Monday, April 22, 2013

Japan day 18: meri, kissat ja buddha

Kuten otsikosta voi (tai ei voi) päätellä, käytiin tänään Kamakurassa ja Enoshimassa. :') Olisi tosin ehkä parempi sanoa nuo toisin päin Enoshimaa korostaen, koska meidän Kamakura-visiitti koostui lähinnä yhden kadun kävelemisestä, McDonaldsista ja ylihinnoitellun buddha-patsaan tuijottelusta.Kuvan pointti: Haruma Miura ♥XD
Lähdettiin hostellilta vähän tavallista aikaisemmin, ja lähdettiin Tokion asemalle ja jatkettiin sieltä Kamakuraan. Kamakurassa asteltiin aseman porteista ulos ihan siksi, että päästiin ostamaan sellaisesta leipomokahvila-paikasta evästä, ja sitten lähdettiin Enodenillä (= enoshima electric railway) Enoshimaan.Jotenkin täällä ollessa huomaa välillä tosi selkeästi, että Japanin ikäpyramidi on ns. väärinpäin, kun näkyy tosi paljon vanhuksia varsinkin tällasissa turismikohteissa. :DEnoden kulki ihanan hitaasti, niin ehdittiin hyvin katsella maisemia. Kuten surffaajia. :___D Harmi vaan että noi ikkunat oli vähän likaisenpuoleiset, niin ei oikein saanut kuvia otettua (eikä liikkuvasta junasta muutenkaan oikein sellanen onnistu).Ja perillä ollaan. \o/ Ärsytti vähän kun unohdin etukäteen tulostetut kartat hotellille, mutta heti asemalta ulos päästyämme todettiin, ettei niitä olisi mihinkään tarvinnut - ihmisvirran seuraaminen riittää hyvin. :')Saarelle menossa. n__n


Tuolla saarella myytiin paljon kaikenlaisia pöllö-juttuja, mutta me ei jaksettu ostaa yhtään. :D


Muutamien portaiden nousemisen jälkeen alkoi jo tulla vähän nälkä, joten istahdettiin penkeille aurinkoon syömään meidän eväsleipiä. Lounaana siis molemmilla tuollaiset pehmoiset tuoreat leipäset, jossa on päällä juustoa ja lisäksi sisällä vielä sellainen ihana juustotäyte. *Q* Ikävä kyllä ei tosin saatu syödä rauhassa, vaan paikalle saapui mukavia pikkuhäiriköitä...


...nimittäin lintuja. Yhdessä vaiheessa yksi tollanen vaan lensi meitä päin, siipi viistäen ihanasti mun naamaa ja nappasi Shikon leivän. T___T Se ei onneksi saanut siitä kunnon otetta, vaan se putosi siltä saman tien ja pienen siistimisen jälkeen se oli taas syömiskunnossa - budjettimatkalla ei ole varaa heittää ruokaa pois, varsinkaan jos se on hyvää. XD
Noita lintuja kaarteli paljon koko saaren yläpuolella (siitä äänestä tuli muuten ihan mieleen muumien villi länsi -jakso), mutta ei me osattu ajatella että ne olisi niin--- aggressiivisia. 


Tällä kertaa tingittiin vähän meidän periaatteista (johtui varmaan hyvästä säästä, aurinko tekee musta hövelin) ja peräti maksettiin jonnekin pääsystä. 500 jeniä per henkilö siitä hyvästä, että pääsi tollaseen puutarha-paikkaan ja näkötorniin... Hm, itse asiassa tämä on yksi niitä harvoja maksullisia nähtävyyksiä täällä, jotka ei ole tuntuneet ylihinnoitelluilta. :')


Ei tuntunut yhtään siltä että oltaisiin Japanissa, enemmänkin tuntui niin kuin olisi jossain eteläisillä lämpimillä saarilla tai jotain. :D Ja aw, oli niin nättiä. *-*


Löydettiin kissa numero 1 näkötornin juurelta. Ihana lutunen. ;-;

^ Ja siinä hieman näkymiä tornista. Olisin voinut jumittaa siellä ylhäällä vaikka kuinka kauan vaan sitä merta katsellen. :') Ehkä mun sittenkin pitäisi lähteä jonnekin etelänmatkalle joskus, kun tykkään niin paljon merestä.Näkötornin ja puutarhan jälkeen lähdettiin vielä rantakallioita ja luolaa kohti~
Bongailtiin lisää kissoja. ♥


...ja lintuja. Agh.


Kalliot on aina niin ihania. ;-;...ai niin ja toi ruskeatakkinen kameran kanssa kulkeva mies osui oikeesti ihan sattumalta moneen meidän kuvaan. :___D Se käveli meidän edessä tosi pitkän matkaa, pysähdeltiin usein samoihin kohtiin ottamaan kuvia ja mekin varmaan osuttiin vahingossa muutaman sen kuvaan... Meidän tiet ikävä kyllä erkani, kun se päätti mennä sinne maksulliseen luolaan ja me ei. D:

Otettiin lopuksi vielä mango-omena-pehmikset. :)


Ei ihan ehditty tuohon nättiin junaan, vaan jouduttiin menemään tylsällä tavallisen näköisellä junalla. D: Jäätiin pois Hasessa, tarkoituksena mennä jollekin "suuren buddhan patikkapolulle" ja kulkea sitä pitkin ja lopulta Kamakuran asemalle. En tiedä miksi yllätyin siitä, että ton buddhan näkemään meneminenkin maksoi... Täällä rahastetaan kaikesta. Meinattiin aluksi jättää koko buddha väliin (ja ehdin ostaa 60 jenillä kortin jossa on sen kuva että oltaisiin voitu näyttää kotona minkä näkemisestä ei haluttu maksaa), mutta jonkin hetkellisen mielenhäiriön johdosta päädyttiin kumminkin katselemaan sitä.
Ja oli kyllä niin järkyttävän hieno näky. Sanoisinko melkein 200 jenin arvoinen. Mitä nyt se 20 jeniä, jolla tuon buddhan sisälle olisi päässyt, olisi tuntunut huomattavasti kohtuullisemmalta summalta tollasen möhkäleen näkemisestä.


Tsekattiin toki patsaan takapuolikin, kun pitäähän tällasesta maksullisesta visiitistä ottaa kaikki irti. Ei ollut kovin spesiaali tämäkään puoli.


Miksi tää näyttää vähän siltä kuin mut olisi leikattu tähän jostain muusta kuvasta... XD


Jätettiin buddhan patikkapolut väliin, koska ei kiinnostanut nähdä yhtään enempää maksullisia temppeleitä - ei tosin käyty katsomassa ensimmäistäkään - ja lähdettiin kävelemään kohti Kamakuran asemaa. Tienviittoja ei juuri näkynyt, mutta onnistuttiin kuitenkin eksymään oikeaan paikkaan. Päätettiin vielä syödä ennen Tokion suuntaan lähtemistä, mutta ravintolan etsiminen osoittautui aavistuksen haasteelliseksi. Tuntui että kaikki on joko kiinni (maanantai hah) tai liian kalliita tai liian epämääräisiä. D:


Harkittiin tätä. :___D


...mutta päädyttiin lopulta McDonaldsiin. XD Juu, pikaruokaa eikä mitään autenttista japanilaista, mutta noi teriyakihampurilaiset on oikeesti hyviä!! Eikä niitä saa Suomesta.

Tehtiin muuten tänään vähän pienimuotoisia muutoksia meidän matkasuunnitelmiin. Ei mennäkään Osakaan yöbussilla, vaan shinkansenilla, ja viivytään siis Osakassa myös yksi yö enemmän. Mietittiin sitäkin, että lähdettäisiin Osakaan aikaisemmin, mutta tässä ratkaisussa nyt oli ehkä edes hiukan enemmän järkeä, vaikka päivän kulut nousikin hieman suuremmiksi kuin mitä alunperin. Mutta nyt saadaan olla Osakassa yksi päivä enemmän eikä mene 28.päiväkään hukkaan yöbussiväsymyksen takia, eli paljon parempi tää on näin. :')

2 comments:

Äpy said...

Tahtoo merelle!!! Upeita maisemia! Täällä on järvikin vielä jäässä.
Fiksu ratkaisu jättää yöbussi väliin, ei tartte ees yrittää nukkua siinä...

Chupu said...

Åpy:
ei se ollut fiksu ratkaisu, vaan kallis... junaliput makso 26000 jeniä D:
ja oi jäinen järvi ♥