Monday, April 7, 2014

Japan day 5

Wi-fi vihaa mua tänään(kin), joten kirjotin tän merkinnän ensin Openofficeen ja taistelin sitten netin kanssa uudestaan. Sain nyt vihdoinkin netin toimimaan, mutta... Ehkä mun on parempi olla sanomatta miten, koska en oo ihan varma onko tää sallittua. XD Muthei, kyllähän mun nyt jotenkin pitää päästä tänne päivittämään.

Käytiin tänään suunnitelmien mukaisesti Enoshimassa (& Kamakurassa).


Me today. Ostin ton paidan eilen H&M:stä, koska oon niin shoppausaddikti eikä vaatteita ole koskaan liikaa, varsinkaan silloin kun matkalaukku on niin pieni ettei kaikkea saa tuotua kotiin. 


Käytiin taas moikkaamassa Starbucksin komeita myyjämiespoikia aloittamassa aamumme frappuccinoilla. Itse otin tällä kertaa mun kestosuosikin, eli maccha-frappuccinon~ Söin myöhemmin päivällä myös maccha-pehmiksen, koska maccha = ♥

Starbucksin jälkeen hypättiin junaan ja aloitettiin matka kohti Enoshimaa! Tai no itse asiassa mentiin ensin Fujisawaan ja vaihdettiin siellä Enodeniin, jolla kuljettiin loppumatka. 


Spotatkaa hieno kuvioitu roskis.

Mulla ei nyt oikein ole hyviä kuvia (vaan videoita), mutta enodenillä on niiin kiva mennä kun se menee ihan talojen ym. vierestä, silleen että jos jostain ikkunasta kurottaisi kohti junaa niin varmaan osuisi. Ja välillä tulee ihan sellanen raitiovaunufiilis (en oo koskaan menny ratikalla tosin XD), kun toi menee ihan autotien vieressä niin että tuntuu siltä kuin se menisi siellä autojen seassa. Joo en osaa selittää, mutta joka tapauksessa seistiin Sarin kanssa koko matka ihan siksi että nähtäisiin maisemat tarpeeksi hyvin. Itse olin seissyt myös koko tunnin matkan Ikebukurosta Fujisawaan mutta mitäs pienistä. :D着いたー!Asemalle saavuttuamme suunnattiin kohti Enoshimaa.


Spotatkaa haukkalauma. Tai parvi. Mikälie. Noiden äänestä tulee aina Muumien villi länsi -jakso mieleen. XD


Tässä syy, miksi Enoshimaan mennessä ei kannata ottaa omia eväitä mukaan. Niin ja suosittelen lämpimästi sisätiloissa syömistä, niin ruoan kuin sormienkin kannalta.


In case you don't know: Enoshima on saari. ...joka meinaa ihanaa merellistä tunnelmaa. ♥ (ja järkyttävää tuulta)


Tämän matkan ensimmäinen kissa! ♥ Ei jostain syystä bongattu kovin montaa, tiedä sitten miksi. Ehkä ne oli kaikki jossain puskissa nukkumassa.


Ensin ylämäkeä ja sitten portaita, yosh!


Ja näitähän riitti. Sari reipasteli aina puoli kilsaa edellä.


Kuvasin randomisti jotain tällasia onnenlappuja, ja katoin vasta nyt jälkeenpäin että ne on tarkotettu tuomaan onnea rakkaudessa - aika selkeetä, kun kattoo noita sydämiä ja tekstejä. XD Enoshimaan olis niin ihana mennä treffeille, kun siellä on kaikkea tällasta ja tyyliin sellanen ihana kuja missä luki koibito-jotain (en saanut loppua luettua kun oli liikaa ihmisiä edessä) ja niin pois päin. Ja kyllä siellä niitä pareja muuten näkyikin - taas. :DTältä päivältä on ihmeellisen paljon tällasia kuvia, jossa joku oikeesti katsoo kameraan. :D


Moi haukka.


Toiset kuvaa maisemia ja toiset... niiden kuvaajia.


Kuten mä ja Shiko viime vuonna, käytiin nytkin Samuel Cocking -puutarhassa ja tuolla tornissa, makso yhteensä 700 jeniä. Nää on sellasia elämyksiä, joista on ihan kiva maksaa. :')


So beautiful. ♥ Tuolla muuten tuuli ihan järkyttävästi, hyvä kun ees näki mitä kuvasi kun hiukset oli koko ajan naamalla. XD Ei oletettavasti siis kovin kauan viihdytty tuolla ihan ylhäällä, vaan enemmänkin oltiin tornin sisätiloissa.


Puutarhailun ja torneilun jälkeen mentiin syömään! Tällasissa turistipaikoissa on kivan helppo marssia mihin tahansa ravintolaan, kun niihin on jotenkin "helppo" mennä, koska aikalailla kaikki muutkin asiakkaat on enemmän tai vähemmän turisteilemassa.  


Sini otti oyakodonia eikä jostain kummallisesta syystä halunnut misokeittoa. Se on hyvää. ;-;


Sari ja minä tilattiin molemmat tendonia. Oli niiiin hyvää. ♥ Hintaa tosin riitti, Tendontenyassa noi maksaa jonkun 500 jeniä (eeehkä? en muista tarkalleen), ja tuolla hinta oli 1500 jeniä per annos. Kaiken lisäksi Tenyan tendonit on parempia, mutta eipä ihmekään kun koko ketju keskittyy juuri kyseiseen annokseen. Mutjoo, ei toi 1500 mikään kiskurihinta sekään ole Suomen hintoihin verrattuna + turistipaikoissa on aina kalliimpaa, se nyt vaan on fakta.  


Syömisen jälkeen tallusteltiin vielä vähän eteenpäin ja muutama sata porrasta alemmas, ja päädyttiin näille kalliolle hillumaan. Saria ja Siniä innosti ilmeisesti kastua noissa roiskeissa, itse jäin vähän kauemmas koska veteen liukastuminen ei tuntunut tarpeeksi houkuttelevalta (sitä paitsi siitä olis varmaan ollut joku kieltomerkkikin jossain, ois vielä saanut sakot siitä että kastuu ja hankkii mustelmia).


Vesileikkien jälkeen päästiin kiipeämään uudestaan ylös kaikki ne portaat, jotka oltiin hetki sitten kiivetty alas. n___n Ja koska päätettiin lähteä pois Enoshimasta ja kohti buddhapalleroa, saatiin myös kävellä alas kaikki ne portaat, jotka oltiin tullessa kiivetty ylös. Samaa reittiä takaisin ja näin.


Mentiin samalla linjalla millä oltiin tultu (oletettavasti, kun ei tuolla kovin montaa ole), mutta tällä kertaa päästiin tähän suloiseen junaan. :') Jäätiin pois Hasen asemalla (kuten myös shikon kanssa viime vuonna) ja tallusteltiin muun ihmisvirran mukana buddhalle.


Maksoin taas ton näkemisestä 200 jeniä. Nyt oon maksanu yhteensä 400 jeniä siitä, että oon kävellyt tuon ympäri parikolme kertaa. Silläkin summalla olis voinut ostaa vaikka 4 onigiria.


Ilmeistä päätellen buddhan takapuoli oli hyvin kaunis.

Käytiin buddhan tuijottelun jälkeen shoppaamassa matkamuistoja ja sen jälkeen suunnattiin takaisin hotellille. Tai no, ensin mentiin enodenilla Kamakuran asemalle ja sitten jatkettiin Shounan Shinjuku-linjalla Ikebukuroon. Matkassa meni about tunti, mutta päästiin onneksi istumaan. :) Juna meni myös ihan kivan täyteen välillä, varsinkin Shinjukun kohdalla (eli meillä ihan loppumatkasta), ja taktikoin lopulta vaivattomasti itteni ulos seuraamalla mun vieruskaveripojua. Sari ja Sini taas meni mun ohjeistuksen mukaan toisesta ovesta raivaten tietä sumimasenia huudellen, hah. :D Voin vaan kuvitella miten täynnä Yamanoten junat olis ollu... Pitää kokeilla niiden sillit suolassa -tunnelmaa vielä joku päivä. n__n


Palattiin taas konbini-kassien kera hotellille. Itselleni ostin mm. tämän sakura-anpanin (ihan siksi etten voinu vastustaa tota tarraa: se on uutuus!!!), joka oli tosi hyvää, täyte oli ihanan makeeta ja pullaleipäosuus kivan suolasta. *-*

Huomenna ollaan suunniteltu menevämme otaku-paratiisiin (ei akihabaraan tosin, vaan nakano broadwaylle) sekä kenties Odaibaan. Tällasen kävelypäivän jälkeen ei viitti ihan seuraavana päivänä lähteä minnekään Takao-vuorelle tai Disneylandiin. :D

No comments: