. :D


...ja näin teemaan sopivasti syötiin myös erittäin japanilaista ruokaa, eli kanateriyaki-subit. :__D Toi oli tosin ihan erilaista kuin Suomen subit, esimerkiksi teriyaki maistui paljon oikeammalta & vahvemmin. Se oli myös halvempi (varsinkin tämän hetkisellä kurssilla), mutta esimerkiksi juusto olisi pitänyt tilata erikseen (maksoi tosin vain 30jeniä/2 viipaletta). 


Bongattiin tuolta kauppakeskuksesta (joita Odaibassa siis oli muutama) myös eläinkauppa. En aluksi edes tajunnut, että noi eläimet on aitoja, mutta sitten alkoi vain käydä sääliksi niitä. Ei ne kauhean iloisilta noissa pienissä lasihäkeissä näyttäneet. ;_;


Muttajoo. Takaisin ruokaan. Tällä kertaa jälkiruokaan, eli jäätelöannokseen. :D En tajua miten jotkut valittaa siitä, että Japanissa jäätelöannoksiin laitetaan reilusti jotain maissihiutaleita pohjalle - mun mielestä ne on ihania. :')Seuraavaksi käveltiin Venus Fortille ! ...joka muuten näyttää ulkoapäin täysin erilaiselta kuin sisältä.


...kuten kuvasta näkyy. Taivaskatto noudattelee ulkomaailman vuorokaudenkulkua, vaikka tuolla vähän pimeämpää olikin kuin ulkona.


..jouluvalot moi.
Ehehehe, ei ollut ihan meille sopiva paikka tuo. Liian hienoa ja kallista, mutta jännä siellä oli käydä kyllä. 


Tuonne olisi sen sijaan voinut mennä. :) ...not.
Taas oli joku keikka/musiikkitapahtuma/tms alkamassa ilman meitä. ;_; Ei aavistustakaan millainen tapahtuma oli kyseessä, mutta alkoi tekemään hirveästi mieli Hey! Say! JUMPin keikalle taas. 


Alkoi hämärtyä ja samalla maisema mielenkiintoistui !


Tuolla oli niin kaunista. *-* Ei sitä saanut tallennettua kuviin, vaikka kuinka yritettiin. 


Ehkä oltaisiin tarvittu tällaiset kamerat. Ostan varmasti järjestelmäkameran ennen meidän seuraavaa matkaa, jos vain lottovoitto ilmestyy ennen sitä.


Ja nyt... Lähdetään Harajukuun crepeille. Ihan meidän viimeisen Tokio-päivän kunniaksi pitää käydä maistamassa vielä jonkin kojun crepejä. :')

No comments: