Thursday, April 10, 2014

Japan day 8

Muuuuuuu. Tultiin tänään Sarin kanssa vasta ysin maissa hotellille, niin aattelin etten kirjoittaisi tänään, mutta tässä sitä ollaan kumminkin. :D Kirjoitusinspis on taas vähän hukassa, joten anteeksi etukäteen tylsähköstä tekstistä.

Ihan ensimmäisenä suunnattiin kohti Asakusaa!


Jäätiin pois Tawaramachin asemalla, ihan siksi että se oli mun ja Shikon viime vuoden matkan lähin asema + siitä pääsee mun mielestä kivempaa reittiä Kaminarimonille. Menin tosin vähän sekasin suunnissa ja päädyttiinkin joillekin random pikkukaduille. XD Tiesin kyllä koko ajan minne suuntaan meidän pitää mennä, mutta ei mun tonne kyllä ollut tarkoitus ohjata meitä... :___D


Sini ja Sari iloisina ja pirteinä. :) Tänään aamupuolesta oli ihana sää, aurinkoista ja niin lämmin että olis voinut ollut t-paidassa - ja niin muut turistit tuntui olevankin.


Käytiin tossa Starbucksissa monta kertaa viime vuonna Shikon kanssa eikä se sillon ollu ton näkönen.... :D Ajateltiin ensin, että se olis kiinni korjauksen ajan tai jotain, mutta aukihan se oli.


Ja sinnehän me mentiin taas. :D


Edessä Kaminarimon! Tossa valojen vaihtumista odotellessa oli kiva katella, miten noi riksamiehet tuolla toisella puolella tietä oikein valmistui meidän tuloon. Opetin Sarin sanomaan niille ei kiitos japaniksi (vaikka ne yleensä tarjoaa palvelujaan enkuksi tai venäjäksi) niin saatiin vähän mielenkiintoa elämään. :D


...ja täällä sitten olikin ihan kivasti ihmisiä. Reippaasti turisteja ja pari japanilaista seassa. Bongattiin pari suomalaistakin. :D Niin ja sitten lähempänä sitä temppeliä yksi länsimaalainen nainen tuli kysymään voisko se ottaa meistä kuvan sen temppelin portin edessä, kun se oli kuulemma ottanut jo niin paljon kuvia japanilaisista että se halus vähän vaihtelua. XD Niin ja sitten pari japanilaista tyttöä seuras meitä vissiin aika kauan ja sitten ne tuli kysymään multa voisinko ottaa niistä kuvan... Silleen joo, okay, voin toki. :D Hienoa että nää oikein valikoi yhteiskuviensa ottajat.


Oltiin kunnon turisteja ja ostettiin turistikrääsää.


Temppelillä käynnin jälkeen suunnattiin kohti Sky Treetä.


Sky Treelle on ihanan helppo suunnistaa, kun se näkyy niin kauas. :') Pois päin on sitten eri asia, mutta kyllä me jotenkuten löydettiin Asakusan asemalle asti - mutta siitä lisää myöhemmin.


Random tyylikkäitä länsimaalaisia.


Sky Treelle päästyämme päätettiin mennä ensimmäisenä syömään, ja bongattiin kahvila/ravintola-kartasta muumikahvila. ♥ Ei kuitenkaan menty sinne, vaan ah-niin-autenttiseen ja superjapanilaiseen Denny'siin.


Sinin juustounelma. Ton juustokerroksen alta löytyy mm. mereneläviä ja riisiä.


Mä ja Sari taas tilattiin tällaiset. Riisiä, munakas ja kastiketta. Vähän niin kuin omurice osissa? Oli hyvää kyllä, mutta en usko että tulllaan menemään tonne uudestaan, koska tuolla oli niin pienet valikoimat + suht kallista (toi annos makso muistaakseni reilut 1000 jeniä).


Kun lopulta mentiin jonottamaan itse Sky Treehen, arvioitu jonotusaika oli 50 minuuttia. :____D En tosin usko, että siinä oikeesti meni noin kauan, tai ainakin se tuntu paljon nopeemmalta. Aaa niin ja tällä kertaa meiltä kysyttiin halutaanko esitteet japaniksi vai englanniksi. ♥ Yayyy mun esitevalikoima täydentyy (enkkuversio mulla nimittäin oli jo, viimevuotinen tosin). \o/ 


Ihanan hissimatkan jälkeen (mulla meni korvat kivasti lukkoon taas) päästiin ylös ihmisten sekaan.


Mäkin olin siellä. :)))


On se Tokiokin ihan nätti. :)


Ton lasin päällä olis vielä paljon hauskempi kävellä jos se olis ihan kokonaan lasia, ilman noita välijuttuja. Kyllä tossakin tosin tulee sellanen jännä tunne, sellanen huimaus ja yay.


Kierreltiin Solamachissa ja bongattiin SM2:n keittiö.


...ja lisää suomituristeilua. Meinattiin mennä tonne (ja käveltiin sen takia ensin Solamachin väärälle puolelle ja takaisin), muta siellä oli niin täyden näköistä, että päätettiin mennä sittenkin muualle. Päädyttiin Marion Crepesiin, joka oltiin juuri bongattu - ihan toisella puolella koko paikkaa. :D


Harkitsin ottavani sellasen Sky Tree -spesiaalin, mutta päädyinkin sitten tällaseen ihanaan japanilaistyyliseen maccha-versioon. Ihan siltä varalta, ettei ehditä käydä missään jäätelöpaikassa, mistä saa maccha anmitsua.

Crepeilyn jälkeen lähdettiin takaisin Asakusaan päin. Harkittiin menevämme Odaibaan, mutta siellä tuuli sen verran, että Sini halus (ymmärrettävästi XD) käydä vaihtamassa mekon housuihin. Vähän ennen Asakusan asemaa alkoi kuitenkin ihan yhtäkkiä tuulemaan niin järkyttävän kovaa että kävelykin meni vaikeeksi, joten päätettiin jättää Odaiba (taas) myöhemmäksi.


Sini meni edeltä hotellille, kun taas mä ja Sari jäätiin shoppaamaan (...Matsumoto Kiyoshiin ja FamilyMartiin XD). Tein random heräteostoksia Matsukiyossa (tai no, pohjustusvoide oli harkittu ostos) ja FamilyMartista mukaan tarttui mm. kermalla täytetty melonileipä (koska kaikki on vielä parempaa kermalla), vanukas ja hedelmiä. Yllä olevasta kuvasta näätte, miten Japanissa pakataan omenat: perustyyliin yksittäispakkauksiin. :D

Ostelun jälkeen palattiin hotellille pitämään pieni ruokailutauko ja lähdettiin sen jälkeen Sarin kanssa testaamaan Yamanoten ruuhkatunnelmaa. ...harmi vaan, ettei siellä ollut mitään ruhkaa. :___D Ihmisiä kyllä riitti tavalliseen tapaan, mutta ei päästy lähellekään sillit suolassa -tunnelmaa. D: Jäätiin pois Shinjukussa ja tallusteltiin ensin Kabukichossa (näin btw, yksi japsijätkä sano mulle että älä mee sinne koska siellä on vaarallista XD) aseman itäpuolella ja mentiin sen jälkeen katsomaan länsipuolen pilvenpiirtäjiä.


Tuolla oli niiiin ihana kävellä. ;_;♥ En edes muistanut miten ihanan näköstä Japanissa on pimeellä, vaikka ollaan kyllä tälläkin matkalla oltu jonkun verran pimeelläkin ulkona... Tuolla oli kivan vähän ihmisiäkin, niin hypittiin (välillä kirjaimellisesti) siellä vaan rennosti ympäriinsä.


Ei aluksi oikein tiedetty minne mentäisiin (tai mentäisiinkö minnekään), mutta päädyttiin lopulta lähtemään kohti Tokyo Metropolitan Government Buildingia, jonne pääsee ilmaiseksi 45. kerrokseen katsomaan maisemia. Olin ajatellut, että se olis vaan sellanen random toimistorakennus, jonne vaan välillä virtaa ihmisiä, jotka hyppää omatoimisesti hissiin ja menee kattelemaan maisemia, mutta siellä olikin ihan kunnon ohjeistukset ja laukun tarkastukset ja kaikki. :o


Parien lisäksi ylhäältä löytyi myös turisteja ja matkamuistokauppa, koska japanilaisten pitää ilmeisesti päästä aina shoppailemaan myös yläilmoissa. ...ja ihan by the way, kierreltiin Sarin kanssa siinä kaupassa varmaan eniten kaikista tornissa olijoista. :____D Ostettiin Sinille tuliaisia.


超きれい♥

Jännä muuten, kun tuntuu että täällä saa paljon enemmän länsimaalais-huomiota illalla ulkona liikkuessa. Ihan jo pelkästään matkalla hotellilta asemalle kuultiin hello-huutelua varmaan enemmän kuin koko matkalla tähän mennessä. :D Ja muutenkin tuntui, että nää puhui meistä paljon enemmän kuin normaalisti (tyyliin "hei tossa menee länsimaalaisia"). Plusplus kun tultiin takasin niin sellaset suloset hostit antoi meille niiden mainosnenäliinoja (host clubin mainoksia siis :__D) ja sano silleen ihanan huolehtivaisesti japaniksi että olkaa varovaisia. ♥

Huomenna on pakko alkaa säästämään rahaa, koska tänään oli taas sellanen tuhlauspäivä, että lompakko ei oikein tykkää. Ostin Shigen uuden kirjankin, vaikka en oo saanut sitä edellistäkään vielä kunnolla luettua. XD Oon yrittänyt laskeskella jotain päiväbudjettia sun muuta, mutta siinä pysyminen ei ole oikein onnistunut. Tai siis, ihan kun tuolla kierrellessä muka viitsisi pitää jotain kirjaa siitä, kuinka paljon on päivän aikana ostanut ja kuinka paljon vielä voi tuhlata... Mutta no, elän sitten viimeiset päivät onigireillä. :D

Huomenna tehdään jotain, ei aavistustakaan mitä. n___n

2 comments:

Anonymous said...

voisitko kertoo mitä se dango oikeen on? Tai siis eiks se oo tavallaan joku japanilainen perinteinen makeinen mutta mistä niitä tehdään tms?
Ja pakko kysyy miten crepesii syödää?XD tai siis tuleeks siin joku pikkunen lusikka mukana jolla eka syödää siit "päältä" ....vai?: DDD anteeks oudot kysymykset !

Chupu said...

^ Dango on sellanen riisijauhosta tehty pallo. :D Oon joskus itsekin yrittänyt tehdä niitä, ja en muistaakseni käyttänyt muuta kuin riisijauhoa ja vettä + pikkuisen sokeria. Taikinasta tehdään pikkupalloja, joita keitetään hetki. Noi meidän syömät on myös paistettu ja dipattu sellasessa makeassa soijkastike-jutussa.

Ja joo, crepepaikoista saa pikkulusikoita. Toki niistä voi vaan haukata suoraankin, mutta en oo nähnyt kovin montaa tällasta tapausta. :D

+ oudot kysymykset on just niitä parhaita kysymyksiä XD